[E71] problem prilikom update-a firmware-a
Pozdrav svima,
već gotovo godinu dana vlasnik sam modela E71, do sada bez ikakvih problema. Prije 3 tjedna, priključivši se na Nokia SUITE pokušao sam update firmwarea jer je na ekranu i pisalo da je novi firmware dostupan.
Firmware koji sam imao je 210.21.006 i instalirao se 300.21.012.
Prilikom instalacije telefon je kao i obično bio spojen kablom, te se palio, gasio i sve kao i kod redovitog updatea. Zaustavio se na 57 sekundi prije završetka, i bio je u tom trenutku ugašen. Nakon nekoliko minuta program je javio da ne prepoznaje niti jedan priključeni telefon, dakle, kao da telefona nema. Nakon toga, telefon se nije mogao upaliti, niti sam ga mogao postojećim metodama resetirati.
Odnio sam telefon na servis, gdje su rekli da je problem sa softwareom "previše puta sam instalirao", što god to značilo. Telefon je bio gotov isti dan, i u servisu su rekli "da nema potrebe za instaliranjem novog softwarea putem interneta". Iskreno, nije mi jasno zašto.
Vratili su telefon u prvobitno stanje, s instaliranim firmwareom 210.21.006.
Primijetio sam da ima bugova s telefonom (recimo, svako jutro prilikom uključenja mobitela, datum se prebaci automatski na 2 dana unaprijed).
Prošlo je 3 tjedna od posjeta servisu, a prilikom priključenja mobitela na PC Suite, svaki me puta program podsjećao da je dostupan novi firmware i da koristim stari.
Naravno, odlučio sam se, što je i logično obnoviti firmware....i opet ista priča. Telefon se ne može upaliti, odnio sam ga danas na servis i rečeno mi je da će biti gotov do utorka i da ne trebam obnavljati software.
Malo mi je neobično da mi se preporuča neobnavljanje softwarea...
Ima li netko sličnih problema?
Hvala