Evo, sljedeće godine biram hoću li ići na LabVIEW fakultativno.
Profesor koji to predaje nam je nešto kratko objasnio i čini mi se fora (lagano, programiraš grafički).
Ali, zanima me je li to korisno?
Mislim, znati programirati u tom programu.
Na njihovoj stranici vidim neke opasne programe za mjerenja i takve stvari (i program dođe k'o dva moja kompjutera), ali mene takve stvari ne zanimaju.
Ima li smisla učiti taj LabVIEW? Što vi mislite (ili znate ako ste u tom području zaposleni) hoću li ta znanja moći primjeniti jednog dana na poslu (za kojih 5- 6 godina)?
Može li se u LabVIEW- u nešto isprogramirati npr. za mobitel (tipa Andorid ili tako nešto)?
U kojem uopće programskom jeziku se to "ispod haube" programira?
Evo, ako mi netko može reći iz vlastitog iskustva...![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ako ikada misliš radit u industriji ili za industriju obavezno nauči radit u LabVIEW-u. Program se konstantno nadograđuje tako da će i za par godina biti aktualan. Program je skup, ali za učenje postoje besplatne evaluacijske verzije. Jedina razlika je da u tim verzijama ne rade izvršne datoteke pa program ne može upravljat priključenim uređajima. Simulacije na računalu i sve druge opcije potrebne za testiranje programa rade.
Za otključavanje koristi se hardverski ključ.
Koliko se sjećam bilo je govora prije nekih godinu dvije o tome da bi neka od slijedećih verzija radila i na Windows mobile platformi, da li je to realizirano ne znam. Nisam bio na posljednja dva tri seminara pa sam malo izgubio nit.
Namijena programa je prvenstveno mjerenje, regulacija i upravljanje, ali ima takve mogućnosti da je teško odredit gdje su mu granice.
Ako ti nije problem zbog ostalih obaveza preporučam ti da ideš na LabVIEW, znanje nikad nije višak.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks