Što se tiće potrošnje AMOLED vs SLCD, AMOLED je štedljiv, ali ako se koristi pretežno svijetle pozadine, meni i slično, troši više nego SLCD.
http://i1.phonearena.com/images/arti.../OLEDvsLCD.jpg
Printable View
Što se tiće potrošnje AMOLED vs SLCD, AMOLED je štedljiv, ali ako se koristi pretežno svijetle pozadine, meni i slično, troši više nego SLCD.
http://i1.phonearena.com/images/arti.../OLEDvsLCD.jpg
ma meni je baterija drzala i dva dana
a nakon zadnjeg updatea jedva mi izdrzi 10 sati
ima li jos tko istih problema
ima li tko savjet
Nope, meni sve ok. Baterija drži normalno 2 dana.
ne sve original samo offical updatei
Upravo mi ponudio update 2.29.405.5 nekih 4,8mb....ali ga nemogu instalirat dok ne napunim tel :-(
Zna netko o cemu je rijec? Tel je iz vip-a i orginal dosao s 2,2 androidom
http://cafe.mobil.hr/threads/67439?p...l=1#post965791
http://cafe.mobil.hr/threads/67439?p...l=1#post966558
Oba posta u ovoj istoj temi. Drugi put prvo malo potraziti...
nakon restarta opet sve u redu
Može malo objašnjenje oko swiftp-a, instalirao sam ga i pod server status mi piše running, a kaj sad?
Evo i video kako se to sve radi preko wifi pa da si ljudi pomognu i s njim.
http://www.youtube.com/watch?v=zeBIT...eature=related
Hvala ti za ovo...
samo, da li moram svaki put upisativati ftp://adresu ili postoji neki način (negdje u postavkama) da ju windows explorer zapamti??
Ja sam skinuo filezilla client i super je stvarčica, sve ti pamti, a i puno je jednostavnije za raditi s tim. Meni recimo preko IE nije radilo.
Ja sam prije koristio SwiFTP, ali kada sam probao My Phone Explorer, ostao sam na njemu, jer mi je puno bolji.
GT-R imaš možda link?
ovo ? http://www.fjsoft.at/en/
Je, to je to. Ili evo još direktniji link :)
ja sam to jučer isprobao...
Samo, imam veliki problem... Kada sve to pokrenem, i stisnem spajanje, komp mi nađe mobitel, ali ga nemože identificirati.... :(
Tako da ostajem na swiFTP aplikaciji
Koliko vam Desire vuče struje? Meni kad je idle (samo ga unlockam) 5mA. A kad prčkam po njemu, recimo galerija ili tako nešto ide od 100mA do preko 300mA. (Oxygen RC4)
molio bi vas da mi kazete kako maknem ono "pomaganje" pri pisanju. neznam kako da se izrazim. kada pisem poruku onda mi on nudi rijesi....to me neopisivo zivcira a nikako mi se nece pomaknuti.
kada odem u menu/settings/keyboard/ sve zivo iskljucim i dalje mi se to pokazuje... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pod text input ti treba biti sve isključeno i pod user dictionary nebi smio imati ništa.
Imam pitanje.
Pošto pratim oglase vezane za HTC Desire, gledam neki ljudi pišu da ima AMOLED ekran a drugi S-LCD :confused:
Nije mi jasno, šta nebi svi trebali imati AMOLED?
Nope.
AMOLED ekran prikazuje jednu nijansu sive, kao rozu (primjerice HTCova stranica). Pa su onda, valjda zbog toga izdali i S-LCD verziju. Inace, taj sa S-LCD ekranom ima i noviji hboot.
Imas vise metoda.
Recimo, ona nesigurna je gledajuci hboot. 0.93 je S-LCD uglacnom, dok je 0.80 AMOLED.
A imas i po specifikacijama, ako pise 3.7 inch display samo, onda je AMOLED, dok ako jos nesto pise uz to je S-LCD verzija.
A tu je i ona, di pogledas neke stranice koje imaju sivu pozadinu (htc, cafe mobil...) i ako vidis da je rozo onda je AMOLED.
Ja sam igrom slucaja naletio na S-LCD verziju i zadovoljan sam. Usporedio sam ga sa AMOLED verzijom, i vrlo je mala razlika u nijansama boja, osobito crne..
Uh uh, puno loše prenesenih informacija :)
Hboot provjera više nije sigurna jer svi Desirei koji su updejtani na 2.2 dobili hboot 0.93. Tvornički su S-LCD modeli s Androidom 2.1 dolazili s 0.83 hbootom, a Amoled s 0.80 (barem u našim krajevima). A ruku na srce, tko još nije updejtao svoj Desire, ako govorimo o kupovini preko oglasnika?
Amoled se prestao ugrađivati u Desire ponajviše zbog njegove nemogćnosti isporuke u dovoljnoj količini. Razlike među njima postoje, ali neka te to ne opterećuje. Rekli bi, take it or leave it.
Kako prepoznati koji je ekran na mobu: http://cafe.mobil.hr/threads/68822-Desire-Tutorial-Root-(0.80-0.83-0.92)-nandroid-ROM-flash...?p=944030&viewfull=1#post944030
Tako nekako, ali moj Desire je bio na 0.93 sa 2.1 Androidom i S-LCD verzija je :).
To se sjecam dok sam te trazio kako saznati koja je verzija, pa si mi reko za ovo sa hbootok, no to je i tada bilo nesigurno.
Hm, ne sjećam se više kako je to bilo kod tebe, ali u svakom slučaju je bila komplikacija za ustanoviti ekran tom metodom. Danas to gotovo sigurno više ne vrijedi pa zato kažem :) Najbolje provjeriti ili vlastitim očima uz nekoliko testova, ili kao što se pokazalo, ono što piše na kutiji je prilično točan znak i dosta puta je potvrđeno čak i ovdje na forumu.
Ali ja još nisam shvatio zašto je tu tako velika zbrka oko toga, gotovo razlike među ta dva ekrana i nema..
Koliko sam shvatio, AMOLED je bolji, ali im ga je "ponestalo" prilikom proizvodnje pa su počeli ugrađivati S-LCD?
Meni se i taj S-LCD čini ok... Jel ima ikakve druge razlike, npr. kako reagira na dodir, dugotrajnost i sl. ili samo ove neke nijanse boja?
Jedna rasprava se vodila unazad 1-2 stranice pa pogledaj. Boje su navedene kao najbitnije razlike i kutevi gledanja:
http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1812/
U teoriji je i potrošnja jedna od razlika, ali nekako iz iskustva drugih ljudi s neta, tu su u pitanju valjda nijanse.
Touch nema veze s tipom ekrana već sa digitizerom koji se nalazi iznad ekrana i to je komponenta za sebe.
Po pitanju modanja, danas ti uopće nije bitno koji ekran imaš, sve je sređeno i podržano.
Bilo bi zanimljivo zamijeniti digitizer na Desireu sa nekim koji podržava multi touch kako treba. Već sam googlao ali nisam baš našao nešto. Možda se neki kinez sjeti to napraviti :)
Digitizer (hardver) nije u mogućnosti detektirati više od dva dodira a i tada ponekad pošalje softveru pogrešne koordinate. Android podržava multi touch no mora dobiti podatke od hardvera. Recimo možeš imati DX11 ali ako nemaš grafičku koja ga podržava neće sve funkcije biti podržane.
Jel se dogodilo kome da nijedan player nece pronađe muziku na kartici? imam par foldera s muzikom i van foldera par pisama ali nijedan player ih nece. nade a kad otvorim pismu sa kartice normalno svira?? do prije par dana je sve normalno radilo...probao par romova i ista stvar,i probao sam formatirati karticu
Glupo pitanje, da nemas mozda slucajno .nomedia file u nekom od tih foldera? Kazes da si formatirao pa ne bi smjelo biti, ali eto ipak da pitam...
Ako kome znači, stigle particijske tablice za PVT-4 modele. Više informacija na http://alpharev.nl/ .
U slučaju da si netko poželi postaviti pitanje "treba mi li to", u principu ne. Postupak je visokog rizika i automatski gubite garanciju, te se vrlo lako može dogoditi da ostanete sa jednom skupom ciglom.
Poz....prije dva dana slucajno sam obrisao CONTACT STORAGE i od tad mi nijedan kontakt ne moze povuci sliku sa face-a...dali netko zna kako mogu rijesit taj problem? hvala unaprijed...
Ekipa jedno brzinsko pitanje za znalce...promjenio bih mem karticu u mob-u za vecu...jel dovoljno c/p-at sve sa stare na novu ili treba nesto kemijat?
Aha, dakle ti nisi nista prtljao sa particioniranjem..Tako reci..
Onda samo zamjeni SD i ubaci novu.
Samo moras pazit na to da ako imas Froyo (2.2) verziju Androida da su ti neki appovi najvjerojatnije pohranjeni na SD..
Copy-paste samo.
