Najbolje memorijske kartice za android?
Zanima me koja bi bila najbolja memorijska kartica za android - veličine dolaze u obzir 16 i 32 gb.
Evo zašto pitam:
Postoje razni proizvođači, Sandisk je kao jedan od najboljih, najkompatibilnijih za mobitele, androide. Ali ima i ostalih pa neznam koji bi došao u obzir a koje definitivno izbjegavati...
Što se tiče brzine shvatio sam da postoje dvije opcije, ili koristiti klasu 2 i 4 koje valjda imaju nižu voltažu, stabilnije su u radu s androidom ili pak brže klase 6 i 10 koje na androidu znaju počesto praviti probleme...nekakav bug u kernelu androida koji pokušava sniziti voltažu radi uštede baterije a kartici za veće brzine treba veća voltaža...pa onda se dešava nestabilnost.
Kod veće brzine, klasa 10 npr. se onda brže prenose (čitaju i pišu) veće datoteke, dok se manje prenose sporije (npr. app2sd ako se koristi i tako nešto sistemski).
E sada, na xda sam vidio zaključak kako je najbolja Sandisk 32 GB microsdhc klasa 4.
Kod nas uglavnom nemogu naći te sandisk kartice...nema ih baš...ima ovih manjih i sporijih.
A ono što sam primjetio kod sandiska je da čak i manje brzine npr. klasa 4 radi na brzini 6, skoro pa je klasa 6. Neki ljudi spominju da im klasa 4 sandisk radi brže od klase 10 neke druge marke...
Meni baš i nije bitno koja je klasa - bitna mi je kvaliteta i stabilnost u radu. Bitno mi je da mogu prebaciti app2sd aplikacije na memorijsku ali i da mogu slikati i snimati HD video bez problema...možda kada budem imao bolji mobitel i FULL HD...
Zanimaju me iskustva sa karticama s ovoga našeg područja - kakve su što se tiče snimanja HD i Full HD videa ove sporije, klasa 4?
Vidim da sandisk sada nema oznake brzine nego su sve kao klasa 10, tj. ima ono UHS brzinu, ultimate mobile kartice za multimediu, dvobojne. One su kao valjda nova tehnologija koja brzo prenosi i sitne datoteke i velike...Ima li tko iskustva s njima?