Odgovarajuća karta Europe za garmina nuvi 1490tv
Walteru vidim imaš dosta iskustva sa kartama pogotovo s Garminom. Ja bih imao pitanje, ima garmina nuvi 1490tv. Koju kartu kompletne Europe najnoviju (po mogućnosti torrent skidanje) preuzeti za mapsourc, da je kasnije prebacim na sd karticu (Imam sd 8Gb što mi ne igra ulogu prostora) da poslije nju stavim u uređaj i da je mogu očitati (vidjeti na uređaju,uključiti a po potrebi i isključiti),jer prije sam imao instalirane karte city Navigo Europe CN 2014,20,adria rute 4,2 adria topo 2,4 i uređaj je ih prepoznao i bile su sve uključene te se nisu sukobljavale. Da bih neki dan slučajno probao simulirati vožnj Nova Gradiška-London, a na zaslonu se pojavi rutu nije moguće izračunati, to prije nisam ni probao tako da ne znam dali je ta krta uopće bila kompatibilna. Samo znam da je adria rute normalno radila i adria topo se lijepo prikazivala. Sada sam ponovno skinuo adria i topo kaete na sd sa mapsourca i ne može ih učitati a kada ih skinem direktno u softwer uređaja onda radi. Gps ima memorije 4 Gb od toga slobodno 2,1Gb sa instaliranim kartama. E da mi sada može stati i nt Europa nebih bilo problema! Ali i ne želim, hoću da imam sve na sd kartici zbog nadogradnji. Kada sam ga kupio to je bio hit a i sad je još među vodećma bez obzira na sarost, jedino mu je mana nema 3D prikaz, na prodajnom mjestu su mi napravili sve ove karte i još puno puta i sam nadograđivao i sve je dobro radilo do sada, Moram reći da su mi rušeni windowsi više puta i dizani pa sam ponovno sam instalirao programe kao i mapsourc i uvozio karte u njega i sad sve je rutabilno, imam trenutno instalirane karte Europa NT 2014,30,adria rute 4,1 i adria topo 2,4 i kažem sve radi i njih skidam na sd karticu ali na garminu ne će da radi, jednostavno ih ne vidim,ZAŠTO??? Što se tiče windowsa dizao bih sam ali slabo baratam engleskim jezikom, za svoje godine o računalu i dosta znam? Ne znam dali mu se može prepraviti softwer pa da ima i 3D? I još jedno pitanje dali hard disk radi kad je laptop u stanju spavanja ne hibernaciji, moj prijatelj koji mi održava laptop(ne razumije se u karte), (acer 4Gb ram 2,1Ghz dual procesor hdd 320Gb) kaže da disk radi a ja u to ne vjerujem zato što vidim po led diodi od diska da se ugasi kao da je u hibernaciji ili ugašen. Molim Vas da mi date savjet kako to napraviti mislim na kartu Europe bio bih Vam puno zahvalan,unaprijed veliko hvala i još jednom veliki pozdrav svim forumašima pogotovo onima koji daju odgovore poput waltera66 i ostalih!!!P.S.Uz normalno objašnjenje molim ako može i link gdje to riješenje pronaći.
Navigacija # Uređaji # Programi # Karte
Bok walteru! Ja koristim mapsourc od kada imam navigaciju (desetak godina) samo iz razloga što sam tako navikao, jer u to vrijeme se je radilo pomoću nje. A sada mi dobro dođe iz razloga što pomoću nje mogu praviti lako rute koje želim i to sve lijepo vidim detaljno u mapsourcu, povećam ili smanjim kartu i točno vidim kuda me vodi. A iste karte imam instalirano na gps-u tako da su rute iste, s time da napravim rutu koja mi odgovara i samo je prenesem u gps. To radim iz razloga što me mrzi praviti rute u gps-u, ovako vidim svaki detalj na mapsourcu. Zato sam ja zapeo za mpsourc kao BOS U TRNJE. Jesi me skužio, a sada i ja vidim da sam pogrešio broj karte ali nema veze svejedno ti to kužiš. Nemoj se ljutiti što sam s tobom na na TI (znam da je nekulturno) mislim da sam i stariji od tebe pa ti se tako obraćam. Molim te reci mi nešto o udate-u za moj nuvi 1490tv, gdje to mogu naći pa ako se može napraviti taj update bez posljedica za gps (mislim da mi to i pravi problem sa skidanjem direktno karata na sd pa gps ne može učitati) i dali mogu u njega instalirati folder ili program koji podržava 3D. Inače sam na laptopu malo preko dana a navečer od 19 sati se ne skidam do 3-4 sata ujutro pogotovo kada imam ne kakvog posla kao što sad radim sa tim kartama i na nogama sam već u 7 sati, uvijek nađem nešto zanimljivo za sebe pa stalno surfam. Unaprijed puno veliko HVALA i pozdrav svima koji rade na ovom forumu!!!
