Pozdrav svima,
imam e71 sa qwerty rasporedom tastera, pokusao sam da ubacim srpski jezik na telefonu ali mi zameni tastere z i y. Da li postoji neki product code za software sa srpskim jezikom gde je qwerty tastatura a ne qwertz?
Hvala unapred!
Printable View
Pozdrav svima,
imam e71 sa qwerty rasporedom tastera, pokusao sam da ubacim srpski jezik na telefonu ali mi zameni tastere z i y. Da li postoji neki product code za software sa srpskim jezikom gde je qwerty tastatura a ne qwertz?
Hvala unapred!
Afaik, ne postoji. Tvoj mob je vjerojatno bio namjenjen za drugo trziste cim nisi imao srpski gore, a E71 dolazi u nekoliko varijanti tpkovnica. Najbezbolniji nacin je ili priviknuti se na te promjene (ako su stvarno jedine) ili razmisiti o kupnji tipkovnice sa srpskim layoutom (neznam kako on izgleda niti dal se tako i sluzbeno zove).
Evo koje oznake sadrže koji jezik;
EURO1: English, French, German, Italian, Spanish, Portuguese
EURO2: English, French, German, Turkish, Dutch, Italian
EURO3: English, Czech, Slovakian, German, Polish, Hungarian
SCANDINAVIA: English, Finnish, Swedish, Norwegian, Icelandic, Danish
BALTIC: English, German, Estonian, Russian, Latvian, Lithuanian
RUSSIA: English, German, Ukrainian, Russian, Romanian, Bulgarian, Hungarian
BALKANS: English, German, Croatian, Slovenian, Serbian, Greek
ARABIC: English, Arabic, French, Farsi, Urdu
HEBREW: English, Hebrew, Arabian, Russian, Romanian, Spanish
AFRICA: English, Portuguese, German, Italian, French
Za Nokiu 6700 slide (BALKANS);
0589283 RM-576 CTR RAW ALUM LAT BALKANS HR/SI/RS
0589367 RM-576 CTR PINK LATIN BALKANS HR/SI/RS
0589467 RM-576 CTR PETROL BLUE LAT BALK HR/SI/RS
0589537 RM-576 CTR RED LATIN BALKANS HR/SI/RS
0589606 RM-576 CTR LIME LATIN BALKANS HR/SI/RS
0589671 RM-576 CTR PURPLE LATIN BALKANS HR/SI/RS
najnovija verzija software-a za 6700 slide (09.07.2011);
ver; 071.004
•New, faster version of the web browser, including web search integrated into the web address field, and support for multiple windows
•New versions of Ovi Store and My Nokia
•Ovi Contacts removed
•General performance and usability improvements
interesu je me moze li se u ovj telefon ubaciti neki drugi softwer i kako to mogu uraditi
Molio bih vas ako mi netko može reći product code za Nokiu 2700 classic.
Htio bih je debrandirati da maknem one T-Mobile gluposti. Probao sam nekoliko kodova i ništa.
Isprobani kodovi su:
0587300 RM-561 2700c EURO-ED CTV HR BLACK - ništa
0590197-original t-mobile koji je unutra bio
0579778 RM-561 EURO_EB_BLAC_LATIN_SERBIA - ništa
0587913 CTR EURO EB P BLAC LATIN SERBIA - ništa
0581014 EURO EB GRAY LATIN SERBIA - ništa
0581946 EURO EB RED LATIN SERBIA - ništa
0588155 CTR EURO AD1 BLACK LATIN GERMAN - ništa
Sa bilo kojim nakon flešanja ostaje t-mobile brand.
Isprike na bumpanju teme.
Ne mora biti balkan product code. Može i neki europski. Bitno je samo da nakon flešanja nestane onaj T-Mobile startup slia i zvuk kao i web´n´walk ikonica u izborniku.
Probao sam 20-ak kodova i ništa. Izgubim jezike ali brend ostaje. Nije valjda da ta Nokia ima neku dodatnu zaštitu?!
Trenutna vertija softvera je 9.98.
Flešao sam sigurno 50-ak Nokija i uvijek sam uspio maknuti VIP ili T-Mobile brend ali ovdje nikako.
Svaka pomoć je dobrodošla.
iako sm vec pitao na temi za Nokia x3 02 mislim d je ovdje pametnije... moze li se preko NSS promijenit product code na tom mobu kako bi se stavio zadnji update koji podrzava swipe to unlock?
