pretrazivah forum i ne naletih na temu.
Jel uspio ko spojit iPhone kao modem na PC.
Zanima me dal je moguce s drugim operaterom osim s Tmobaljom. Znaci otkljucani Itelefon na PCju sluzi kao modem?
Printable View
pretrazivah forum i ne naletih na temu.
Jel uspio ko spojit iPhone kao modem na PC.
Zanima me dal je moguce s drugim operaterom osim s Tmobaljom. Znaci otkljucani Itelefon na PCju sluzi kao modem?
Meni sve radi i preko BT i preko USB kabela.
Imam ajfon 3G OS 3.0 i koristim VIP karticu u mobitelu sa komplet tarifom.
Znači da T-mobile nema veze sa tetheringom već on radi i sa drugim operaterima (ako je ajfon unlockan).
Ipak, ako imaš software 3.1 ili viši možeš za sada zaboraviti na internet tethering jer taj dio "puca" kod jailbreaka. Znači samo OS 3.0.x šljaka. Na "djevičanskom" (o.p.a. koji nije jailbreak-an) ajfonu bi trebalo raditi sa svakom verzijom iznad OS 3.0
Ja imam čisti (bez JB) i stvar radi stvarno ko urica. Uključiš tethering na iPhonu, pita te "USB only" ili "USB+BT", što odabereš (ja koristim USB da usput ne pocucla bateriju) - spojim ga na PC i to je to. Nema podešavanja, nema ništa drugo. Zakurblam Firefox i stvar leti.
ja otkad sam otkrio tu opciju, ne odvajam se do nje :D sitck je letio 300m u zrak :D
evo pitanje na ovu temu...da li je moguce ikako sloziti da na svom laptopu koji ima ugraden wlan slozim ga da je on kao router i kad upalim wlan na laptopu i wlan na iPhoneu 3g iPhone mi nađe moj lap i surfam preko svog neta.....da ne kupujem bezveze bezicni router
pozdrav, hvala za ovo jer sam već mislio da ću ga morati JB. sve odlično radi i sada sam uštedio dosta para jer više ne trebam koristiti usb stick;)
sada me zanima kako će reagirati baterija ako se budem stalno spajao na net pomoću usb-a, tj. ona će se stalno nadopunjavati(puniti), hoće joj to smanjiti vijek trajanja?
e sad si ga izfilozofirao skroz na skroz :D
treba probati, pitanje je da li možeš svoj laptop složiti da radi kao AP, a ako je moguće, onda lako napraviš sharing interneta.. iskreno nisam to nikad isprobvao, probaj proguglat i potražiti slične teme, možda postoji mogućnost
utjecat će, no ne kao kod nimh baterija, samo se drži onoga, isprazni ga do kraja i napuni ga do kraja
My thoughts exactly :)
Nažalost, nemam drugu opciju neta od doma nego tako, tak da ne mogu birati baš. No opet, kak mi baterija jedva izdrži jedan dan, ako i toliko, u pravilu surfam sa iPhona kad mogu (čisto jer mi je jednostavnije i ne da mi se palit PC za malo Googlanja). A kad ga spojim na PC, radi tetheringa, onda ga i ostavim spojenog, nek se napuni i nek bude spojen cijelo vrijeme, cijeli dan ako treba. Nešto sam kemijao s kablovima za punjenje, pa sam spojio dva kabela u jedan: s jedne strane je iPhone connector, iz kojeg idu dva USB kabela. Jedan je spojen u PC, stalno, a drugi u punjač u struju, tak da kad stavim iPhone na punjenje onda stoji na struji sve dok ne idem van da mi baš treba. A to da li upalim PC pa ga on puni, ili se puni preko struje - svejedno. I to za sad radi kako treba...
Mada, kako Therrlu kaže, nije da će to sad napravit neko veliko sr*nje s baterijom. Ako joj padne kapacitet na nepodnošljiv mjesec dana prije ili kasnije, to mi malo znači. Očekujem da će biti podnošljiva baterija oko godinu-godinu i pol, a sad da li je to 18 mjeseci, ili 17 ili 19 - briga me...
hmm cudno ja imam JB iPhone 3.1 i thetering mi normalno radi istina bog da je sporo ali radi
Ja nemam doma net jel ikako može 3g sluzit ko ruter recimo da je on spomen na wifi pa da kompu shera net ili opcija da pali mb od t-coma imam i300 ali mob nije otkljucan joj ni ništa hvala puno unapred
Nisam siguran da sam shvatio pitanje. Ako nemaš net doma, a imaš iPhone i kompjuter, to pitaš? Ako je to pitanje - može. Radi prek bluetootha ili preko kabela - iPhone služi kao "modem" da bi kompjuter mogao na internet.
Obratno ne radi, nego ti baš treba wifi (da bi iPhone mogao na net preko "interneta koji imaš doma")
E pa to i mislim imam komp i iphone ali nemam net doma al ima susjeda pa prek wifi bi mogo s iphona na komp shareat a daj mi samo molim napisi kako da ga tak spojim imam i itunes i sve samo bez neta...unapred hvala
Sad i mene zanima kako mogu koristiti iPhone kao router? Jel mi treba neki poseban program na iPhone-u ili mob već ima takvu opciju?
iPhone ima mogućonst tetheringa, ali ima i program PDANet (potreban JB) koji je bolji u nekim stvarima (ako vas "službeni" tethering ne zadovoljava :D).
A kako se pokrece/aktivira taj tethering?
Eto tako :D
I nakon toga te pita da li želiš USB+Bluetooth ili samo USB, i nemaš drugih podešavanja, baš ništa. Samo spoji prvo iPhone na PC (kabel ili BT), i kad se sve instalira (samo od sebe), dakle svi driveri itd, onda uključiš tethering, i to ti je sva mudrost.
Čak i brzo radi (barem meni), iznenađujuće brzo. Istina, preko 3G sam spojen, ali skinuo sam film s torrenta (800 MB) tako da mi je brzina bila cijelo vrijeme iznad 200, što mi se rijetko kad dešavalo (s torrentima).
Torrento po 500kbs skidaju al isto sam testiro iphone preko wifi skida isto oko 500kbs a preko t-com mobile neta oko 250kbs stvarno sam paf osto:)
nesto sam danas htijeo ici na internet sa iphonom i nece se spojit posto nisam nikad iskljucivao one funkcije edge itd neznam u cemu je problem redi se o tele2 prije sam normalno otisao na internet i radilo je sve a postavke su dobre,samo mi ispise neuspijela aktivacija mob.podatkovne mreze,neznam u cemu moze biti problem
Imam samo pitanjce ugl 3.1.3 3g iphone sam jailbraiko i radi i sve zanima me neki program za djeljenje interneta ko sto sam prije napisao nemam net doma samo na iphonu i radi djeljenje interneta da mi skida mb sa moba ali mene zanima da ga spojim na (wi-fi) od susjede se moze ikako tako djelit internet s kompom jer meni je spojen na wifi a skida mi mb sa mobilne mreze! Ako zna tko neki programbio bi zahvalan ful :)
Ja koristim jedan s`vremena na vreme :D PDA Net ! :)
http://img13.imageshack.us/img13/4311/pictureay.png