snimio sam win sa sp3.. i sve 5 ali mi nece instalirati zvucnu karticu jel trazi sp2, pokusao sam instalirati sp2 ali mi neda... pise mi there is no need to instal this update i nece instalirati
sta napraviti?
Printable View
snimio sam win sa sp3.. i sve 5 ali mi nece instalirati zvucnu karticu jel trazi sp2, pokusao sam instalirati sp2 ali mi neda... pise mi there is no need to instal this update i nece instalirati
sta napraviti?
...joj, taj sp3 očito stvara probleme...zašto žurite instalirati neprovjerene stvari...
kak staviti onda sp2
meni na sp3 sve radi normalno, zapravo se niti ne osjeti razlika...
@nino - probaj skinut nove drivere....
u BUG-u ima testiranje sp2 i sp3 i rezultati pokazuju da racunalo ne daje bolje perfomanse i da je brzina ista i sa 2-ojkom i s 3-ojkom
pa ako bas nea drugog rijesenja onda format... pa nova instalacija!!!
Ili samo nova instalacija. Format nije potreban.
Pretpostavljam da je riječ o HD audio onom Microsoftovom čudu. Dakle riješenje ti je da extractiraš taj file i u Device Manageru kod Other devices imaš PCI device i žuti upitnik koji označava unknown device. Odeš na njega, install driver i odeš na browse i potražiš gdje si raspakirao taj gore navedeni file (nisam siguran kako se točno zove, nešto KBpa-sad-tu-ide-neki-broj) i odeš u folder comonfiles (tako se nekako zove) i instaliraš driver. Nakon toga instaliraš drivere za zvučnu.
Nemam točne nazive file-a jer nisam imao taj problem na svom kompu nego kod bratića i lege (oba imaju Gigabyteovu matičnu s integriranim Azzalia audiom).
Ako se ne varam za SP2 postoji u Add/Remove deinstalacija, pa vjerujem da postoji i za SP3, samo ne znam koliko je to pametno.
Zašto ne bi bilo pametno ako nije napravljen backup svih sistemskih datoteka. A riješenje problema sa zvukom ide upravo onako kako nagy_os rekao. I ja imam Gigabyteovu ploču sa Azalia zvukom i javlja mi se taj isti problem. Uglavnom, moraš ručno instalirati taj neki patch (onom metodom) i to je to :)
Za SP3 ne treba nikakav HD audio patch, samo se instaliraju driveri i sve radi normalno. Za SP2 prvo ide patch pa onda driveri.
imao sam i ja isti problem
novi driveri nisu pomogli niti ce pomoc,jedino rjesenje je xp sp2
Ponavljam post, ukoliko se radi o Azzalia audio chipsetu, onda je rješenje:
Pretpostavljam da je riječ o HD audio onom Microsoftovom čudu. Dakle riješenje ti je da extractiraš file kb888111xpsp2.exe s Winrarom u neki folder (primjerice C:\kb888111xpsp2) i u Device Manageru imaš Unknown PCI device, odeš na njega, desni klik na to i Update driver - odeš na browse i potražiš gdje si raspakirao taj gore navedeni file (primjerice C:\kb888111xpsp2\commonfiles\) i instaliraš driver. Nakon toga instaliraš program za zvučnu s cd-a od matične. Isprobano radi sa Gigabyteovim matičnim pločama koje imaju integrirani Azzalia audio i Windows XP SP3.