Nisam znao gdje bi stavio temu pa neka moderatori prebace u odgovarajuci forum.
Na njuskalu se pojavili oglasi gdje se prodaju bonovi svih mreza u pola cijene.
Ima netko iskustva?
Gdje je kvaka?
Printable View
Nisam znao gdje bi stavio temu pa neka moderatori prebace u odgovarajuci forum.
Na njuskalu se pojavili oglasi gdje se prodaju bonovi svih mreza u pola cijene.
Ima netko iskustva?
Gdje je kvaka?
I ja bih htio znati odgovor pošto isključujem altruizam i nečiju želju za humanim činom. Kako se dokopaju tih bonova tako da prodaja i za 50% nižu vrijednost nekome znači dobit!
Uza sve to, aku kupis bonove za 500 kuna (bonove za 1000) jos dobis bon od 200 gratis.
Nije mi jasno.
Ili mi je u biti, sve jasno samo neću ovdje to napisati. :)
to se sigurno bonovi od t mobili nadoplatiš bonom od 100 kn i dobiješ još 100 i prodaješ za 150 tako da zarađuju kriminal
Lejzer, pun ti je Inbox.
Ne znam na koje se oglase s Njuške odnosi, primijetio sam jedan (ili više njih) da traže uplatu isključivo putem PayPall-a, što mi je doista čudno. Ono, odlučim uzeti bon od 100 za Tomato, ali frigat ga kad nemam PP račun. Što ne može ko sav normalan svijet preko tekućeg kod "naših" banaka.
@smoto
To su bonovi svih mreza.
@Moby
Rijesio inbox.
Nije stvar s PayPalom.
Uplata na tekuci..
Pogledajte u rubrici Mobiteli pa na SIM kartice i bonovi.
Istaknut je oglas. Ne znam jel smijem tu cp :)
Prvo, nije točno!
Drugo, da i jest, T-mobile nama uslugu prebacivanja novaca s računa na račun.
Treće, meni je također bilo sumnjivo, ali ne vidim kako može biti kriminal ako ti netko ustupa svoj bon ili iznos na računu.
Hvala ti što si objavio vijest o ovoj ponudi.
Ja kupio bon za T-mobile i račun je normalno produžen uz poruku u kojoj me HT izvješćuje o serijskomu broju.
Vjerojatno je riječ o ukradenim bonovima. Ako je tako, onda se lako može dogodit da se bonovi blokiraju što znači da će "kupci" ostat bez bonova i novaca.
Pa kaj jos uvijek ima bonova onakvih starih na struganje?
Kaj nisu svi elektronski?
mislim da više nema onih starih
Ako sam dobio HT-ovu poruku o uplaćenom iznosu i serijski broj bona, onda to znači da je bon uplaćen preko službenih kanala. Još sam dobio i 10 posto bonusa, što dodatno potvrđuje legalnost kupnje. A u HT-ovu odjelu koji se bavi računima poručili su da je bon nadoplaćen preko pretplate ili preko usluge Halo bon.
baš sam sada pogledao taj oglas... i samo mi jedna stvar pada na pamet... a nije baš za pisanje ovdje.... ne vjerujem da on legalno dobije bonove....
dali je tko kupio ?
---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 13:43 ----------
on je mogao kupiti bon online i pri kupovini upisati samo tvoj broj moba. tako da se automatski naplati tvoj broj. a kako je on platio bon ili došao do njega ? to je upitno.
Možda +club bodovima?
A možda je čovjek kupuje bonove na American i otplačuje ih, a treba mu živa lova na ruke... ;)
Bio je neki članak kako su neke nasamarili jer su uzeli pretplatu na njihovo ime, a ovi bili naivni i odma im predali mobitel po izlasku iz dućana. To su radili uz neku novčanu nadoknadu, stvar je bila u tome da su naivci predali mob sa sim karticom unutra. Prevarant je odma nabio račun, i naivci su u čudu sada kad im je došla ovrha. Teoretski su mogli nakupovat bonove na pretplatnički broj.
