[N95 8GB] popis bugova na koje sam naišao
Evo kako stoji u naslovu. Posjedujem mobitel već 10-ak dana pa mogu donijeti jedan sud o (ne)radu mobitela.
Bugovi koje sam primjetio do sada:
1.Tijekom razgovora se u zvučniku čuje sugovornika kao da priča preko stare analogne mreže. Dakle, ponekad se javi taj "ispucketani" zvuk. Pretpostavljam da to nije moguće riješiti jer je isti postojao i kod N95 original, i izgleda da je jedino rješenje nekoliko puta jako puhnuti u zvučnik (bar tako kažu na stranim forumima, ja još nisam isprobao).
2.Kad je memorija Poruka postavljena na Mass memory, jeste li primjetili da mobitelu treba 5 sekundi da otvori poruku, a isto toliko da se na poruku odgovori. Grozota s obzirom da ga pokreće novi procesor i da ima sve one akceleratore u softveru. Isto tako poruku šalje dosta duugo.
3.Traka koja se javlja u Stand-by modu je uvijek u Landscapeu i nije ju moguće namjestiti u portrait. Koji god program da se stavi, uvijek ćete morati "okrenuti" mobitel za pogledati vrijeme/datum/novi SMS i sl.
4.Sada, ne spada baš u bugove, ali vijek trajanja 1200mAh baterije je jadan. U vrh glave nekih 1.5 dana uz umjereno korištenje (do pola sata razgovora, par SMS poruka, slanje i primanje via BT, 10 min WLAN-a).
5.GPS koji je gotovo neupotrebljiv. Imao sam N82 koja je u roku, ne duljem od 3 minute pronalazila GPS poziciju. Kod ove Nokije to traje "danima". Isto tako velika packa Nokiji što se moraju downloadati i platiti licence kako bi se Maps uopće mogao koristiti. Inače je niškoristi.
6.Jako slab signal za WLAN. N82 je mogla hvatati signale u krugu do 200m zračne linije, dok N95 8GB ne može niti u krugu od 50m.
Imam inačicu softa 20.nešto, uglavnom ovu trenutačno zadnju.
Nadopunite me ili demantirajte bugove ako vi nemate sličnih iskustava, ali pretpostavljam da ovaj put nisam naletio na feleričnu, odn. da su manje-više sve N95 8GB ovakve.:ideja: