Motorola Milestone / iPhone 3GS / iPhone 4
Poštovanje,
Molio bi Vas za pomoć oko kupovine novog mobitela. Imam trilemu između Motorola Milestone, iPhone 3GS i iPhone 4 i naravno mnogo pitanja koja stvaraju ovu zbrku.
Moje korištenje mobitela se svodi na telefoniranje i SMS dok od novog telefona želim da mi posluži i kao cestovna navigacija i muzički player (neznam dali je navigacija na telefonu jednako dobra kao prava navigacija?).
iPhone 3GS sam jedinog imao priliku pogledati i jako sam zadovoljan kvalitetom izrade, dizajnom, baterijom, izbornicima, kvalitetom displaya... Uglavnom bez zamjerki.
iPhone 4 je po specifikacijama bolji ali me jedino privlači radi više piksela što u teoriji znači i kvalitetnije wallpapere koji su mi bitni. Koliko je ova prednost u stvarnosti primjetna?
Upoznat sam sa problemom gubitka signala što mi se naravno ne dopada.
Motorola Milestone me privlači radi mehaničke tipkovnice ali neznam koliko je jednostavna za korištenje, kakva joj je navigacija, kakva je kvaliteta reprodukcije MP3-ca u odnosu na iPhone?
Mislim da je važno napomenuti da sam korisnik Tele2 te da je zbog toga potrebno uređaj dekodirati. Čuo sam da trajno dekodiranje iPhone 4 još nije "sigurno" te da Tele2 SIM kartica nije kompatibilna?
Dali je iPhone 3GS moguće trajno dekodirati te dali on ima problema sa radom na Tele2?
Pregledavajući oglasnike naišao sam na sljedeće cijene. Molim da me ispravite ovisno o Vašim spoznajama:
-Motorola Milestone - minimalna cijena 2200kn
-iPhone 3GS 16GB - cca. 2500kn
-iPhone 4 - minimalna cijena 3700kn
Unaprijed zahvaljujem,
Bojan