Tele 2 - otključavanje mobitela
Dakle...prošlo je godinu dana otkako sam kupio postojeći mob lockan na tele2 i 2 godine od početka korištenja Tele2 pretplate. Prošli mjesec sam se skinuo sa pretplate i prešao na bonove i sad bih htio unlockat svoj mob (Nokia 2710) jer brijem da bih dobio koju kunu više ko ću ga ić prodavat a i veća šansa je da ga prodam. Što sve zakonski njima treba dostaviti da bi oni to napravili jer koliko poznato zakon im nalaže da oni to moraju napraviti nakon godinu dana od kupnje paketa. E sad priča ide ovako...poslao sam im upit na korisnik@tele2.hr i dobio ovaj odgovor:
= Citat =:
Ovim Vas putem obavještavamo da korisnici koji žele otključati mobilni uređaj kupljen u Tele2 ponudi trebaju poslati sljedeće podatke Tele2 Službi za korisnike: ime, prezime, broj uz koji je kupljen mobilni uređaj, brand uređaja, model uređaja, IMEI uređaja, preslik računa i preslik jamstvenoga lista s upisanim IMEI brojem. IMEI uređaja možete saznati unosom koda *#06# u mobilni uređaj. Stoga Vas molimo da nam dostavite i preslik jamstvenoga lista s vidljivim IMEI-jem kako bismo bili u mogućnosti Vaš zahtjev proslijediti nadležnom odjelu.
Navedenu dokumentaciju možete poslati faksom na broj 095 1000 445 ili mailom na adresu
korisnik@tele2.com. Ukoliko zadovoljavate potrebne uvjete, bit će Vam poslan kod za otključavanje uređaja i osnovne upute o načinu otključavanja.
Nakon slanja informacija...
= Citat =:
Ovim putem Vas obavještavamo da, nažalost, nismo u mogućnosti postupiti po Vašem zahtjevu za otključavanje, budući da korisnici usluge na bonove ostvaruju pravo na otključavanje nakon isteka roka od 12 mjeseci od datuma kupnje mobilnog uređaja. Obzirom da je na računu koji ste nam dostavili u prethodnom mailu vidljivo kako je mobilni uređaj kupljen 4. prosinca 2011. godine, ljubazno Vas molimo da zahtjev za otključavanje uputite nakon isteka roka od 12 mjeseci kako bismo bili u mogućnosti postupiti po istom te Vam dostaviti kod za otključavanje.
Također Vas želimo obavijestiti kako na jamstvenom listu koji ste nam dostavili nije vidljiv IMEI uređaja koji želite otključati. Ljubazno Vas molimo da se obratite ovlaštenom Tele2 prodajnom mjestu kako bi se ispunio jamstveni list te kako bismo nakon isteka gore navedenog roka bili u mogućnosti proslijediti Vaš zahtjev za otključavanje u nadležni odjel.
Ok, jamstveni je bio neispunjen pa sam im odnio u tele2 centar di je lik to potpisao i upisao. Poslao sam im sad još i to uz sve ovo ostalo...nakon što je isteklo točno 12 mjeseci i dobio odgovor:
= Citat =:
Ovim putem Vas obavještavamo kako je detaljnom provjerom utvrđeno da je mobilni uređaj koji želite otključati kupljen u start paketu na bonove, stoga broj telefona koji ste naveli nije odovarajući. Ljubazno Vas molimo da nam proslijedite ispravan telefonski broj uz koji ste kupili mobilni uređaj kako bismo Vaš zahtjev bili u mogućnosti proslijediti nadležnom odjelu.
Ok...objasnim im da sam tad bio na pretplati na postojećem broju i da mi kartica ta nit broj nisu trebali i da to ne koristim i nemam...
= Citat =:
Nakon ponovnih provjera i pregleda dokumentacije, želimo Vas obavijestiti kako posljednji odgovor koji ste primili stoji i u skladu je s informacijama koje ste nekoliko puta dobili.
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite korisnički broj uz koji ste kupili mobilni uređaj kako bismo bili u mogućnosti postupiti po Vašem zahtjevu. Zahvaljujemo Vam na razumijevanju.
Sad sam već lagano lud...tko tu koga?
Da li moze dobiti unlock kod za telefon kupljen u prepaidu. Konkretno panasonic kxt 301, star mjesec dana.
Hvala
Hvala lijepa. Da li se sta placa taj postupak?