amo da čujemo vaša mišljenja moji dragi forumaši koji je operater najbolji
Printable View
amo da čujemo vaša mišljenja moji dragi forumaši koji je operater najbolji
definiraj najbolji :)
da li najveca kvaliteta usluge, najbolji signal, najprihvatljivije cijene? ako sve to skupa gledamo, po meni za privatnog korisnika je tele2, bio sam dugo na VIPu pretplati, i 1 godinu na t-mobileu. ali tele2 mi je za sad najbolji.
za poslovnog korisnika ne znam, ali koliko mogu primjetiti vecina je na t-mobileu.
Svaki ima svoje mane kao i pozitive.
Vip je kaj se tice usluzi korisnicima naj bolji kao i ponudom mobitela i usluzi servisa.
Tele2 da ima svoju mrezu posvuda te da im se usluga prema korisnicima kao i cijena mobilnih uredaja za pretplatnike popravi bili bi naj.
T-mobile je jos uvijek monopolista br.1 drzi ih to da je puno malih ljudi kod njih koji ne vole mijenjati brojeve samim tim i operatera.
Imam od sviju brojeve pa ipak Vip mi je naj bolji.
mislim na cijene pristupacnost evo nesto sto moze pomoc pri odluci http://www.usporedi-tarife.com/tabel...ja-mobilna.php
vip....bar mi ne nestaje signala cim izidjem iz grada kao sto je slucaj kod mog prijatelja na tele2...i bar ne placan sluzbu za korisnike ;D
Za mene je najbolji Tele2 prvenstveno radi cijene koja mi je jako prihvaljiva. Uz mobilni internet, koji je također relativno pristupan, te uz jako dobre cijene u roamingu (u usporedbi s konkurencijom) sve sam zadovoljniji.
S mrežom nisam imao nikakvih posebnih problema. Naravno da je bilo nekih prekida, ali kad sve rezimiram, dovoljno mi je dobar da ga u ovoj anketi i s ovim "konkurentima", stavim kao najboljeg (za mene).
Malo po malo, VIP broj (koji mi je prvenstveno za posao), mi sve više postaje teret.
Da malo prokomentiram kako je kod mene u firmi...
Prije smo imali 5 brojeva u T-Mobile Flex Teamu i račun je iznosio oko 1200 kuna.
Sada imamo 12 brojeva u Tele2 poslovnim tarifama i račun iznosi oko 2000 kuna.
Tele2 je idealno rješenje za manje tvrtke i obrte.
VIP sam koristi jak dugo i stvarno sam bio zadovoljan s njima. Odnedavno imam T-Mobile pretplatu i doma mi se događa da mobitel izgubi signal na par sekundi i lošije čujem sugovornike kad telefoniram. Na VIP-u to nije bio slučaj.
Evo, ja sam počeo s Cronetom još 1999. godine.
2002. prešao na VIPme. 2005., nekoliko dana nakon službenog puštanja u promet, kupujem i Tele2 prepaid.
Do sada mi se, barem vizualno (ono što je oku simpatično pa možda stvara i neku vrstu optičke varke) VIP nije nikada ozbiljno zblesirao-mislim na gubitak signala, greške u komunikaciji... Ako ne računam ovo prije 7 dana i, naravno-razgovor s Friends nula brojem gdje dosta često ova druga osoba ne može razaznati što pričam (dobiva nekakav robotski glas).
Tele2 je zaista najjeftiniji i polagano prelazim na taj broj. Napustit ću VIP nakon toliko godina jer se ne isplati plaćati i po nekoliko puta skuplje cijene za istu uslugu.
T-Mobile gotovo da ne koristim pa ne mogu suditi. Imam jednu Simpa karticu gdje svaki mjesec sjeda po 30kn i produljuje račun, pa kada prestane bacam broj.
2004. sam išao na T-mobile i bio sve do 2008. godine,prošle godine u 10.mjesecu sam kupio K800 u Tele2 paketu tako da koristim Tele2 i on je za mene najbolji operator ~ pogotovo uz KnockOut tarifu.Mobilni internet ne koristim jer imam na kompjuteru internet.Pozivi su jeftini kao i poruke.
Jedina zamjerka im je ta što im je mreža pala na Božić i na Novu Godinu pa nisam mogao slati poruke skoro do 1.1. do podne,a na Božić do 3 u noći.
Sve kad se zbroji mislim da je Tele2 najbolji operater što se tiče cijena usluga i proizvoda(mobitela,usb stick interneta).Neću se odvajat od Tele2 još koje 2 godine.
Meni nekako Vip - usluge koje nudi + mobilni Internet, pa čak i neloša ponuda mobitela tu je Vip debelo u prednosti...Tele2 je jako blizu Vipu, a T-Mobile isključivo za poslovnjake. Ne znam zašto rezidencijala još uvijek koristi T-Mobile.
Ja cu ti potvrditi za VIP Friends nula... Robotski glas, pucanje veze, pa cak i ponekad se jos koja osoba ukljuci u razgovor (ta osoba tebe ne cuje, a ne cuje se ni sugovornik te osobe)... Jedini lijek je ponovni poziv i tako nekoliko puta tjekom razgovora. Nekda je sve OK, ali se ipak dosta cesto to dogadja...
T E L E 2
Vip i T-Mobil imaju besramno visoke cijene prema drugim mrežama (4X veće).
