http://thumbnails.imajr.com/nokia-67...01-1453618.jpg
http://www.gsmarena.com/nokia_6730_classic-2811.php
Printable View
Usudil bi se komementirati:
Boja :grozno.
Multimedija: jadno.
Osiromasena Nokia 6220 po izgledu (spreda).
Prlagodeno za Vodafone (grozno),steta platforme.
Zakljucak: jos jedna Nokia u nizu.
ma ok je mob, al šteta wlana.
Minus:
-2.5mm jack
-48mb interne memorije
-Nema WLAN
-Infra red
-Kuciste/dizajn
-Nema LEDice ili Xenon
-Vodafone
Plus:
-Kamera
-Baterija
-S60v3
Sve u svemu, mobitel je katastrofa..
Meni se sviđa taj mob....
Ovi prorezi na stražnjoj strani, da li su to možda stereo zvučnici?
Zašto su to minusi??
2.5mm jack nemora značiti ništa loše.
Ako mobitel ne koristiš kao MP3 player, onda ti je i 2,5mm jack dovoljan.
(pogotovo ako imaš BT slušalicu, onda ti ni netreba jack za slušalice)
48MB interne memorije je dosta za ovaj mobitel. podržava kartice do 8GB, pa je onda svejedno kolika je interna memorija.
InfraRed ti je minus. :hm:
svašta
ja neznam kad sam zadnji put koristio IR. vjerojatno prije par godina, jer svi novi mobiteli imaju BT koji je daleko korisniji i bolji od IR-a
Po meni, jedina dva minusa bi bila:
2,2" displey (mislim da je 2,4" neki minimalac za symbian sa GPS-om) i nedostatak W-Lana
Ali da ima to dvoje, bio bi blizu Nokie N78
Ali s obzirom na to je da brandiran na vodafone, vjerojatno će biti prihvatljive cijene, čime nokia opet pokušava privući veći broj korisnika da koriste symbian
Sve u svemu, solidan mobitel za korisnike koji ne zahtjevaju previše.
IrDa mi je prilicno korisno, no kako kome. Rade volim imat oboje, dakle i Plavi zub i IrDa, za svaki slucaj.
48mb interne memorije mi se cini malo premalo, bolje da su natrpali recimo 100mb pa da bude oko 70mb slobodno, no ovako ce bit sigurno oko 30-ak mb slobodno na mobitelu.
Za što ti je molim te koristan IR ?
možda jedino za onu aplikaciju kada ti mobitel služi kao daljinski...
za nešto drugo i ne vidim smisla.
čak ni za povezivanje sa laptopom, jer svi noviji imaju BT
Što se tiče interne memorije:
mislim da ona i nije od presudne važnosti.
jer dobivaš i memo karticu od 1GB sa mobitelom.
pa sve što ti treba možeš instalirati na memo karticu.
meni je na internoj memoriji svega par aplikacija instalirano.
@ico vidis ja dok sam kupoval N82 stvarno nisam znal da nema IC port kao sto mi je imala N73.Zato sam si sad uzeo E71 bas zbog daljinskog, znam ga povremeno koristit osobito na prenosnom playeru.Naravno N82 ostaje kao stroj za multimediju.
I za prijenos Kontakata je IC port bolja stvar,sporije ali bar meni jednostavnije (ne moram i ukljucit i iskljucit) Bt ovdje sam ukljucit a iskljuci se sam.
Author je tocno sve objasnio. IrDa je prilicno koristan sto se tice tog Psiloc irRemotea. Meni je fora ga imat, no ne koristim ga bas za prijenos podataka.
A interna memorija se isto "puni" kada instaliras aplikaciju bilo gdje. Recimo, ja sam na E71 instalirao Skyfire na mem. karticu, no smanjila mi se i memorija telefona. Zato ja vise preferiram vecu internu memoriju.
Ovo će biti vjerojatno cjenovno prihvatljiv model pod okriljem Vodafonea,a jedina mana je nedostatak WLAN-a i moglo bi se reći da je ovo svojevrsni nasljednik 6210C.
Po meni solidan symbian za nezahtjevne korisnike.
W-lan je namjerno izbjegnut (barem predpostavljam) pošto je mobitel napravljen za operatera (Vodafon) kojem je i cilj trošenja iliti ga zakupa podatkovne tarife.
...inače meni uređaj i nije nešto.
Vidite ja bih bil najsretniji kad bi mogel birati isti mob da ima ili nema taj Wlan.
Probal ga koristil ali to stvarno nije nekaj zato imam Iphone tarifu na Nokiji i to je to.
Na N82 me to najvise iritira kaj ne mogu Wlan precac maknuti (probao svakaj),na E71 su srecom to vrlo dobro napravili mozes imat dvije vrste desktopa npr. posao i zabava.
Na E71 je to super sredeno, no daj mi molim te objasni kakva iPhone tarifa?? Mislis na Web'n'Walk?? Moze i na PM objasnjenje :D
Meni se mobitel cini cisti fail, premali ekran, nema wlana, sugav dizajn... No interesira me kolka ce bit cijena ako ce uopce doc kod nas u HR, ja bi nagado oko 250€