-
LabVIEW iskustva?
Evo, sljedeće godine biram hoću li ići na LabVIEW fakultativno.
Profesor koji to predaje nam je nešto kratko objasnio i čini mi se fora (lagano, programiraš grafički :D).
Ali, zanima me je li to korisno?
Mislim, znati programirati u tom programu.
Na njihovoj stranici vidim neke opasne programe za mjerenja i takve stvari (i program dođe k'o dva moja kompjutera :D), ali mene takve stvari ne zanimaju.
Ima li smisla učiti taj LabVIEW? Što vi mislite (ili znate ako ste u tom području zaposleni) hoću li ta znanja moći primjeniti jednog dana na poslu (za kojih 5- 6 godina)?
Može li se u LabVIEW- u nešto isprogramirati npr. za mobitel (tipa Andorid ili tako nešto)?
U kojem uopće programskom jeziku se to "ispod haube" programira?
Evo, ako mi netko može reći iz vlastitog iskustva... :)
-
Ako ikada misliš radit u industriji ili za industriju obavezno nauči radit u LabVIEW-u. Program se konstantno nadograđuje tako da će i za par godina biti aktualan. Program je skup, ali za učenje postoje besplatne evaluacijske verzije. Jedina razlika je da u tim verzijama ne rade izvršne datoteke pa program ne može upravljat priključenim uređajima. Simulacije na računalu i sve druge opcije potrebne za testiranje programa rade.
Za otključavanje koristi se hardverski ključ.
Koliko se sjećam bilo je govora prije nekih godinu dvije o tome da bi neka od slijedećih verzija radila i na Windows mobile platformi, da li je to realizirano ne znam. Nisam bio na posljednja dva tri seminara pa sam malo izgubio nit.
Namijena programa je prvenstveno mjerenje, regulacija i upravljanje, ali ima takve mogućnosti da je teško odredit gdje su mu granice.
Ako ti nije problem zbog ostalih obaveza preporučam ti da ideš na LabVIEW, znanje nikad nije višak.