Whatsapp je postao dostupan i putem weba.
Treba se samo prijaviti na https://web.whatsapp.com/ i to je to
Printable View
Whatsapp je postao dostupan i putem weba.
Treba se samo prijaviti na https://web.whatsapp.com/ i to je to
Kako za koga, kao netko tko izbjegava spyware poznat kao Chrome nemam koristi od toga :)
Radi i na novoj Operi... Bez problema...
Samo sto jos trebaju neke stvari ispeglati, npr da ne zvoni istovremeno na mobu i na kompu kada dodje nova poruka (ako je na kompu otvoren whatsApp)
s čim da skeniram kod sa nekim qr scannerom?
jesam al imam na hrvatskom i nemogu nać taj dio.. ima netko kome se da staviti printscreen?
Jesi updejtao na zadnju verziju Whatsapp?
piše da mi je 2.11.498 to je zadnja..
Daj udari printscreen kad stisneš menu kaj se pojavi
Kad krivo i gledas.
Procitaj upute opet.
Menu, settings.
1. Otvoris u Chrome pregledniku: https://web.whatsapp.com/
2. Na smartphone-u otvoriš WhatsApp aplikaciju.
3. Unutar WhatsApp aplikacije ideš na settings.
4. Odaberes WhatsApp Web.
5. Kamerom smartphone-a skeniraš qr code sa: https://web.whatsapp.com/ u Chrome browseru na računaru.
6. Nakon toga ti se otvara WhatsApp aplikacija u Chrome browseru na računaru.
Napomena: Prvo ažuriraj WhatsApp aplikaciju na posljednju verziju, a možeš je ažurirati na: http://www.apkmirror.com/apk/whatsap...-2-11-500-apk/
Nakon što ažuriraš aplikaciju pojavit će ti se opcija WhatsApp Web u aplikaciji na smartphone-u
na google playu je zadnja verzija 211498 i ne nudi update, tek kad sam ručno updejtao na 211500 sa apkmirror proradilo je odmah.. hvala..
zakaj google store kasni sa najnovijim verzijama?
npr već je na apk mirror nova verzija chromea a na google playu je još nema..
Ovisi kako stiže u koju regiju.
2.11.498 je zadnja za našu regiju i na njoj radi to.
Ono što si trebao je samo force close aplikacije i pojavilo bi se
Sta ne naprave desktop verziju tipa Viber umjesto da *ebu po tavanu s ovim perverzijama? Dobro da ne treba hex editor za ovo....
Ha?
Samo skeniras i to je to. Ne vidim komplikaciju.
Klasične desktop aplikacije polako ali sigurno postaju stvar prošlosti. Sve se seli na web gdje je (teoretski) neovisno o platformi i OS-u.
Plus, imaš pristup bilo gdje.
Vidim da se mnogi žale da zašto nije napravljeno nešto tipa kako ima Telegram npr. Ali ono što je bitno za shvatiti je da Whatsapp nije cloud based, odnosno poruke "žive" samo na mobitelima korisnika. Drugim riječima, jednom kad poruka stigne kome je trebala ona se briše sa servera.
E sad, kad bi napravili npr desktop app koja radi neovisno o mobu, onda bi server svaki put trebao čekati da poruka stigne i na mob i na taj desktop app. Uglavnom, meni se sviđa kako su ovo napravili i drago mi je da mogu sad odgovoriti na poruku i kad sam na kompu, a ne da moram uzimati mob svaki put :)
Smjer u kojem ovo ide definitivno NIJE ono što sam zamišljao da bi web appovi trebali biti. Primjerice, želim li koristiti Whatsapp ili Hangouts na kompu moram imati Google Chrome i ovisiti o Google-ovoj platformi.
Whatsapp nije izašao za desktop (ako definiramo desktop kao Windows-based računalo) nego je izašao za Chrome OS koji se vrti na Windowsima.
Također, web aplikacije su i dalje prespore i prenestabilne u odnosu na nativne aplikacije. Puno mi je draža nekakva sredina - nativna aplikacija koja nije totalno ovisna o Internetu, dobre performanse i štedljiva baterija ali uz sinkronizaciju podataka, online dostupnost sa bilo koje lokacije u svijetu i silent updejtovi tako da klijent bude uvijek up-to-date.
Ako nije cloud based onda to za mene nije moderni IM klijent, u vrijeme kad korisnici roam-aju od uređaja do uređaja i dok nije čudno naći iPad u spavaćoj, Windows komp u uredu i Android mob u džepu.
Vjerojatno sam zato počeo slati SMS-ove više nego inače :D
Kako su rekli, radi i na Operi tako da ak ne zelis Chrome imas alternativu.
Da si isprobao web Whatsapp ne bi ju svrstao u spore i trome web aplikacije.
Sto se tice portabilnosti puno bolje mi je imati web app nego desktop.
A saljes vise smsova jer si zabrijao na Windowse i Microsoft i oni su ti bog i batina i odbijas Google i ostatak.
:D Ovdje nije u pitanju moj stav prema Google-u (ili prema bilo kojoj kompaniji) nego jednostavno smjer u kojem se stvari kreću. Ako je nešto web based onda očekujem da ta usluga radi onako kako bi trebala raditi na webu - platformski agnostično i sa jednakim mogućnostima u svakom modernom browseru. Web Whatsapp to nije i jednostavno nije dobar primjer web klijenta.
Chrome i Opera. Što ako koristim Firefox ili neki Gecko/Trident/Edge/Webkit bazirani browser? Manje vrijedim, imam lošije iskustvo, browser nije dovoljno moderan?
Nativni klijent je bolje rješenje za većinu situacija sve dok ne budemo imali low ping i stabilne veze na net što je za naše krajeve još daleka budućnost.
I nisam znao da je SMS ekskluziva za Microsoft i Windowse.
EDIT: I AFAIK Web Whatsapp se vrti na NaCl-u tako da niti nije prava web aplikacija nego se vrti na Chrome OS-u, tj. komponentama dotičnog koje se nalaze u Blink-u.
Ako koristis nesto drugo cjepidlacis. WhatsApp je ponudio uslugu i na samom je korisniku ako ju zeli koristiti i samim time se prilagoditi. Ti se ne zelis prilagoditi i neces ju koristiti. I dobro, mirna bosna.
Ako vec zelis, salji mail njima i trazi da naprave program ili da uvedu podrsku za ostale klijente.
I nisam ciljao na to da je SMS ekskluziva nego na to da ono sve sto nije izaslo iz Microsofta ne valja, odnosno nije na razini na kojoj su MS proizvodi. Bar sam tako stekao dojam o tvojim upisima na netu o MS.
Danas ima puno alternativa i ako nesto ne odgovora lako se ode na drugu alternativu. Za tebe je to Viber koji eto ima program za Winse.
Trazis dlaku u jajetu i odmah je nesto lose jer tebi ne odgovora sasvim.
Nemoj mi nes za zlo uzet, samo pricamo :D
Iako se (skroz očekivano) nikako ne slažem sa njegovim odabirom platfome i vendora, Mario svakako ima pravo što se tiče weba i web aplikacija. Web je zamišljen da radi jednako doslovce na svemu. Nažalost živimo u stvarnom a ne idealnom svijetu, pa čak i kad se ograničimo samo na desktope i zanemarimo šarolike mobilne platforme, svejedno postoje razni klijenti (browseri) koji nude razne napredne mogućnosti koje su međusobno manje-više nekompatibilne. Rješenje je najčešće: ili napraviti skroz jednostavnu (rekli bi ružnu) ali potpuno funkcionalnu web aplikaciju koja će stvarno raditi svuda kako je i zamišljeno jer se ograničava samo na skup funkcionalnosti koje pouzdano podržavaju svi moderni browseri, ili odabrati jedan (favorite) browser i razviti web aplikaciju da koristi njegove napredne mogućnosti, a onda uložiti nemalu količinu dodatnog truda u prilagođavanje da (koliko-toliko) radi i u ostalima. Jednostavne i ružne web aplikacije danas uglavnom više ne prolaze kod korisnika (razmažena gamad ;D ), a proizvođačima, čak i većima tipa Whatsappa, se bar u početku uglavnom ne ulaže dodatni trud u svrhu veće pokrivenosti. To ne znači da je to ispravno i da bi to trebali prihvatiti kao normalno, tako da shvaćam Marijevo gunđanje, međutim konkretno ova usluga je nova i tek izašla, ne mogu se još očekivati čuda, ali osobno bi očekivao da će kroz neko vrijeme dodati podršku i za ostale (bar popularnije) browsere.
Dobro je, nisam se uopće puno raspisao. :whistle: