mozda ovo zasluzuje posebnu temu, ali kao odgovor na tvoje pitanje citirat cu tekst iz jednog mjesecnika o novom zakonu o zastiti potrosaca:
''Druga vazna odredba novog Zakona o zastiti potrosaca odnosi se na duznost trgovca da, na zahtjev i prema izboru potrosaca, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vrati iznos placen za taj proizvod, odnosnosnizi cijenu ili, uz suglasnost potrosaca, otkloniti nedostatak na proizvodu. Isto vrijedi i kod obavljanja usluga - vracanje novca, snizenje cijene ili otklanjanje nedostatka. To konkretno znaci da ako, na primjer, kupite novi mobitel koji ne radi, imate pravo traziti njegovu zamjenu, vracanje novca ili popravak istog. Ukoliko vam trgovac to odbije napraviti, slobodno ga prijavite Drzavnom inspektoratu!
Za usluge popravaka i održavanja proizvoda, čija je vrijednost veća od 500,00 kuna, trgovac mora ispostaviti potrošaču predračun i radni nalog s opisom radova te upotrijebljenog materijala i dijelova za popravak. Radni nalog potpisuje trgovac i potrošač, a jedan primjerak radnog naloga mora se uručiti potrosacu.''
citav zakon mozete naci na stranici http://www.poslovniforum.hr/potrosac..._potrosaca.asp
Ja iskreno nisam 100% siguran u moje ispravno tumacenje zakona, tj nije mi jasno jel to bas vrijedi za svakakve slucajeve, jer mislim da bi to malo bilo pretjerano po trgovce! Nadam se da sam ti pomogao!