Vrlo jednostavno: tražim program koji bi instalirao na komp i koji ne bi dao onda tom kompu da koristi veću brzinu od one koju ja odredim.. I po mogućnosti da ima autostart :) Jel postoji tako nešto?
Printable View
Vrlo jednostavno: tražim program koji bi instalirao na komp i koji ne bi dao onda tom kompu da koristi veću brzinu od one koju ja odredim.. I po mogućnosti da ima autostart :) Jel postoji tako nešto?
Da podignem malo sam svoju temu :)
Dakle budući da trenutno imam ograničen mjesečni promet (Vip mobile carnet 5GB), tražim program koji bi radio sljedeće:
- instalirao bih ga na burazov account i program bi se trebao sam pokretat pri startu
- ja mu odredim neki iznos MBa koliko može potrošit taj dan i da program nakon što se prođe taj limit više ne dopušta nikakvo spajanje programa na internet do sljedećeg dana
- bilo bi korisno kad bi se mogao zaštiti nekim passwordom tako da ne može bilo tko promijenit postavke tog programa :)
Postoji li tako nešto?
Naime buraz bi mi se mogao zaigrati na youtubeu pa ne bih želio baš do kraja mjeseca vući se na 64kbps, a opet ne želim mu skroz spriječit da ide na internet nego bi mu stavio recimo 100 MB dnevno pa kad potroši da mu net jednostavno otkaže poslušnost :) Nadam se da je netko smislio nešto slično dosad.
EDIT: koristim Windows 7, ali imam u dualbootu i Ubuntu tako da program može biti i za Ubuntu ako nema nešto takvo za Windowse :)
Vrlo vjerojatno se stvar može izvest,samo je čupava i lako "hakirljiva" pa mi se čini da dogovor tu ispada najbolje riješenje. ;)
evo ga, kako ces doci do tog programa ostavljam tebi jer bi bilo protiv pravila foruma :D, ali to je upravo ono sto trazis. Naravno nemoj zaboraviti onemogucit bratu instalaciju/deinstalaciju programa na njegovom accountu i stavit lozinke na svoje accountove. Btw, 100MB na dan bratu znači da on dobiva više prometa od tebe mjesečno. :D
@Smuchac - brat mi neće pokušavat hakirat tako da stvar može biti i hakirljiva :p Što se dogovora tiče, dogovorili smo se mi, međutim još je dijete pa je lakše napraviti ovako da ne može ništa zeznuti i zaigrati se previše :)
@FREAKed - hvala ti, budem proučio sutra to malo detaljnije :) I znam ja da onda meni ostaje 70ak MB dnevno, no eto to samo pokazuje koliko sam dobar brat :p (prava istina je da imam aktiviranu Noćnu opciju pa mi je taj ostatak dovoljan za prosurfat malo preko dana :notooth:)
EDIT: program radi baš točno što ja želim i ima još hrpu korisnih opcija, hvala još jednom :) Još samo moram pronaći neki crack/serial.