evo čisto me zanima koje bi vi članke izdvojili kao naj bitnije i poštuje li se u RH sloboda zajamčena ustavom
Printable View
evo čisto me zanima koje bi vi članke izdvojili kao naj bitnije i poštuje li se u RH sloboda zajamčena ustavom
ljenguzo, zar forumasi da ti pisu zadacu iz PIG-a?
;D
Na ovom forumu svi inače čitamo Ustav uz jutarnju kavicu i pljugicu ;D
Ustav je mrtvo slovo na papiru. Poštiva je u onolikoj mjeri koliko to u datom momentu određenim institucijama odgovara. Nismo mi tu neki kuriozitet, tako je svugdje.
Primjerice, da se ustav poštiva, onda se ne bi smjela naplaćivati TV pretplata, jer se time decidirano krši sloboda poduzetništva. Isto tako, primjera radi, da se ustav poštiva onda ne bi bilo vjeronauka u školama, jer je HR po ustavu - laička država, a ne kršćanska ili katolička. I da ne nabrajam dalje......
Recimo američki ustav brani da bilo što bude temelj vrijednosti dolara osim zlata, a znamo da je dolar (kao i sve valute) odavno odvojen od zlata kao mjerila vrijednosti i nikom ništa.....
Ovo napiši i dobićeš 1 ;D
mislim, ustav je tako bitan i tako vazan u nasim zivotima, da sam ga ja primjerice, kao jedan odgojitelj predskolske djece ekčuli imala na strucnom ispitu. bar sam ga trebala imati.
odmah su nam rekli da ustav ne ucimo jer nas ga nitko pitati nece.
Meni najdraži članak 141. stavak 2. :)
...ja do ustava držim sve dok mi garantira da kad se ujutro probudim i odem na WC - ono što držim u tom trenutku - moje vlasništvo te da je isto neprenosivo na drugoga dok ja to ne odobrim...
Uglavnom treba znati da čovjeka "male" stvari čine sretnim...
@xlr, i meni isto :hrv:
kako misliš najvažniji? svaki članak govori sam za sebe