[S40 ver.3]-Nedostatci/Mane soft-a na mobitelu
Dakle, do sada nisam osobno posjedovao nijednu Nokiju iz serije 40, ali sam dosta promatrao dotične mobitele u drugih, u staraca, frendova...
Moj zaključak jest da su te Nokije jako komplicirane. Možda čak kompliciranije od Serije 60 (odn. Symbiana).
Pokušat ću dati svoj uvid u ovaj sud.
1. Pisanje SMS/MMS poruka je čisti nonsens. Prvo nudi mjesto za upis kome se šalje, a ispod toga je posebno polje za poruku. Ako unesete samo prva 2 ili 3 slova imena u polje, mob neće to povezati kao na Symbianu već će izbaciti poruku Unos nepoznat. Bezvezno kompliciranje.
2. Stand-by screen. Pa tko se tu može snaći. Ako je uključen Active stand by, jako čudno se kursorom pomičete po ikonama. Barem ja do sada nisam skužio kako funkcionira. Po meni, bolje ga je trajno isključiti.
3. Music player. Pjesme su jako čudno sortirane i dosta treba da se nauči kako prebaciti se s jedne na drugu pjesmu. U gornjem ekranu je naziv trenutne pjesme, a u drugom, donjem je čitava lista kroz koju se ne možete kretati kursorom nego ako krenete na taj Popis, označite čitav popis svih pjesama. Prestrašno!
4. Fotke koje su uslikane, pa spremljene na Memo card su nelogički složene. Ako se uđe u Izbornik-Memo card, tamo vas dočeka čitav popis svega što je na kartici, uključujući i fotke.
Evo, ovo bi bilo ovako "iz rukava". Moram priznati da se upravo zbog ovakvoga softa/menija suzdržavam od kupnje Nokija serije 40, iako ima dobrih modela (jedan od njih 6500 slide).
Lud zbunjenog.
Symbian Nokije mi izgledaju neusporedivo jednostavnije za korištenje iako su to u biti mala računala.