Unbuntu, da ili ne (prosječan korisnik)?
Bok, imam par pitanja u vezi unbuntu- a (ravilov- javljaj se :D).
Mislim si ga instalirati, pa me zanima par stvari.
Trenutno imam xp pro sp3, 1.6GHz, 768mb rama i neku prosječnu grafičku (radeon 9250 ili tako nešto).
Komp mi je dobar za ovo što radim- uglavnom surfam, slušam muziku, igram neke igre (one manje zahtjevne, jer ove ostale niti ne mogu- najviše call of duty 2 preko interneta :))- iako je malo spor (dugo se pali, ali radi normalno kad se upali, samo je sporo kopiranje na disk i s njega- ali to je valjda do hdd- a, nema veze).
Do sad sam imao samo Windowse na kompu.
Uglavnom, vidio sam da Unbuntu ima kao sve programe kao i na Windowsu i da je kao komp brži nego sa Windowsima.
Meni niti ne trebaju neki posebni.
Trebaju mi samo neki browser, običan media player, msn (ili tako nešto), nokia pcsuite (to baš ne znam da ima za Unbuntu), xfire (kao msn, ali za igranje preko interneta), nešto za prženje, nešto tipa office i to bi bilo otprilike to. Ima li to sve za Unbuntu?
E sad, najveće (meni) pitanje :D
Igre... :D
Kakva je situacija s igrama na Unbuntuu?
Vidio sam da se može preko nekog Windows emulatora, ali da to troši dosta resursa i smanjuje performanse same igre, jeli to istina i ima li kakav način?
Meni bi bila dovoljna samo igra call of duty 2- da je mogu normalno igrati preko interneta.
Kao što se da primjetiti, ne znam ništa o Unbuntuu (ne vidim dalje od Windowsa :D).
Pa se nadam da je ova tema u redu, ionako nema niti jedne o Unbuntuu (ja nisam našao), pa da se tu jave neki "windowsmrzci" i ostali koji imaju Unbuntu ili znaju o njemu.
Ili me dodajte na msn, ako vam je lakše objasnit.
Iako bi bilo bolje da tu napišete- da svi vide :)
:respect: