[6650 fold] popis bugova na koje sam nabasao (bug list)
Bok
Imam ovu nokiu i uspio sam nabasati na gro bugova .
1. Skinete temu sa neta za njega (nije origigi) i na nekim temama nakon nakon 1 min i li do 5 min ugasi vam se slusalica glavni ekran izgleda kao da snikim ne pricate a osoba s kojom ste pricali cuje vase živciranje s druge strane .
2. zna se desiti da tastatura s brojevima ne radi vec morate prvo pritisnuti crvenu tipku i onda tastatura radi . Hmmm
3. Pricate s nekim i nakon razgovora poklopite slusalicu i ocekujete da je vas razgovor gotov . Hmmm . Prevarili ste se . Na malom displeju vidite kako vrijeme razgovora i dalje tece a slusalica neradi i nemozete prekinuti , nego samo ugasiti mob.
Malo sa istraživao po netu i na službenim forumima nokie i nisam jedini sa ovim problemima. Svi ih imaju . Pogotovo oni koji su uzeli ove telefone koji ih misle iskoristiti do maximuma a ne za sminjkanje. Rjesenje je moramo cekati novi firmware koji neznamo kada izlazi i koji ce biti bug fixevi na njemu . Navodno ljudi iz Nokie uopce ne gledaju svoje forume i bas ih briga za njih. Obrazloženje je da oni vjeruju svojim test timovima . Zanima me kako njihovi test timovi nisu nabasali na ove probleme . O da skoro sam zaboravio . Kod vecine korisnika problemi se pocnu pojavljivati ako koristite PCSuite.
[6650 fold] Nokia 6650 fold - Cover display BUG!
Pozdrav!
Nakon sta sam se ubio "guglajuci" i rascitavavsi raznorazna "rjesenja" za svoj problem (bug) i posto nista nije proradilo, pisem ovaj topic. Naime, vec mjesec dana je proslo otkad sam kupio Nokiu 6650 fold i imam sljedeci problem. Nakon sta nekoga nazovem (i to ne svakoga iz imenika) poziv traje otprilike minutu dvije, u nekim slucajevima samo i par sekundi meni se prekida veza dok osobi sa druge strane poziv je prikazan kao "na cekanju" dok s moje strane na glavnom zaslonu nema nicega (mobitel je u standby modu), na glupom idiotnom cover displayu razgovor i dalje traje.
Ono sta sam ja nasao na internetu su uglavnom prituzbe ostalih ljudi koji imaju slican problem, a to je nakon sta obave razgovor im se to desi, dakle, oni cak i uspiju obaviti razgovor dok u mom slucaju ni to nije moguce.
Nadam se da mi netko moze pomoci jer koliko mi se cini novi firmware koji bi mozda i mogao rijesiti ovaj bug nije stigao.
No, sada i nekoliko primjedbi. Na ovaj forum me doveo google, preko ovog topica:
Code:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=57940
za koji sam bio uvjeren da ce mi rijesiti problem no naisao sam samo na omalovazavanje osobe koja je postala te probleme. Kako bi obrazlozio, sve bugove sam i ja osjetio na svojoj kozi, a osoba koja ih je postala se u par slucajeva malo krivo izrazila, no to nije razlog za proglasiti ga informaticki nepismenim.
Zakljucno, problem tj. bug je uzasno iritantan i stvarno je zalosno sta ga jos uvijek (vjerojatno; nisam jos updateao firmware - ako je to uopce i moguce) nisu rijesili.
Unaprijed se zahvaljujem,
Petar Zuvela