-
Lociranje IP adrese
Ovako imam na jednom chatu provokatora koji stalno vrijedja, imam njegovu IP adresu, samo me zanima ko je to (iako 90 % sam siguran ko je, al zelim bit 100% siguran).
213.162.66.187 - korisnik koji je piso sa ove adrese sa sigurnoscu znam ko je
213.162.66.189 - sa ove adrese je iduci dan pisao taj provokator
213.162.66.192 - isti dan, samo nakon par sati se pojavio sa ove adrese
Samo me zanima dali je to sve od istog korisnika??? iako mislim da je.....
I dali ima neki locator da mogu odredit tocno grad koji je, makar u krugu 10 km???
Ovo pokazuje da je iz Beca, iako znam da prva nije iz beca nego iz Lermosa, dali su i ove dvije iz istog mjesta????
-
Možda ovako nešto:
http://whatismyipaddress.com/
Makar to je sve geografski neprecizno, ove IP adrese se ne lociraju kod krajnjeg korisnika nego na centrali na koju je spojen ili negdje slično.
-
Ukoliko se ne radi o statičkoj IP adresi, što je 99% sigurno teško možeš išta izvući. Pošto ti javlja da je iz Beča, to je vjerojatno zadnja točka u ruti koja ima statičku adresu u bazi alata koji si koristio. Iz IP adrese u ovom slučaju možeš doznati operatera i eventualno grad (možeš li grad i koliko točno ovisi o operateru).
Za bilo što detaljnije doznati treba ti sudski nalog i točno vrijeme kad je korisnik bio spojen s tim adresama. Druga opcija ti je pokušati provaliti u njegovo računalo i na osnovi njegovif datoteka pokušati doznati identitet - u tom slučaju bi on mogao biti taj koji će tebe naći preko sudskog naloga.
-
pogledan npr. moj IP....ako potrazis na navedenoj adresi budes vidio da pokazuje Aberdeen u Skotskoj,a ja se nalazim u Kazakhstanu...razlog tome je da sam na mrezi od kompanije a izlaz na internet mi je u Aberdeenu.
Pa ti sad znaj tko ti je gdje....
-
preko tog IP-a mozes saznat koji mu je provider, dalje ces sve morat njihovoj abuse sluzbi....