Pozdrav svima! Sensation mi se jako zagrijava nakon 10-15 min aktivnog rada na njemu, pretezno surfanje po intenetu..i to mi sada jako smeta jer ja stvarno jako vruc..jel se moze kako to sredit? Jel to do baterije?
Printable View
Pozdrav svima! Sensation mi se jako zagrijava nakon 10-15 min aktivnog rada na njemu, pretezno surfanje po intenetu..i to mi sada jako smeta jer ja stvarno jako vruc..jel se moze kako to sredit? Jel to do baterije?
Zagrijavanje je posljedica rada procesora tako da mislim da je to zapravo normalno. Baterija ne bi trebala imati veze, možda eventualno ako je spojen na punjač onda bi to još moglo malo pomoći pri zagrijavanju mobitela.
Dosta današnjih dvojezgrenih i četveroglavih procesora se prilično grije tako da sve više postaje jedna nepisana karakteristika novih modela.
Pada mi na pamet smanjivanje frekvencije procesora sa SetCPU (moguće ako je mobitel rootan). Nedostatak je sporiji rad i moguće štekanje prilikom surfanja i korištenja aplikacija.
Ajde instaliraj nesku aplikaciju za mjerenje temperature kao npr system tuner pro. Ja sam natjerao svog Sensationa na 65 max no sad kad je toplije vrijem eto je ucestalije. Jel ti rootan telefon?
Taj postupak mi nece radit jer imam HBOOT 1.27.0000, pa sam napravio prema sljedecem linku: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1631861
i stavio Android REvolution HD, jel to sada znaci rootan telefon?
Da.
I sad vidikako se zagrijava i jel se zagrijava....telefon ti je rootan da
Pa po tome....temperatura bi ti u stanju mirovanja trebala biti oko 30. Znaci ono kad ga ostavis i nediras neko vrijeme i kad upalis system tuner odmah. Sve tije u redu takve su temperature i meni bile. Ja sam stavio faux kernel
smanji osvjetljenje zaslona
Kod mene je recimo brigtness na auto, i danas se vozim u tamvaju, surfam, ekran naravno na 100% i nakon 15 min mob se nije mogao drzat u rukama koliko je bio vruć. Morat cu si nabavit kapacitivne azbestne rukavice za surfanje po ljeti.
Meni je osvjetljenost na cca 50%, a zagrijavanje je primjetno jedino na donjem dijelu displaya (blizu touch tipki). ali se zagrije samo nakon intenzivnije igranja igrica ili surfanja po netu/youtube-u.
Ali kažem, zagrijavanje je samo na donjem dijelu mobitela...
ista stvar kod mene, a vjerovatno je tako na svima sensationima, jer je dolje procesor i dolje se najvise grije, tim vise jer ga dolje drzis :)