Molim preporuku...
bitno mi je da mogu s njim na internet (gTalk, Skype,....)..
Znaci od ova tri me zanima koji mi je opcenito najisplativiji i najbolji/najkvalitetniji...
Hvala:)
Printable View
Molim preporuku...
bitno mi je da mogu s njim na internet (gTalk, Skype,....)..
Znaci od ova tri me zanima koji mi je opcenito najisplativiji i najbolji/najkvalitetniji...
Hvala:)
Sa svakim od njih se može bez problema na internet, skype i tako to. Ni jedan nije strašno loš... Xperia mini novi bi bio preporuka jer je veći ekran, brži proc...i tako, jednostavno je bolji - e sada, ovisi što ti treba. Ako ti je to prvi android i ne želiš potrošiti puno para - uzmeš galaxy ili x10 mini (pro ili bez pro - ovisi jel ti treba querty tipkovnica ili ne). Xperia mini nova je skuplja...također, pripazi oko nekog problema što sam vidio da ljudi spominju a to je zujanje neko kada radi display...uglavnom, treba vidjeti nakon kojeg tjedna proizvodnje se to ne pojavljuje i sl.
Ja koristim x10 mini (bez pro) i zadovoljan sam zasada. Bez problema na internet, mail, slike su ok, slanje slika preko maila na brzinu, dropbox, wlan, služi mi i kao baterija kada čačkam oko kompa ili ako me strah bude po noći ić po mraku npr. zatvoriti kokoši... :D baterija mu traje dan kada se koristi, a može izdržati 2-3 dana sa malo osnovnog korištenja (pričanje, sms). Igrice također bez problema idu...jedino ne može baš neke zahtjevnije HD igre 3D i sl. Ali neke jednostavne za razbibrigu su ok. Također fejs radi ok - friendcaster program... Slušanje glazbe, gps, navigacija. Volim reći da je sitan ali dinamitan - imam sve što mi treba u malom pakovanju (za u džep) a nije puno koštalo me!
Ako je cijena ista uzmi xperiu mini - novu...jer je naravno značajno bolja od ova prva dva što si naveo! Samo mislim da je cijena duplo veća... Sve ovisi što ti treba - odi na gsm arena i usporedi karakteristike...pa vidi što ti je bitno!
puno hvala na opsirnom odgovoru :)
uzela bi ja najradje novu mini pro, ali mi je cijena prevelika s obzirom na to da za njega govore svi da ima problem sa zujanjem koji nitko ne zna rijesiti....
koliko novaca mozes izdvojiti da vidimo jel jos nesto mozemo ubaciti u izbor ;)
Onda je x10 mini sasvim ok - za nekih 900-1100kn se može dobiti...Ja sam svoj platio 1100 kn u bonbonu i sasvim sam zadovoljan! Filmove gledam na 22" stolnom kompu ili tv-u. Isto tako i serije...iako mogu gledati na mobu i divx-e bez problema - nekada u vlaku pogledam seriju jednu epizodu...Za slikanje imam digitalni fotoaparat kao i za snimanje videa. Za surfanje koristim stolni komp...a mob je sasvim dovoljan za surfanje ovako kada nisam kod kuće...čak nekada mi se neda paliti komp pa na brzinu mi lakše na mob provjerit fejs, gmail - a to također sve automatski, jer je uključena sinkronizacija...tako da samo upalim data promet, odem na operu mini provjeriti vijesti, obično RSS a u pozadini mi stigne mail, fejs notifikacije, poruke...Daleko jednostavnije i brže nego da palim komp, spajam se na net, logirat se...
Evo, moj savjet je x10mini...mali je, zgodan, i obavlja sve kao i veliki! :D Sada eventualno za isti novac vidjeti što još ima u ponudi, možda ako je bitan veći ekran ili sl...iako je meni ovaj sasvim dovoljan! Preporučam otići u tele2, t-mobile, vip centre pa "pipnuti" mobitele, vidjeti kako to izgleda u stvarnosti...možda ako netko ima od prijatelja...
ali ja sam uzela u obzir Xperiu mini - znaci "novi" mini :D
gledam ponudu od Tele2, jer imam mogucnost produljenja pretplate - s tim da racunam i mozda na neku win back ponudu, jer mozda i odem s pretplate na bonove...
Galaxy mini je 995 kn (bonovi)
Mini pro je 895 kn (bonovi za stare korisnike)
A Xperiu mini (znaci novi mini) mogu dobiti za 995 na produljenje ili 1595kn cijena samog uredjaja - sto mi je ipak previse...
Znaci do 1000kn zelim kvalitetan mob :)
Uzmi u obzir da ako uzimas pretplatu samo radi mobitela ce te taj mobitel skupo izaci!!! Jeftinije je dati 1600kn... Tako sam ja uzeo K850i prije par godina za 700kn i dao 160kn x 24 mj = 3840kn još povrh onih 700. Tako da sada sam uzeo mob na bonove i lijepo trošim 40-80 kn/mj. Ne dolaze računi od 160-220kn/mj. Naravno, kroz koji mjesec će pasti i cijena mobovima...a ti i dalje plaćaš pretplatu s početka priče...Ali, ako ti paše tarifa onda ok! Ali opet, ja bih radije uzeo mob na bonove, makar i potpišeš pretplatu...jer će te jeftinije izaći. Možeš raskinuti ugovor kad hoćeš, mijenjati tarifu kako ti paše...Od 1000 do 1600 je mala razlika. Tako da evo, na papir pa ćeš vidjeti.
Moj ti je savjet prijeći s pretplate na bonove, pa kad te win back onda potpiši ugovor, a mob uzmeš za 1600kn (na nekoliko rata amex ili tako šta). 995 kn i 2 god ugovora nije malo za ne baš vrhunski mob...ipak to nije galaxy s2 ili htc sensations...