Jel ima netko da je uspjesno uspio promjeniti product code na 6700 Classic?
Uredno to radim godinama, i na svim telefonima ok, samo mi to zlo radi probleme. Ocitam PCode i upisem drugi, ali svaki put kad ga ponovo ocitam bude onaj stari (prvi) ko da ima neku zastitu i neda se promjeniti... Jel ima tko kakvih konkretnih prijedloga, iskustava?
Trebam pomoc promijenim na n95 8gb product code u euro 1 ali i dalje mi NSU ne zeli napravit update i dalje imam verziju 20.0.016 dok zadnja je 31.0.015
molim vas za pomoć!imam n93i na njoj je softwer V 11.0.009 RM-156 kad spojim mob na nokia software update javlja nepodržani uređaj,očita koji je software ali ne prepoznaje model telefona!kako da napravim update na zadnju verziju softwera
Preinstalirao sam softver n95 odjednom misliosam da je ugasla i iskljucio sam sa PC a nisam znao da se softver preinstalira . Sad n95 nece se upaliti uopste Sta da uradim ????????? Izvinite mie ja sam novi na ovom forumu pa neznam se snadzi :SSSSS
prvo bi trebao reinstalirati softver preko phoenixa ili jafa, imaš tutoriala na internetu na tone...
znam da se pisalo masu puta, al neda mi se citati traziti, pa eto ako se nekome da, da u par rijeci samo kaze sta trebam napraviti, a za ostalo cu se kopanjem po netu vec snaci
nisam nikada nadogradivao softver, pa reko ajd da to napravim
nokia 5228
inacica softvera 21.1.004
datum 5.6.2010.
vrsta RM-625
kad idem preko mobitel, provjeriti nadopunu, izbacuje mi da nadopune nema
instalirao Nokia Software Updater i preko njega mi isto kaze
a na netu sam nasao da je zadnja verzija softvera
V 50.1.001
posto mi ne pronalazi preko Nokia Software Updater, sta bi ja sad trebao napraviti da ga nadogradim?
i da li se nadogradnjom sta gubi s mobitela?
Promjeni product code onda
Gubi se samo korisnički sadržaj i aplikacije koje su instalirane na memoriju telefona ali ako napraviš backup onda će bit na sigurnom pa ih nakon nadogradnje vratiš nazad.
Zadnja službena verzija za 5228 je 51.1.002
evo i kodova nebrandiranih verzija koje imaju ovu zadnju, nema veze koji ćeš stavit, ovo su samo boje kućišta na kraju.
059B955: RM-625 NDT 5228 BALKANS BLACK-BLACK
059B955: RM-625 NDT 5228 BALKANS BLACK-BLACK
059B921: RM-625 NDT 5228 BALKANS WHITE_BLUE
059B921: RM-625 NDT 5228 BALKANS WHITE_BLUE
059B922: RM-625 NDT 5228 BALKANS WHITE_SILVER
059B922: RM-625 NDT 5228 BALKANS WHITE_SILVER
hvala :wink3:
mislim da mi je sve pohranjeno na memorijsku karticu, tako da nebi trebao imati problema s gubitkom aplikacija i ostalih stvari
Pripazi na kontakte te kalendar/bilješke
di da nadem ispravan product code za nokiu n8
Najjednostavnije ti je u Navifirm-u.
de bih mogao naci upute za unosenje softvera za `tel nkia tj 2700 .interesuje me proces pacovanja hvala
pokusao danas X7-cu da flasham preko ovi i jednostavno nece da se uloguje,pise neki problem. Pokusam napraviti novi account opet isto,uglavnom javlja neku gresku kao ovi se ne mozhe spojiti na server,provjerite svoju internet vezu!
Naravno da nije do veze!!!
Pokusam preko web stranice da udjem,opet ista procedura,nece i nece!! Ima li alternativa?
Pokušaj s restartom Ovi Suitea. Otvori i Task manager na kompu i zatvori OVI, pa ga pokreni. Trebao bi onda raditi.
pokusavao sam te opcije. cak sam resetovao citav racunar,ali ne pomaze. Kazhem ti,cak sam isao i preko stranice da se logujem store.ovi.com i pokusam se login ni da cuje.
De ak ti nije mrsko pokusaj se logovat,pa mi javi! Mozda trebam skinuti stariju verziju ili nesh,mozda je ova buggovana!!!
Kod mene radi bez problema, probaj na nekom drugom PC-u.
Ovako, ekipa nadam se da će sa naći netko tko bi mi mogao pomoći.
Imam nokia C5-00.2, koja je kupljena u švicarskoj i sad trebam ubaciti hrvatski jezik.
Preko NaviFirm+ 1.7 programa sam skužio koji je product code i verzija trenutnog firmwera, i koji trebam staviti da bi bio hrv jezik. Trebam staviti "rm-745 ctr balkans vm grey (059F082)"
Ako sam dobro shvatio, ima više načina za stavit novi firmware.
Jedan je promijenit product code i zatim preko nokia softvera updejtati na zadnju verziju firmwera.
Drugi je sve samostalno flashati.
Downloadao sam sa NaviFirm+ firmware fajlove, ali sad kopam po netu i čitam različite testove i upute.
Možete li me uputiti kako bi bilo najbolje i kojim postupkom? jer sam čitao i ne bih volio zeznuti stvar, ipak nije mob.
Da li da promijenim code s ovim uputama?
Imam E71 501.21.001 norveška tipkovnica
10-08-2010
rm 346
e71-1(261.08)
Vidim da bi za stavljanje hrvatskog jezika trebalo obavii idowngrade na verziju 500.21.009
Znači li to prvo stavljanje 8mijenjanje pomoći NSS-a) product codea koji podržava hrvatski, pa onda downgrade softwarea-firmware koristeći Nokia suite?
Ne znam koliko je pametno raditi downgrade, postoji mogućnost da se mobitel neće moći bootati. Radiš na vlastitu odgovornost.
može se. no nije samo problem sto se mobitel mozda nece bootati nego postoji mogućnost da kada se uđe u emergency mode da ako nestane struje mobitel najvjerovatnije više neće biti upotrebljiv. tako da stvarno se radi na vlastitu odgovornost. ali i ja sam to radio i sve je proslo u redu. s istim modelom nokiom C5-00.2. tako da radite što želite.
ni tipkovnica mu neće pasati nakon stavljanja hr izbornika
Imam E52 i najnoviji FW 091.004.. Promjenio sam prpoduct code, preko NSU i Nokia suite ne nudi mi novi FW,cak ni update starog.. Može pomoć?
Zašto bi ti ponudio update kad već imaš zadnji kako kažeš?
Ne može ponuditi nešto što ne postoji
Ali kako nakon change PC-a stavit HR jetik (u postavkama jezika nema HR).. BAr da mi da re-instalaciju istog..
Evo da se i ja javim u svojoj temi nakon sto godina. Kolega "broj", ako želiš imati HR izbornik moraš flešati software koji ga ima u sebi. To naime znači da moraš na telefonu imati product code za našu regiju. Postoji spisak svih product kodova i pokraj svakog piše za koju je mrežu i regiju. Potraži product code koji u imenu ima Balkans i onda nadogradi softver nakon što promijeniš kod.
Evo da se ne mučiš tražeći, tu su ti product kodovi pa biraj http://www.nokioteca.net/home/forum/...-e52-1-rm-469/
Evo našao sam.. Ako se ne varam to je ovaj 0584048 E52 RM-469 BALKANS SLO SER Golden Al.E sad kako ja već imam najnoviji FW što nakon ubacivanja PC-a (taj postupak znam). JEr se mora FW spustiti na niži verziju (downgrade)?
On će ti preko nsu-a sam povući software koji je zadnji za taj PC koji staviš, a ako je ista verzija pitati će te za reinstalaciju.
e vec sam više puta probao...samo veli da nema nove. Zakaj mi ne da re install? Kada sam to isto radio na 5800 ponudio je re intsall. Jer može nekaj drugo umjesto NSU ?
Jer bi mi pomogao neki određeni NSU tj starija verzija... Nikao da ponudi re install iste... Ni sa Nokia suitom...pls help
Idi kod nekog lokalnog unlockera tko se time bavi pa nek ti upuca hrvatski software preko boxa. To je već starija tehnologija, ali to ti je jedini izlaz ako baš toliko želiš hrvatski meni. Meni je inače hrvatski prijevod menija totalni idiotizam jer to nema veze sa mozgom bilo o kojem mobitelu da se radi. Uvijek sam većinom koristio engleski na Nokiama.