Oslobađanje prostora - što je sigurno za obrisati? (x10mini)
http://gailly.net/android/android-tips.html
Na ovoj gore stranici sam našao nešto gdje bi se moglo obrisati nešto i osloboditi prostor na androidu...pošto nisam baš siguran gdje je što i čemu služi da priupitam ovdje:
1. Kakva bi bila struktura androida - tj. koje "particije" ima i kolike su?
2. Gdje se nalazi temp file ako nešto takvo ima?
3. Što mogu sigurno obrisati? Mislim na nešto kao npr. android prvo skine aplikaciju na telefon, onda ju instalira i ne obriše instalacijski fajl...koji bi ja ručno mogao obrisati!
S one adrese gore sam našao /data/dalvik-cache i vidim kako tu ima stvarno svašta...
Preko Root Explorera sam pogledao /cache i vidim kako i tu ima nekoliko "downloadfile-1.apk" i tako njih 8 koji zauzimaju preko 20 MB.
Pitam jer mi je počelo javljati da nema prostora, da obrišem aplikacije neke ( još 18 mb). Mislim da je počelo javljati kada sam u dropboxu kliknuo na 8 mb veliki apk (navigon) i on je to tako skidao i onda javio da nema prostora nešto...znači nisam išao dugi klik pa izbornik u dropboxu pa download... Vjerujem da je on skinuo taj apk u neki temp file...koji mi sada zauzima prostor bezveze. Koliko sam shvatio linux ima par particija koji imaju svoj određeni prostor, npr. system, cache, data (apps)...
Čemu brisati aplikacije ako mogu osloboditi nekoliko megabajta brisanjem gluposti raznih... Već sam ranije obrisao wisepilot, pegle, i ostalih nekoliko gluposti po uputama s xda-developers...