To je bilo u emisiji Potrosacki kod otprije dva tjedna.
isto tako vrlo lako moguće da je lik putem carding metode kupuje bonove online, a kad vlasnici tih kartica skuže manjak love na računu onda bude .....
Koji je zakljucak?
Kupiti ili ne kupiti?
Koja je odgovornost nas krajnjih korisnika?
Ja osobno ne bih uzimao. Primamljivo sigurno jest, pogotovo danas kada love nema, ali ipak ne.
Bon je kupio preko službenih T-mobilovih i Vipovih kanala (uzeo sam i za Vip, a tu nema bodova). Ako je hakirao sustav, onda je on varalica i bit će kažnjen. Ja sam bonove, na koji je plaćen PDV, kupio u dobroj vjeri jer sam ga pitao je li sve legalno. Usto je na Njuškalu objavljeno da nema straha od prijevare koja je i meni pala na pamet. Jasno, danas svatko može svašta tvrditi. No svi znate da je prije postavljanja oglasa morao je predočiti svoj OIB i doista ne vidim kako bi se mogao izvući ako se ispostavi da je krađa.
To je bilo za Vip, a čovjek prodaje i za T-mobile.
Ne vidim zašto bi se čovjek izlagao kaznenomu progonu. Dobro, ljudi su blesavi, ali iza svega ovoga ostaje trag i za prijevaru smještaj u Remetincu. Ima mnogo pametnijih načina za iskorištavanje ukradene kreditne kartice.
To ti je kupovina u dobroj vjeri. Ja nisam stao na tomu, nego sam provjerio bonove u T-mobilu i Vipnetu. Za sada nema ništa sumnjivo, ali moram priznati da se i ja pitam zašto daje tako veliki popust.
Kakav crni račun za robu kupljenu preko Njuškala!? No bit je u činjenici što je oglašivač obnovio moj račun služeći se legalnim kanalima. Račun je on dobio, a meni ustupio bon. Nema zakona koji priječi da ja tebi obnovim račun za 10 tisuća kuna. Jasno, postoji mogućnost da je oglašivač novce ukrao, da je karticu uzeo majci, bratu, susjedu te tako nabavio bonove. Ali bilo bi to suludo jer bi ukradene novce mogao držati na sigurnom, a otuđenu karticu naplatiti podizanjem gotovine na bankomatu. I nitko ga nikada ne bi otkrio. Ovako je dao oglas, kupovao bon na službenom prodajnom mjestu telekomunikacijskog operatora i ostavio hrpu tragova. Stoga nemam razloga vjerovati da je nešto nelegalno, osobito zbog činjenice što sam, koliko je u mojoj moći, obavio dodatne provjere koje pokazuju da bonovi nisu nelegalno nabavljeni! Ali ako policija sumnja da je oglašivač varalica, neka ga ispita. Oni imaju moći koje ja kao obični građanin ne posjedujem.
Mozda ima sluzbenu karticu od firme koju se ne provjerava pa moze kupovati bonova koliko hoce, firma placa. :)
Jel ti znaš kako npr. Tisak dolazi do bonova? ili neka banka? Naruče određenu količinu bonova svakakve vrijednosti i ovi (HT, npr) im pošalju u datoteci kodove. Netko tko može doći do te datoteke, može te kodove preprodat, nravno, nelegalno. Ti kupiš taj bon, netko drugi.. Svi sretni i zadovoljni dok.. Dok HT ne dobije reklamaciju da je poslao previše nevažećih bonova.. Onda slijede rovjere, koji su to bonovi nevažeći i dođu do tebe. A što slijedi nakon toga...
Ne vjerujem da je došao legalno do bonova.. svaka firma koja preprodaje bonove premalo zaradi na njima da bi mogla dati takav popust (50%!!!!). Osim toga, ni HT-u se ne isplati davati takav popust je ti te novce možeš iskoristiti npr. za plaćanje parkinga. To izravno znači da HT plaća tvoj parking, a to si sigurno ne bi dopustili.