Novi mob - Satio, 5230 ili Aino?
Pozdrav!
Nakon duljeg vremena sto me nije bilo na forumu, opet mi je zatrebala mala 'pomoc' jer sam u nedoumici.
Uzimam novi mob na pruduzenje pretplate, i u uzi izbor su usli:
Satio - 2800KN
5230 - 700KN
Aino - 1800KN
eh sad...
Nokia 5230 nema bas neku kameru, ili da se bolje izrazim, kamera je srot i s mobom nebi napravio ni 2 slike... To mi se nikako ne svida - morat cu imat drugi mob uz sebe... GPS je dosta vazan i zbog toga mi se svida 5230, kao i male cijene.
Prvo sam se dvoumio Nokia 5230 - Satio U1 (za koji bi trebao dosta 'stegnuti remen'), ali sam vidio da i Aino ima GPS, a kamera od 8.1Mpx bi zasigurno trebala biti bolja od 5230. Bas dok sam ovo pisao sam pogledao detaljnije specifikacije Ainoa; nema symbian OS :S to mu je velika mana i nisam siguran da bi ga uzeo, osim ako se uz njega dobije neka gps aplikacija (turn-by-turn HR navigacija). Ajmo reci da Aino ispada iz izbora ako nema neku navigaciju.
Suprotan slucaj 5230 i Aino: jedan ima odlicnu kameru ali nema navigaciju (tj. softver koji podrzava Garmin); dok drugi ima ocajnu kameru ali ima Symbian na koji bez problema ide Garmin. Cijena je presudni faktor pa da su cijene suprotne, svakako bi uzeo Aino :D
Tocnije: istekla mi je VIP pretplata i mislim ju produljiti i uzeti si mob. Trenutno nema nista 'zanimljivo' cijene oko ~800KN osim 5230.
Satio je 2000KN izvan limita (:banme:) ali bi se nekako mogao 'rastegnuti' i uzeti ga - ako stvarno vrijedi te novce.
Ako ne, izbor je jasan: 5230, i eventualno Aino ako smatrate da se to isplati.
WLAN nije presudan faktor, imam 10gb mobilnog internet prometa i mislim da je to dosta za surf na mobu, te da je WLAN nepotreban.
Sve mi se cini da polako postajem siguran da cu uzet 5230;
Satio - prevelika cijena, mozda za 2god kad cu opet prodiljut pretplatu bude nesto niza :respect:.
Aino - mali ekran, nema symb., 1000KN skuplji od 5230
5230 - skoro pa savrsen. Mislim si tako neki mob uzet, ne preupadljiv kao aino/satio, funkcionalan i dobar. Jedino sto je mana je losa kamera. Da je 3,2mpx i AF, bez razmisljanja bi ga kupio i da je 300kn skuplji.
5800 nema u ponudi, ali sam cuo da ce doc i da je cijena 1200kn. Ne isplati se u odnosu na 5230, a kamera opet nije nesto. Da je bar kamera ko na K800i...
Ono sto trazim/sto bi htio: ne previse upadljiv mob s GPSom, symbianom, dobrim TS, dobru kameru. Tako da ga mogu nositi svuda bez prevelike brige (za razliku od Satio/Aino koji bi stajali doma dok ja opet nosim vani W910i ili 5700...)
U obzir dolaze i drugi mobovi iz VIP ponude za produzenje pretplate, 5530 mi se ne svida preuskim dizajnom/ekranom, skuplji i nema GPS. Wlan mi nije potreban...
Sve upucuje na 5230... Isplati li se za njega dati 700KN ili cekati jos koji mj dok ne naide neki bolji mob? Ili stegnuti remen pa uzeti neki 'malo'bolji.
Nadam se da ste shvatili sto sam htio reci i da se ne ljutite na 'malo'duljem postu.
Hvala unaprijed, Kristijan :hrv: