Raskid ugovora sa TELE 2 - molim pomoc!
Prvo, pozdrav svima... Moj prvi post ovdje, no redovito citam forum, ali nisam pretjerano raspolozen za pisanje po istima, pa sam se tek sada registrirao. I to samo zato jer imam jedan veci problem sa tele2, pa bih molio pomoc ukoliko netko ima bilo kakav savjet :)
Prosle godine u ozujku ja i zena smo uzeli dva broja na pretplatu u tele2. Uzeo sam sebi i mobitel (Desire HD). Zena se u medjuvremenu prebacila na revoluciju, moj broj je i dalje na istoj tarifi. Ugovor je bio na 24 mjeseca.
No odlucio sam prekinuti ugovor. Radi prirode svog posla potrosim dosta mjesecno, malo previse. Ponajvise jer cesto zovem u inozemstvo (svedska, bih, njemacka). Racuni su mi cesto bili 1500kn, prosjek u ovih godinu i pol je oko 1100kn mjesecno.
I sve bi to bilo ok da ne smatram da me tele2 potkrada. Proteklih par mjeseci za poslovne pozive koristim drugi broj koji mi je puno povoljniji za pozive u inozemstvo. No racuni tele2 se ne smanjuju. Oko 900kn su. Zadnji dan sedmog mjeseca posaljem poruku za stanje na racunu i uredno je pisalo oko 280kn potrosenih (pretplata uracunata). No onda sok jucer. Posaljem poruku i napisano je da dugujem 900kn! Tele2 broj sam slabo koristio, iskreno sumnjam da sam mogao prekoraciti 150kn, a ne 280 ili posebice 900kn.
Namjerno sam pazio na svoje pozive, zadnja 3 mjeseca ni jedan poziv prema stranoj zemlji. Poneki poziv prema zeni, bratu i 2-3 prijatelja. Jako malo i jako kratko. Za ovaj racun sam zatrazio ispis poziva, no sumnjam da cu isti dobiti. Jer zatrazio sam ispis i za 4 racuna prije ovoga, no ni jednom isti nisam dobio.
Koliko god da zvao SZK ne pomaze. Beskorisni su.
Racun ne namjeravam platiti. Broj koji imam kod tele2 planiram ostaviti, ne mislim se istoga odricati.
Znam da sam citao o zakonu da imam pravo na prijevremenu raskid ugovora ukoliko sam otplatio uredjaj. A otplatio sam kroz svoj period pretplate barem 3 takva uredjaja. No maloprije sam pricao sa SZK i oni govore da moram platiti trenutacni dug (logincno) + naknadu za preostale mjesece koji su mi preostali kod njih. Dakle moram platiti 7 mjeseci pune pretplate + ovaj racun da bih prekinuo ugovor sa ovim lihvarima.
Zanima me dal je bilo sta od onog zakona koji kaze da imam pravo na prekid ugovora ukoliko sam uredjaj otplatio?
Postoji li bilo kakav nacin da se rijesim teleta, jer dosadilo mi biti ovca?
Nije problem izdrzati pretplatu do kraja, no stvar je principa. Imam osjecaj da me "deru" na veliko. I stvarno sam se sada nazivcirao i donio definitivnu odluku da odlazim. Na ovaj ili na onaj nacin.
No radije bih da me ne deru i prilikom odlaska naravno.
Zahvaljujem unaprijed na odgovorima :)