-
dvojba: C905 ili 5800XM
Doslo je vrijeme da kupim novi mob. a bitne su mi 3 stvari:
1.ugrađen gps prijamnik
2. wi-fi
3. trajnost baterije
-dosta surfam mobitelom po netu pa mi je bitno da to funkcionira kako treba, zato mi i treba wi-fi povremeno, trajnost baterije mi po specifikacijama izgleda podjednaka ali sam malo skeptican prema nokiji u tom pogledu...
-znam da to uopce nije ista klasa mobitela ali su trenutno slicni po cijeni (malo ispod 2000kn) i imaju ono sto meni treba. Kvaliteta kamere me uopce ne zanima, iako znam razlike.
Zanimaju me iskustva onih koji imaju ove mobitele, koji su im nedostaci po vasem misljenju?
-
5800XM ima potpuno iskoristiv GPS jer možeš birati koju želiš navigaciju,a i symbian je pa možeš instalirati razne aplikacije(ako ti je to naravno potrebno).
5800XM je bolji izbor jer si naveo da te kamera uopće ne zanima..
-
hm, symbian...rekao bih da me zanima zbog aplikacija ali imam vec preko godinu dana 6120c i nisam nista radio sa symbian aplikacijama tako da vjerojatno necu niti previse na novom mobitelu. Ako je bolji GPS na nokii onda cu nju vjerojatno kupiti, samo sam jos u dvojbi sa trajnošču baterije.
Frend ima 5800xm i kaze da ju puni svaka 2-3 dana, sestra ima c905 i kaze da je u pocetku drzao oko 5 dana a sad 3-4.
-kakva su vaša iskustva sa trajnošču baterije?
-
Imho ako ti je surfanje prvi i primarni uvijet kod mobitela postoje punooo bolje opcije od ovo dvoje navedenih (npr iPhone je gotovo savršen u tom pogledu, a u istom cjenovnom rangu se nalazi)... c905 ima bolju bateriju no surfanje je ipak lakse kod TS mobitela...
-
Nokia tu nemas kaj razmisljati,pogotovu jer ti je GPS navigacija bitna,baterija je vrlo dobra.
A kako si nju navel znaci da ti odgovara TS zaslon,SE je jedino sa kamerom u prednosti.
Kaj se tice Wlana to neznam jel ne koristim takvo nekaj,iako mi mobovi podrzavaju.
-
TS mi je draža stvar od slide-a, wifi mi je bitan jer igram travian prek moba, a cesto nisam doma a u blizini sam bezicnih mreza....na 5800 mogu jos stavit mini operu ili nesto slicno za bolje surfanje.
Sto se tice iphonea, mogu ga nabavit za 2200kn a 5800xm za 1500kn tako da mislim da ipak nisu u istom cjenovnom rangu.
-ipak mislim da ce biti 5800xm
-
Ako ti je bitan GPS Nokia je tu u prednosti, imaš više mogučnosti za navigaciju. WiFi imaju oba, ja se sa svojim c905 bez problema kačim na mreže i surfam preko Opere mini. Iako bi to bilo ugodmije na Nokii jer ima veči ekran. Što se baterije tiće tu je SE u prednosti.