Tu navigaciju walteru najmanje ja koristim, (samo kada idem na more,a sad sve manje)svi drugi osim mene ( što po selu to po čelu). Pa mi govore kako to vodi,bile su stare karte pa sam se potrudio pribaviti najnovije i eto mi problema!!!Nešto bi te zamolio,ako možeš pogledati na karti Europe nt 2014,40 ( ako ti je dostupna) dali ima kružni tok u Novoj Gradiški,ulice se zovu Ivana Gundulića križanje sa Matije Antuna Reljkovića i Trg Kralja Tomislava.Ako ima onda bih instalirao tu kartu a ako nema nemam potrebe za tom kartom jer ima instalirano adria rute 4,2 (koja ima taj kružni trok),adria topo 2,4 i Europa nt 2014,30. To su najnovije karte. Zanima me i ovo (to sam večeras skužio) zašto se ne može rutirati za Iceland (Island) iz bilo koje države iz Europe prema Icelandu,a Iceland je isto označena karta kao i Hrvatska naprimjer. Mislm na mapsourcu a isto tako na gps uređaju se neda rutirati (pokaže samo ravnu liniju kao kad rutiraš po adria topo. Zašto to? Molim te mi odgovori najviše me zanima kružni tok. Ja ti živim u ulici SV. Vida 7 Nova Gradiška, pa možeš vidjeti na karti ili google earth-u, to ti je uz samu autocestu A3, nekih 150 metara od autoceste.Aj bok i puno pozdrava!!!
Waltere zaboravih te pitati dali uopće imam potrebu za update nuvi-a pošto imam verziju 6,1 a najnovija je 6,2 unaprijed hvala.
Navigacija # Uređaji # Programi # Karte
Bok walteru i ostali pomagači. Kako doći do skrvenih folder u garminu nuvi 1490tv? Napominjem da u gps-u nemam niti jednu instaliranu kartu u Map folderu osim tvorničke platforme skriveno (pa me zanima što to ima skriveno), a verzija je 6,1 kao što sam već prije napisao i interne memorije 4 Gb od toga zauzeto samo 1 Gb Zanima me zašto gps ne može učitati uredno skinutu kartu nt 2014,40 na sd karticu otključanu u img. obliku, kada karticu stavim u gps karta ne postoji, ne vidi se na uređaju a zauzima mjesto na sd kartic 3, i nešto Gb. Sve karte skidam sa mapsourca (osim ove u img. obliku, nju direktno na sd) na sd na laptopu pomoću pogona F: i onda stavim u u gps uređaj te se karte uredno prikažu na gps-u i rutabilne su a to su adria 4,2 topo 2,4 i nt 2014,30 Dali je problem u uređaju (mislim na ovu u img. obliku) ili je nešto drugo u pitanju? Još me zanima zašto ne mogu instalirati kartu i ubaciti u mapsourc orginal za mapsourc cunt 2014,40 zaključanu a skinuta sa foruma od waltera u obliku rar te sam ih raspakirao (8 parti). Po mome iskustvu imam zaključane karte u mapsourcu (pije toga instalirane na c:disku) i onda ih otključavam te mi postaju vidljive u mapsourcu. A kako da sredim ovu 2014,40? Molim odgovor unaprijed zahvalan i pozdrav svima.