mene zanima dali je bolji mobitel ili ti usb modemi, vip tmobile ili tele2 nebitno
mobitel je sagem my750x i ima HSPDA 3.6Mbps, pa dali se isplati dat 200 kuna za stik ili je mobitel dostojna zamjena ako ne i bolje
Printable View
mene zanima dali je bolji mobitel ili ti usb modemi, vip tmobile ili tele2 nebitno
mobitel je sagem my750x i ima HSPDA 3.6Mbps, pa dali se isplati dat 200 kuna za stik ili je mobitel dostojna zamjena ako ne i bolje
Dobar je mobitel, rekao bih sve je to isto - samo uz voice uslugu valja imati i data - radi cijene. Nije baš zgodno imati mobitel samo za data karticu ili stalno mijenjati...Vip stick je 130 kn tako da to je odlično, jeftino i jednostavno rješenje.
tako sam i misli da je isto pakovanje za pristup netu..
pa mislim za 30kn kupit 200mb(vip), i još tele2 u pretplati 100 mb za 10 tako da tih 300 je sasvim dovoljno,
i već kada iman taj mob da mecura zove da ga iskoristm kako treba
Prednosti USB sticka:
- uglavnom su brži nego većina mobitela
- noviji mogu poslužiti i kao memory stick ili card reader
- lakši za instalaciju i konfiguraciju
Prednosti mobitela:
- data i voice usluge u komadu
- ne mora biti fizički povezan s računalom
- povezivost na sve načine (USB, WLAN, BT)
znam da su brzi jer koriste dual hspda, ali ti modemi se ne mogu za 100kn na bonove nac u nasih operatera,
A sada koliko sam isproba kod barbeta(ujak/tate brat kako se vec kaze)njegov od vipa huawei ili koji je vec u start paketu kaci se u edege i neide bas rado preko 100,vecinom oko 60-150 kbs, 300metara nize s sagemon uspije doc do 200 prosjek +80-100,
Bas cu sutra probat u 3g mrezi da vidim brzinu..
Mozda i nisam treba otvorit temu jer mislim da mob tj sagem my750x je u slucaju da ne radis vise od 200 Mb prometa,
Osim ako od tele2 modem nema bolji prijem od mobitela onda uzimam to jer moja kuca i okolica i tele2 nisu bas prijatelji a iman 100 Mb koje nestignem na mjesec potrosit
Naravno, ali ako čovjek uz sebe nema USB kabel, a ni mobitel nema WLAN, posluži i Bluetooth. Za GPRS i EDGE je dovoljan... :)
I naravno baterija na mobitelu ti se prazni dok kod USB modema nemas tih problema! :)
Jos ako te netko zove na mobitel kad si na internetu kablom povezan, moras cesto zbog kratkoce kabla "visiti" nad PC-ijem! :)
Moj savjet je vipnetov modem od 130 kn preko webshopa i vipme na bonove - imaš 1 GB za 55kn do kraja ovog mjeseca (ako ne produže opet) a onda ako imaš carnet dobiješ 2 gb. Kupiš nekoliko gigabajta opcija i onda samo produžavaš svakih 30-ak dana najmanjom opcijom...trošiš po potrebi... Bar ja tako. Ovo s mobitelom zna biti nezgodno...
Što se tiče sticka koji služi kao microsd card reader to je ok samo što ništa ne valja i uglavnom zna raditi probleme...zapravo čak i bez microsd kartice unutra on ima unutarnju memoriju koja se onda čita kao autoplay cd i naravno druga stvar je modem koji znaju jedan drugome raditi probleme... Ali u biti radi solidno! Brzina je do 3,6 mb/s odnosno edge gdje nema 3g pa je to u stvarnosti nekih 20-30 kb/s tako da je ok za surfanje i osnovni pristup netu.
Data paketi uz voice uslugu su uglavnom skuplji u odnosu na samo data uslugu. Gore se spominje 200 mb za 30 kn, a ja kupim za 55 kn 2 gigabajta... Sada imam oko 12 GB pa ću to razvući na nekoliko mjeseci...po potrebi.
da neman flat i wlan koji lovi i 50-ak metara od kuće onda bin koristi veće tarifa za sada i 50-200 mb od vipa i 100 od tele2 je dovoljno,
mobitel(vip. sagem) nisam proba u 3G ali u edge ima veću brtinu 30 kbs tj drži stalno preko 50 tako da je prosjek 80.
da ta paketi i cjene neuspoređujem nego konkretno hardware..
pa ubiti i mobitel je čitač kartica i usb memorija zako da samo hvatanje signala sam misli da usb modemi su bolji
Mislim da meni vip u edge ne ide brže od 20-25 kb/s Baš sam gledao kad sam skidao nešto...znam da sam razmišljao kako je 5 puta brže od dialup modema V.92
Nije bitno, uglavnom posporo je ali funkcionira - naravno da kada se navikne na flat od 8 mb/s onda je 80 kb/s teško prihvatiti... :D