Monitor se ne budi iz stand by-a
Pozdrav folks!
Imam poteškoća sa monitorom.
Monitor je LCD, Samsung SM 943NW.
Dok ostavim komp preko noći uključenim radi skidanja torrenta i skillanja na Cabalu (:D) ujutro sam znao uključiti monitor, pomaknuti miš i odmah bi se pokazala slika.
Nedavno sam se vratio na Windows 7 RC (znači, downgrade sa builda 7600 na 7100, clean install) i od tad su počeli problemi. Dok ja napravim svoju jutarnju rutinu (paljenje monitora, pomak miša), monitor se ne budi iz stand by-a. Ona mala lampica se pali i gasi (znači, standby) i monitor ne reagira.
Zanimljivo je to što se na ekranu vidim neko mjenjanje boja svaki puta dok se lampica upali (jako teško uočljivo ali se vidi mjenjanje iz tamno sive u crnu) uz popratni šum prilikom paljenja te lampice. Zanimljivo je isto to što se monitor upali tek nakon 10 minuta od pomaka miša i onda radi normalno dalje no međutim čujem nekakav tihi piskutavi zvuk iz monitora. Kasnije taj zvuk nestaje. :loco: No dobro, idemo dalje...
U windowsima je stavljeno "high performance" dakle nema gašenja harda i svega ostalog tako da komp nikad nejde u standby ili sleep mode. Driveri za monitor su sa službene Samsungove stranice. Kada monitor ode u standby na kraće vrijeme upali se skroz normalno. Prije sam imao isto Windowse RC i nije bilo takvih problema.
Odnio sam monitor još prije u servis i tamo su rekli da je skroz u redu. :hm: Kabel je dobro spojen i u monitor i u komp.
Zato molim nekog tko bi mogao znati u čemu je problem da mi pomogne, više ne znam kaj da napravim.
Unaprijed hvala!