Kakav se odgovor sprema na Tomato brutalnu tarifu? :D
Printable View
Kakav se odgovor sprema na Tomato brutalnu tarifu? :D
Ukoiko se slijedecih deset dana nista ne promjeni kod Bonbona, emigriram na brutalku:D
Svoje planove za ponude u budućnosti ne objavljujemo :D
Pretpostavljam da cemo 31.5. vidit nesto novo jer do onda traje akcija 50% off (a i 1000 besplatnih SMS, ako se ne varam), a obicno kad zavrsi jedna akcija pocne druga
Kakve god da planove imate, prespori ste, konkuracija radi na veliko! Tek ste sad izmisli tarifu koja kak ti konkurira Tele2 Smiley-u koja je na sceni već 2 godine i to polovično! Milsim da još nite dostojni konkorenciji kao Tomtato i Tele2! Nadam se da će to Todorić popravit sa Jingom! Gorivo na K-benzinskama je već jeftiije!
evo bonbon, da imate za usporedbu:
Evo da napišem malu reviziju BRUTALNE tarife...
Koristim tarifu već dvadesetak dana.
Potrošeno je:
- 285 minuta
- 145 poruka
- 595 MB
Na uspostave poziva sam potrošio oko 24 kune. Dakle ukupni trošak trenutno je 79 kuna. Kako bih pojednostavnio račun radim sljedeće: 1 min=1 SMS=1 MB=1 jedinica.
Ukupno sam potrošio 285+145+595=1025 jedinica.
Jedna jedinica košta me trenutno: 79/1025=7,7 lipa. Mislim da se trenutno JAKO isplati :)
Moja kartica s PUK-om je već neko vrijeme u novčaniku i samo čekam kada ću potrošiti pakete i idem ća. Ni 1000 minuta ni nesiguran push me više ne mogu zadržati jer konkurencija za to već ima rješenje. Vjerojatno ću konkurenciji plaćati 10-20 kn više, ali bože moj... To je valjda cijena slobode. Samo da još vidimo Teletovu ponudu pa će pasti i odluka :)
Nije valjda da ce cekat do 31.5. ??
i ja cu vjerovatno na tele 2 bonbon je za ostao u paketu jer nema cjelokupni palet a kad se sve stavi u jedno prelazi daleko vise nego sto daje konkurencija npr. tele 2 smart tarife...
Da sumiramo nakon Brutalke i Revolucije ono što bi korisnike zadržalo/privuklo:
- minimalno 1GB prometa
- minimalno 500 minuta prema svim mrežama(bez naknade)
- minimalno 500 poruka
- cijena paketa od 50kn(+/-)
- bez ograničenja paket(odnosno, ako se ne nadoplati da se paket ukida na tom broju)
- možda i limit na paket u trajanju od 6mj, a tko je aktivirao 12-18mj, ali za prijenos broja dulje trajanje paketa
Za takav paket bi dao i 65 kn, ali naravno ne smije biti sitnih slova tj. uspostave poziva.
Zasad me na BonBonu drzi samo iPhone koji je zakljucan na Tmobile.
Meni bi najbitnije bilo da paket nije vremenski ogranicen (ili ako vec je, da je to ogranicenje recimo godinu dana ili tako nesto, a ne jedan mjesec)
A u čemu bi im onda bila zarada? Svaki operater želi redoviti priljev novca.
...ah...:D ...hjoj, to nema ni u Europi...
Ma glupo mi je da izgovor bude nedostatak profita u bonbonu. Pa kako ce ostvariti profit kad svoje korisnike poticu na mjesecnu potrosnju od par kuna. Vjerujem da im se promet povecao vec ovom akcijom 50% za nadoplatu bonom od 80kn ali to je premalo u idnosu na konkurenciju..
Sadasnja politika dokazuje da su i osnovani samo sa svrhom sprecavanja odljeva korisnika u druge mreze, nista drugo.. U protivnom bi imali akcije drugog tipa i pokusali potaknuti svoje korisnike na vecu potrosnju. Glupo mi je sto su orjentirani samo na klincadiju koja ima budzet od par desetaka kn mjesecno. Nije to lose ali pobogu ima i korisnika koji mogu (i zele) potrositi vise ali za uzvrat zele i adekvatnu uslugu za svoj novac..
Moj prijedlog je da se pokusaju orjentirati i na tu skupinu korisnika i osmisle neki paket kojim bi i nas zadrzali u bonbon mrezi..
Za veće potrošače već postoje mreže kao što su Tmobile, Vip ili Tele 2.
Još jedna bitna stavka je da BonBon nema pretplatu, a onome koji troši preko 100 kuna mjesecno je povoljnije uzet pretplatu.