Je Andro 2,2 je....oke hvala na info-u. Nesto mi zuji u glavi da kao nesto treba napraviti prije da ne radi samo c/p....uglavnom thnx
Ja sam mjenjao mem karticu isto za veću i samo c/p. Sve radi.
Evo mene s novim problemcicom....
Desire ne synca gmail, face itd.... ali ajde sto ne synca..odem u gmail aplikaciju nema novih mailova, kliknem refresh nista....Odem preko kompa kad ono hrpa mailova. Ima netko ideju u cemu je problem, u sync dopusten i preko data i background, sve ukljuceno. Nikad nisam ni instaliraio one adroid apn i te fore. Na net se spaja fino...Facebook radi kad odem u app
I da jos jedna stvar, saljem mail iz gmail app, mail kasni poprilicno, takodjer kad saljem recimo iz galerije koju sliku nekad posalje, ali u vecini slucajeva ne posalje. Ali niti ne obavijesti da nije poslano ili da se desila neka greska.
sto je sa sluzbenim updateom na 2.3
Pitanje, ima li neki brzi postupak prebacivanja kontakata iz N95 8gb u Desire, a da nije preko outlooka? Nešto poput Blue tooth (tim putem mi nije išlo ali možda bi trebalo) ili što god već?
EDIT: Daklem nemam dojam da je ovo baš tako trivijalno kao što imam dojam jer me se ignorira :), ako prebacim brojeve tako da ih iz SIM-a kopiram na telefon onda mi brojeve koji na symbijanu imaju mogućnost da pod jednim imenom ima nekoliko brojeva (ne znam da li je tako i sa androidom) sve ih prebaci pod istim imenom ali i toliko rednih i brojeva zada. Znači ne može se prebaciti jedan kontakt sa tri broja nego dobijem tri kontakta sa istim imenom.
imao isti prob... moj savijet sve br na mob i onda sycat sve sa outlookom ili najbolje windows adressbook pa onda sve na android...malo proguglaj! jednom
kad imas sve na kompu ide lakse! mislim da ide cak i preko htc synca samo provjeri sto ce se sve kopirat u outlooku tj wnadrbooku... zajebancija je da...
Čini mi se da je bila cijela tema o tom problemu u Android OS podforumu pa čekiraj. Uglavnom, neki su radili i export kontakata sa Symbiana na SD karticu (csv format) i kasnije to importali na Android. Ne ispadne savršeno bez malo editiranja, ali može se.
Da pitam,dal su svima užasno loše fotografije sa desire-om il moja zena i ja nes krivo radimo. Sad mi šalje mms i slika je loša,gledam na face-u sta je stavila sa moba i isto su sve nekako sive i isprane boje
Po danu bi fotke trebale biti ok:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._7250224_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._5750335_n.jpg
Jbga, čim je malo lošije osvjetljenje, pojavljuje se šum na tamnim dijelovima. Ti je leća čista i neoštećena?
Napokon sam došao i do njega, u mom džepu je! :)
Kad sam ga samo vidjeo, kolko je veći naspram Legenda i masivniji sve mi je bilo jasno.
Iako je otključan na sve mreže i kupljen prije 7. mj., opet ima S-LCD ekran.
Očekivao sam AMOLED ali dobro, šta je tu je.
Dobio sam i otter box i screen protectore.
Lik od kojeg sam kupio mob je jednostavno kralj, hvala Bogu još uvjek postoji dobrih ljudi u ovoj državi.
Na njemu je 2.2, ostalo nisam stigao pogledati.
EDIT: Ipak nije bio tvornički otključan, sad sam vidio račun di je lik ga odnio na otključavanje i iskeširao skoro 500 kn u VIP-u.
Na ovoj prvoj mi isto djeluje boja nekako... Čista je leca posto je kod žene mob :)
Neznam razočarao me mob sa tim slikama pa mi već pada na pamet da mi ne krivo radimo
Zašto mi ne radi cafe mobil na desire-u? Svaki put ispiše sistem error?
Hm, kako si se odlogirao s obzirom da nemam nigdje log off?
kad pregledavaš forum, klikni tipku "menu", zatim "more" i imaš logout ;)
Bome i nakon log off imam sistem error, napravio sam i clear cache i sve što se može poćistiti i opet isto, čudno. Pokušavam se spojiti i na HTC sync pa mi ni to ne ide. Spoji se sa PC-em kao disk ali kad treba kao sync onda kaže da mi ne nađe istalaciju na PC-u koja je uredno pokrenuta i kaže da nema telefona za sync.
Sync proradio samo od sebe, probao ponovo i sad radi.
uzeo sam htc desire i imam problem nemogu se povezati na internet sa raćunalu preko usb na mobitela.nisam dobija nikakav program za instalirati dali postoji kakvi program ili neki naćin
Ja sam ga samo spojio s kompom, na mobu odabrao prijenos podataka i sve se samo spojilo.
A što se tiče tapatalka nemam nikakvih problema s njime.
Danas sam preko njega čak i temu otvorio (onu za screen protectore) i sve pisao preko moba, perfektno sve radi :)
Joj,opet ja :D. Jedno malo njesra mi se dogodilo. Obrisao sam onaj widget sa satom i vremenskom prognozom defaultni kako bi isprobao drugi i sad više ne znam vratiti defaultni . Probao pod widgete ali ga ne nađem, kako doći do njega opet?
jel itko kupovao preko ebaya dodatnu bateriju za Desire? kakva su iskustva? na što eventualno moram pripazit?
meni baterija traje 1 dan (ujutro ga skinem s punjača, navečer je već na crvenom), uvijek nosim sa sobom punjač (od kad imam ovaj mob to mi je postalo obavezno, isto kao i novčanik i cigarete).. samo što je bed kad odem negdje di ga nemogu napunit, pa sam se odlučila za dodatnu bateriju..
Ja kupujem za sve svoje mobove baterije preko ebaja i super su, malo krace traju ali za 5$ sa shipingom su zakon. Punim ih kad mi padne na pamet. Izgledaju identicno kao originali
Ej ekipa, vidim da neki od vas koriste tapatalk za ovaj forum, ja ga koristim za xda, ali za ovaj forum nemogu naci na marketu tapatalk ili koja je fora s tom, moze malo objasnjenje.
kad otvoriš tapatalk app, imaš opciju search. upiši cafe mobil, i izbacit će ti ovaj forum. ;)
Kad kupujes preko ebaya, pazi da kupujes od dobrog resellera.
Kontaktiraj ga i pitaj ga u vezi baterije.
Je da ti on tu moze nasrat svega zivog, al nemozes drugacije provjerit dal se radi o originalu ili o fejku.
Ja sam kupovao za N95 8gb i dobio dvije koje su bile katatrofalne pa da su koštale i 1 Kn bilo bi mi žap što sam platio, pa sam se žalio i poslali mi druge dvije koje su bile još gore. eto to je moje iskustvo :mad:
Ja da imam problema s baterijom na ovom mobitelu (a nemam ih hvala Bogu) nebih se zezao s fejkovima sa Ebay-a. Radije bih iskeširao 300-400 kn za original (mislim da tolko dođu) i miran sam.
imam jedan pomalo cudan problem na desireu...
ovako.. kad pricam sa nekim imam osjecaj da brzina prenosenja informacije nije trenutna nekako... tesko mi je malo za objasnit.. imam osjecaj da si uvijek upadamo u rijec jedan drugome.. jel to do verzije radia ili?
i da.. trenutno ima leedroid V2.3b i katastrofalna je.. ja ne znam zasto ali nakon nekog vremena mi padne kolicina raspolozive memorije sa 200 i nesto MB na samo 47.. sa task managerom poubijam sve appove ali tad memorija blago poraste na recimo 65-70mb, a gdje je onih 200 i nesto MB.. :S definitivno ide novi ROM ali me jako zivcira ovaj problem u tijeku razgovora.. da nije mozda i ROM krivac tog problema?? iskreno, ne sjecam se kako mi je bilo na proslim verzijama ROMova.. :S
imam problem :)
zena je upalila na desireu da se moraju spojat one tockice za otkljucavanje uredjaja medjutim mali je dohvatio mob i previse puta pogadjao i sad je uredjaj zakljucan i pita adresu i pass od maila. ja sam joj bio napravio acc na gmailu i sad vise nemam pojma koji je pass i name pa me zanima kako da upalimo mob a bez da ga nosimo nekom serviseru il nesto jer je jos pod garancijom.
malo je hitnojer mi sad cijelo vrijeme zvonca po kuci
evo ovo je bilo upaljeno
http://www.htc.com/europe/howto.aspx...ype=1&p_id=312
Probaj na gmail.com tražiti novi password tako da umjesto logina klikneš na "can't access your account" i pratiš korake.
Na kraju krajeva, uvijek ga možeš formatirati, ali onda gubiš podatke.
uspio sam pogodit na gmailu pass i name-na kompu al kad to isto upisem u mob pise da je krivo. sad sam nasao upute kako ga formatirat pa sam to i napravio(malo je bolje volje al njurga i dalje jer sam sve pobrisao)
ovaj put sam stavio njem mail koji ima od prije tako da nemam problema vise sa tim :)
hvala na pomoci
Ovaj put ili drzi mob podalje od djecurlije, ili zapamti/zapisi sve pristupne i ostale korisne podatke. :)
Javio mi se jedan problem. Kada smanjim svjetlost ekrana na najmanje (da manje vuce bateriju) ekran pocne lagano treptati, nije svjetlost jednaka. Ovakav problem nisam imao na Legendu. Doduse, on je imao AMOLED, ovo je S-LCD, nista prckano po softveru, original 2.2. Ima netko slican problem?
Još malo OT-a oko Ebaya
Evo vam moj user na ebayu, na njemu se vidi što sam sve kupovao i ostavljao feedback. Od kupljenih barem 30 baterija jedna za blackberry nije štimala (kupljene su dvije u kompletu i druga je radila sasvim normalno). Neda mi se uvjeravati nikoga o kvaliteti robe s ebaya, a da ne govorim da se i original baterije vjerojatno rade u istoj tvornici samo što imaju vodeni žig i prodaju se 300 % skuplje, pa tko voli nek izvoli. Meni su na svim mobitelima bile dobre stvari koje sam kupio bez obzira bili oni skupi ili jeftini. Ne biram prodavaće jer za sve transakcije do par tisuća $ imam garanciju od paypal-a za povrat sredstava pa me nije briga kakav je prodavač. Rijetko kupujem od istog proizvođaća pa niti nemogu preporućiti nekog posebno jer svi prodaju istu robu a meni je najbitnija cijena pa uvijek biram najjeftiniju.
Ako vam moja referenca od 100 i kusur kupljenih stvari nije dovoljna onda neznam što je. Dakle tu završavam raspravu o ebayu. Ako netko ima neko tehničko pitanje kako se vrše transakcije na ebayu ili tako nešto neka pita za sve ostalo se ne želim zamarati. Pozzzzzzzzzzzzzzdrav.:hrv:
OT :Otišao ti starter :D
@mkrajaci: Hvala na linku i odgovoru :)
Ti to ozbiljno il me zezaš?
U školi sam to primjetio, al možda je samo zbog svjetlosti to prividno.
Sad sam probao u mraku i gledam i ništa se ne dešava, ekran normalno radi.
Neznam ni sam, baš ću malo pažnju obraćat na to, možda je samo zbog odsjaja sa svih strana to prividno bilo.
Koristi li itko onaj invisible shield od zagg-a stvar ovako izgleda jako dobra i korisna , ja sam kupio ovih par običnih screen protectora ali mi se svaki odmah izgrebe pošto često ide u džep s ključevima.
Dali se stvarno ne može ogrebat ? Kako radi ekran dali mi se osijetlivost na dodir smanji ? Ostaju li otisci prstiju vise ili maje nego po samom ekranu ?
I nije ti žao ga staviti sa ključevima u isti džep :fright:. Pa barem to možeš pripaziti da bude u drugom džepu.
mozda mu je u drugom ajfon pa pazi da njega ne zaje*e,a ovo je htc pa...... :)))))))))))))))))
Ipak mi se nije prividalo od svjetlosti da ekran trepce. Primjetio sam sad u mraku da najslabijem osvjetljenju da trepce ekran sto uzasno zivcira a i sto je najgore neznam sta mu je
Nemislim ga nosit na servis jer znam da mi oni tamo nemogu sigurno nista pametno reci
@Chill_Out,
Mislim da prakticki ne postoji screen protector koji je otporan na kljuceve, te osobno smatram da bi ti bilo puno pametnije ni pod razno ne stavljat mobitel i takve ostre i tvrde predmete u isti dzep. Ali to sam samo ja. :whistle:
Koliko vam je interne memorije obicno na raspolaganju kad se instalira sve sto vam treba? Ja sam nakon prrebacivanja svega sa telefona na sd dobio 45 mb prostora, ne znam jel to max? Mob nije rootan jos :).
htc desire
prije nego što sam rootala svoj desire imala sam problema sa low space.. s time da sam imala samo osnovne stvari gore i NFS shift od "većih" igrica..
nakon roota, instalirala sam hrpu korisnih (i naravno beskorisnih) aplikacija, od igrica asphalt, gt racing, worms, oregon trail, farma :) , shrek karting, hero of sparta, i naravno xy aplikacija koje ne koristim, al su mi fora. trenutno imam free 30 mb :)