Samo mi nije jasno zašto se korisnici masovno ne prebacuju na tele2.
Ok tele 2 je smiješan sa ovim mobilnim internetom koji je naprednim
korisnicima najbitnija stvar.
A L O Tele2 šta se čeka?
I još bih samo dodao jednu stvar koja meni fali na tele2, a to je neka stalna sms opcija :-/ Da daju makar nešto ko vip, pa neka i bude samo od 19-7 i vikendom, al mislim da bi morali nešto trajno ponuditi... Btw, ima li tko možda kakav info u vezi toga, ima li kakvih naznaka da će biti nešto u dogledno vrijeme, da ipak ne nabavljam vip karticu :D?
Inače, moj glas definitivno za tele2 :thumbup:
Počeo sam s VIPme i bio jednu godinu kod njih dok se nije dogodila ona afera oko skidanja s računa koji je potonuo u minus. To je bilo ono vrijeme kad nisu skidali s računa odmah po pozivu i sms-u nego naknadno. Tada sam prešao na Simpu čiji sam broj zbog boravka u inozemstvo prebacio na pretplatu (T-mobile) i tako to traje 5 godina. Kad se pojavio TELE2 uzeo sam i njihov prepaid i imama ga sve do sada. Uskoro ću ugasiti T-Mobile pretplatu i definitivno ostajem samo na TELE2 za kojeg sam ovdje dao glas.
ovu temu sam započeo s namjerom da otkrijem isplati li se prebaciti na tele2....................I ISPLATI!!!
meni je odličan tomato... samo kaj mi je kod njih veliki minus,
a to je naplaćivanje poziva prem Službi za korisnike...
a signal isto odličan :banme:
LOL, daj nej zafrkavat...ako je to ozbiljan operater, onda ono.
ja sam na vip pretplati i najjači su. imaju video call, roaming posvuda, uvijek ima signala, one fore da ti dođe poruka tko te zvao, normalnu SZK (besplatnu a ne ko tomato), produljenje ugovora na 2 god - mob za kunu - 9 mjeseci bespl prema vip mreži. i još puno toga.
iako koristim i tele2 jer je znatno jeftiniji...
Ja već 10 godina zbog posla jako puno razgovaram i moram reći da je Vipnet br.1 po svemu...a imam sve mreže.Naime posao mo je upravo to...ocjenjivanje kvalitete mobilnih operatera i istraživanje kao i mistery shoping!
Tele2 je low cost tvrtka,odnosno,njihova je politika raditi par godina s gubitkom da bi uzeli dio tržišta pa se prodati tj.prodati taj dio osvojenog tržišta koji u prosjeku(barem po njihovim dosadašnjim aktivnostima u drugim državama) iznosi 15-20%.Zašto nikad ne osvoje više od tog postotka?!To je jedan proces...oni počinju s jakim reklamama na temu cijene te se onda ljudi popale na to i prelaze na njihovu mrežu...nakon nekog vremena počinje masovni odlazak s njihove mreže jer ti isti ljudi uviđaju njihove nekvalitete i to je onda TELE2 znak da se moraju prodati!
Od početka ove godine je počeo trend odlazaka iz Tele2 i progresivno raste,tako da možemo uskoro(1-3godine) očekivati njihovu prodaju!
Naime,interkonekcijski troškovi i T-mobile i Vipneta se kreću od 70lipa nadalje,kod tele2 je to malo manje jer je njima vijeće za telekomunikacije manje naplatilo da bi mogli biti konkurentni,ali i dalje je to više od njihovih cijena minute.Po tome vidite da oni rade s minusom i zašto VIP i T-mobile ne mogu ići niže od cijena koje već jesu!
T-mobile je malo drukčije pozicioniran na tržištu i još pono koriste staru monopolističku poziciju,ali je progresivno gube u odnosu na VIP!Prije su sve državne službe bile na T-mobileu a sad im sve to VIP uzima jer imaju daleko nabolje složenu mrežu u Europi,među najboljima su po kvaliteti usluga i servisa te su jedni od najinovativnijih operatera na svijetu(npr.sms-parking je njihov patent).
Dakle,ovog momenta VIPnet je najbolji-službeno!
Evo, da i ja priznam, kud ću ako ne na ovome forumu.
Tele2 broj kojega sam imao, nakon što sam izgubio mobitel s karticom, bacio sam i onu PIN/PUK karticu.
Sada mi je sekundarni broj Tomato i prezadovoljan sam s Tomato plus opcijom. 50 minuta free mi je, recimo, dovoljno u 30 dana, kao i 50 free SMS, a do sada nisam dobio nijedan promotivni MMS.
Tele2 se počinje lagano bahatiti, nabijati cijene (koje su i dalje puno povoljnije nego kod Monopolista), ali nedostaje im ona opcija koju nude ostali, a to je Razgovor s Best brojem. Nazovimo ga kako hoćemo Friends, Simpa ti i ja... Unutar Tele2 mreže nema mukte poziva, bar ne onih "razumljivih običnim smrtnicima" (na stranu nekakve Dorina ili ine kombinacije).
Eto, koristio sam broj od 2005. godine i riješio se Tele2 prije 7 dana. Nadam se ne zauvijek, ali trenutno ne vidim razlog zašto ga koristiti.
PS-sadržaji preko WAP-a su im postale jako skupe, gotovo u rangu s VIP-om i T-Mobile-om.