Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Svježe registriran Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Aug 2012
    Bodovi
    3.091
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.091, Nivo: 13
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Raskid ugovora sa TELE 2 - molim pomoc!

Prvo, pozdrav svima... Moj prvi post ovdje, no redovito citam forum, ali nisam pretjerano raspolozen za pisanje po istima, pa sam se tek sada registrirao. I to samo zato jer imam jedan veci problem sa tele2, pa bih molio pomoc ukoliko netko ima bilo kakav savjet

Prosle godine u ozujku ja i zena smo uzeli dva broja na pretplatu u tele2. Uzeo sam sebi i mobitel (Desire HD). Zena se u medjuvremenu prebacila na revoluciju, moj broj je i dalje na istoj tarifi. Ugovor je bio na 24 mjeseca.

No odlucio sam prekinuti ugovor. Radi prirode svog posla potrosim dosta mjesecno, malo previse. Ponajvise jer cesto zovem u inozemstvo (svedska, bih, njemacka). Racuni su mi cesto bili 1500kn, prosjek u ovih godinu i pol je oko 1100kn mjesecno.

I sve bi to bilo ok da ne smatram da me tele2 potkrada. Proteklih par mjeseci za poslovne pozive koristim drugi broj koji mi je puno povoljniji za pozive u inozemstvo. No racuni tele2 se ne smanjuju. Oko 900kn su. Zadnji dan sedmog mjeseca posaljem poruku za stanje na racunu i uredno je pisalo oko 280kn potrosenih (pretplata uracunata). No onda sok jucer. Posaljem poruku i napisano je da dugujem 900kn! Tele2 broj sam slabo koristio, iskreno sumnjam da sam mogao prekoraciti 150kn, a ne 280 ili posebice 900kn.

Namjerno sam pazio na svoje pozive, zadnja 3 mjeseca ni jedan poziv prema stranoj zemlji. Poneki poziv prema zeni, bratu i 2-3 prijatelja. Jako malo i jako kratko. Za ovaj racun sam zatrazio ispis poziva, no sumnjam da cu isti dobiti. Jer zatrazio sam ispis i za 4 racuna prije ovoga, no ni jednom isti nisam dobio.

Koliko god da zvao SZK ne pomaze. Beskorisni su.

Racun ne namjeravam platiti. Broj koji imam kod tele2 planiram ostaviti, ne mislim se istoga odricati.

Znam da sam citao o zakonu da imam pravo na prijevremenu raskid ugovora ukoliko sam otplatio uredjaj. A otplatio sam kroz svoj period pretplate barem 3 takva uredjaja. No maloprije sam pricao sa SZK i oni govore da moram platiti trenutacni dug (logincno) + naknadu za preostale mjesece koji su mi preostali kod njih. Dakle moram platiti 7 mjeseci pune pretplate + ovaj racun da bih prekinuo ugovor sa ovim lihvarima.

Zanima me dal je bilo sta od onog zakona koji kaze da imam pravo na prekid ugovora ukoliko sam uredjaj otplatio?

Postoji li bilo kakav nacin da se rijesim teleta, jer dosadilo mi biti ovca?
    Nije problem izdrzati pretplatu do kraja, no stvar je principa. Imam osjecaj da me "deru" na veliko. I stvarno sam se sada nazivcirao i donio definitivnu odluku da odlazim. Na ovaj ili na onaj nacin.

No radije bih da me ne deru i prilikom odlaska naravno.

Zahvaljujem unaprijed na odgovorima

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije mi jasna jedan stvar, imas odlican mobitel,.Zasto za pozive za inozemstvo ne koristis kombinaciju Fringa i nekog VOIP Betamx programa.Isto tako sumljam da te podkradaju, evetualno se moze desiti da imas ukljucen podatkovni promet, a da isti nije u pretplati pa dobivas takve astronomske racune.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    neki stari
    Operater
    BonBon
    Godina
    43
    Bodovi
    15.084
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.084, Nivo: 29
    Bodovi: 15.084, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Racun ces vjerojatno morat platiti. Ja sam imao prije sukob sa tele 2 i nakon hrpe poziva te faxeva i sl pizdarija najzad se je netko tko nesto kuzi u szk javio i dogovorili se da platim racun a oni da mi vrate na prepaid broj. Ako iskreno sumljas da kradu lovu i ako taj mobitel toliko slabo koristis odlozi ga neko vrijeme pa provjeri na dospijelom racunu dali ima nepravilnosti. Nadalje malo koristis mob pretpostavljam da vise manje stoji negdje vecinu vremena odlozen mozda se neko s vremena na vrijeme posluzi (djeca). Bez obzira na tvoj iznos racuna ti si mob otplatio kad istekne ugovor. Znaci nakon 24 mj si slobodan od njih. Prebacit se na neku manju tarifu i ili raskinut ili polagano te manje iznose placat

Datum registracije
    Aug 2012
    Bodovi
    3.091
    Nivo
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam jedno dijete, no sumnjam da se moze koristiti mobitelom (2 mjeseca staro).
    Fora je u tome sto mobitel vec par mjeseci prakticki i lezi nekoristen. Prebacena je kartica u drugi mobitel, neki prastari SE telefon koji ni nema interneta. Provjerio sam vec data iskoristenost za svaki slucaj, nije do 3g-a i/ili edgea dakle.

Tako visoke racune sigurno nisam napravio, a zanimljivo je da mi ispis poziva nikako da posalju. Nije problem platiti racune, da sam ih stvarno napravio, platio bih. Problem je u tome sto takve racune stvarno nisam napravio, a bez ispisa racuna sigurno ih necu platiti pa makar isao na sud sa njima. Stvar principa.

Dakle onaj zakon o kojem sam prije pola godine - godinu citao, zakon o prijevremenom raskidu ugovora. Isti ipak nije zazivio? Nista, SZK onda ponovno zovem, odustat necu, jer krajnje su bezobrazni.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    Sony Xperia M
    Operater
    HT
    Bodovi
    15.555
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.555, Nivo: 30
    Bodovi: 15.555, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Možeš raskinuti ugovor ili plaćanjem penala za preostale mjesece ugovora ili možeš platiti popust za uređaj koji si dobio jeftinije prilikom potpisivanja ugovora - koja već opcija te ispada jeftinije.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    Xiaomi Mi9T
    Operater
    TELE2
    Bodovi
    15.087
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.087, Nivo: 29
    Bodovi: 15.087, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiče računa moraš uzet u obzir da obračun roaminga kasni i da je moguće da ti se roaming pozivi obračunaju na sljedećem računu. Račun ćeš naravno morat platiti ako nisi u roku 30 dana podnio prigovor. Što se tiče raskida plaćaš penale ili popust na uređaj. Tu je Tele2 ok jer ima posebnu formulu za izračun popusta pa si možeš sam izračunat penale. Ne treba ti SZK, ispis poziva i pregled računa možeš pregledavati na moj.tele2.hr!

I btw. šanse da te operater "potkrada" su 1:1000000, to su samo floskule našeg naroda kada treba platit račun (postoji mogućnost krivog obračuna ali za broj odlazih poziva, smsa i podataka šanse su jako male da se nešto krivo zabilježi) tako da u tome pogledu nemaš baš neki izgovor.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2009
    Mobitel
    Galaxy S3
    Operater
    VIPshit opet :)
    Bodovi
    11.654
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.654, Nivo: 25
    Bodovi: 11.654, Nivo: 25
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao c0ppo Pregledaj post
    Prvo, pozdrav svima... Moj prvi post ovdje, no redovito citam forum, ali nisam pretjerano raspolozen za pisanje po istima, pa sam se tek sada registrirao. I to samo zato jer imam jedan veci problem sa tele2, pa bih molio pomoc ukoliko netko ima bilo kakav savjet ...

...Zahvaljujem unaprijed na odgovorima
    Pa stvar je kao sto su ti već odgovorili na forumu:

a) platiti preostale Ugovorom određene obveze tj. pretplatu do kraja perioda od 24mj. Koliko sam shvatio iz pisanja, to je 7 * 150kn = 1050 kn (tu ti se ne zaracunava radijska frekvencija jer je ni ne koristis
    b) platiti preostali dio mobitela... npr. mobitel kosta 4000kn (na 2 godine je mjesecno 166.66), treba se nadoplatiti jos 7 * 166 kn = 1167 kn (minus ono sto je uplaceno prvi put, i onda se vidi jel ti jeftinija opcija a ili b)

- to sto se racun placao u ogromnim iznosima, ne umanjuje obvezu placanja pretplati jer si se obvezao na koristenje mobitela 2 godine.
    - problem vezivanja na 2 godine ljudi ne vide sve dok ne uzmu mobitel za "super jefitno" i onda kasnije žale... poanta: ne prodavati dusu vragu za male pare...

E sad sljedece, pravo na reklamaciju racuna ima bilo koji korisnik bilo koje mobilne mreze... Ja osobno sam ponistio do sada cca 4, 5 racuna sto od Optime, sto od Tele2, sto od VIPa... Sve u raznim iznosima... Svaka reklamacija mora biti odlicno dokumentirana i potkrijepljena činjenicama. ALI NAJBITNIJE JE, ZALITI SE NA RACUN UNUTAR 30 DANA OD IZDAVANJA I DA IMA OSNOVE ZA RACUN...
    Osnova za racun ima koliko zelis i nema potrebe nabrajati, ali se moze zaliti na apsolutno sve, samo da se zna na sto zaliti... tu je NAJBITNIJE, DA SE PROVJERI RACUN I SVAKA STAVKA RACUNA I ONDA VIDI NA STO SE DA ZALITI...
    Gore navedena tvoja situacija je nejasna, na sto je otislo 1500kn (+/- 500kn), dakle specifikacija je bitna. Osim toga, pretpostavljam da je proslo vise od 30dana na neke racune koji nisu placeni, i tu vise sad nema pomoci, to se mora platiti, a ako se ignoriraju racuni samo ces sebi napraviti lose: od dolazenja na crnu listu korisnika, pa do slanja ovrhe na tekuci racun (sve u svemu, oni ce se naplatiti sa svim naknadama)...
    Dakle, racune se treba: platiti ili zaliti u zakonskom roku od 30 dana.

Još jedna stvar, duzni su na zahtjev stranke poslati BESPLATNO ispis poziva/detaljnu specifikaciju, te ako nije stigla, to je jedna od osnovi za reklamiranje racuna (ALI OPET, MORA BITI UNUTAR 30 DANA OD IZDAVANJA, prvo se zaliti na Tele2 sluzbu za korisnike PISMENO, pa kad oni negativno odgovore, a hoce, onda na POVJERENSTVO ZA KORISNIKE Tele2, te ako oni isto negativno odgovore, sa svim tim kopijama zalbi i odgovora, to prosljediti na HAKOM. HAKOM najcesce odlucuje u korist korisnika ako ima osnove za isto! Takodjer, sve mora biti dokumentirano. HAKOMove odluke su obvezujuce za operatera, te što on odluci, operater mora postupiti po tome.

Preporuka:
    Platiti sve racune koji su stariji od 30 dana, i paziti na nove, odmah pisati zalbu. Zalbu moze napisati bilo koja i malo informaticki obrazovana osoba, a u najgorem slucaju odvjetnicima koji onda za istu stvar pitaju informaticke obrazovane ljude

Datum registracije
    Aug 2012
    Bodovi
    3.091
    Nivo
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svi racuni su uredno placeni, osim ovog zadnjeg. Iako sam i ranije imao prigovora na racune, od lijenosti se nisam zalio. Zalosno, znam.
    Samo ovaj zadnji racun nije placen, a on mi jos nije ni stigao. Koliki ce iznos biti znam radi provjere stanja na racunu.

Tako da cu se sigurno zaliti. Znam i da racuni za roaming znaju kasniti, tj. da se prebace na sljedeci mjesec. Nije mi prva pretplata kod nekog operatera, dapace. hjurcicu hvala na stvarno opsirnom opisu svega, sad znam tocno sta mi je raditi. Takodjer hvala i ostalima na pomoci

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Raskid ugovora MaxTv
    By josipa04 in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 20-11-2016, 20:39
  2. Vip- Raskid ugovora
    By -->Cionn<-- in forum A1
    Odgovora: 66
    Posljednji post: 19-06-2012, 12:19
  3. Iphone i raskid ugovora
    By quba in forum T - Mobile
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 15-07-2009, 15:32
  4. Prelazim na TELE 2 Molim savjete i pomoć!!!
    By supertovar in forum Tele 2
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 17-05-2008, 15:51
  5. VIPhomebox - raskid ugovora?
    By blue_soul in forum Fiksni operateri
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 22-04-2008, 07:54

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke