zanima me neki mob na crno koji ima dosta funkcija, recimo ko n80 al da nije toliko velik... :japan:
Printable View
zanima me neki mob na crno koji ima dosta funkcija, recimo ko n80 al da nije toliko velik... :japan:
manji od n80 sa istim ili priblizno istim funkcijama nemozes nac za 1500kn
za 1500kn ide N73 koja ima sve sto pozelis;odlicnu kameru,zvucnike,ekran,OS.mozda su dimenzije malo vece,ali nije strasno.
proslo je vrijeme minijaturnih mobitela tipa 8210.:notworking:
kamera mi je svejedno, mp3 ne koristim, važno da je dobar smartphone sa wlanom i da je manjih dimenzija ova n80 ubija koliko je debela, i još mi je važan ekran i to bi bilo to...
Što se tiče izrade E65, mogu samo reć da je puno bolje napravljena od većine slide nokia, tj od n80, 6280/6288
Pogotovo mehanizam je bolje napravljen... dok N80 ima podosta lufta, E65 ga ima puno puno manje... :)
Za 1500kn ga se može nać, malo rabljen bez garancije... ako hoćeš garanciju, malo ćeš skuplje platiti... :)
E65 je odlican izbor,ali neki forumasi su se bunili da im se guli boja oko konektora.
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=51460
na tvom mjesto kao sto i vepar kaze uzeo bi e65-kao poslovnjaka.Samo sam cuo da se guli maska na e65..Pa je to jedan minus ili mozda cak n73-za slike i ziku.Zavisi za sta ti treba
e to je istina..imao ga pa mogu reci iz prve ruke..
ma ubiti trebao bi mi neki manji poslovnjak... budem vidio za tu e65, a jel postoje maske ak ova ode...
postoje naravno...original u mobisu kako kažu 200kn...nije to toliko previše ako gledaš da ova sranja s e-baya su oko 100kn...
ja bi ti bolje preporucio n73...jer zbilja ima sve i super je mob samo kaj nema wifi
dal si imao n80 , pa da to možeš govorit.. slide na e65 je bolje napravljen i u to nema sumnje , al i on če se svremenom oslabljeti ... kad kažeš puno bolja napravljena dal misliš na masku od e65 kojoj nakon mjesec dana upotrebe zna se počet gulit jer na mojoj n80 koja je stara 8mj nema ni trunkcice tragova korištenja , aj nađi mi takvu e65 , KAd kažeš puno bolje dal misliš da u dosta slučajeva ( a i meni se to desilo) rikava osvjetljenje na alfanumeričkoj tipkovnici ; nisam čuo da se to dogodilo na ijednoj n80.... malo razmisli prije nego neš napišeš , u ovom slučaju "PUNO BOLJE NAPRAVLJENa"
imao sam e65 i svima kome sam mob pokazao im je bio ljep , al on je ispod kvalitete E serije ( pogotovo uspoređujući je sa jednom e60 i e61) ., također je su loše napravljene one bočne tipke
ovo mi je druga n80 i više mi je sjeo nego e65 , pogotovo zbog reze ekrana koja bolja i upotrebljivija ako misliš surfat ...
jedina prava mana na n80 je baterija, soft je dosta poboljšan od prvih verzija , n80 je dulje na tržištu te još uvjek drži cijenu , dok e65 dosta pada , a slide bi više gledao kao polumanu jer ako imaš garanciju u mobisu če je sredit bez prigovora .
ma nebi mjenjao n80 al mi je važan wifi al je ekran dosta malen i mob mi je postao prava cigla, al ova n73 da ima wifi bi bila super, neznam budem vidio kaj se još nudi pa...
imao sam u rukama N80... i to u nekoliko navrata... (bratić ju ima, a i isprobao sam par N80ki u T-mob centrima)
pa sam mogao uspoređivat N80 staru 2 dana sa E65 staru mjesec dana...
Kad sam rekao puno bolje napravljena, prvenstveno sam mislio na kvalitetu izrade slide-a.
A također sama izrada plastičnih dijelova, tj poklopaca.
Na mojoj E65 poklopac baterije je jako čvrst i ima minimalno lufta. a kod N80 je od prvog dana poklopac baterije "labav" i škripi.
Što se boje tiče, to ovisi kako koristiš mob. na svakom mobu s može počet gulit maska ako nepaziš. viđao sam to na raznim mobitelima...
To sa rikavanjam osvjetljnja, to se možda nekima dogodila, ali isto tako ima ljudi kojima se to nikad nije dogodilo niti nemora dogoditi. (ja još nemam nikakvih problem). to mogu biti pojedinačni slučajevi sa tim rikavanjem, kao i kod N73 što je nekima otpadao joystick.
Možda to ovisi od mobitela do mobitela.
pa možda ja imam jako dobro napravljenu E65 koja nema problema, a možda si ti imao neku loše napravljenu. isto tako možda moj bratić ima neku loše napravljenu N80...
No back on topick...
N80 su sve lose napravljene i imaju los slide i mislim da tu ima malo iznimaka.
vidio sam e65 i drugačiji je slide od n80, kod e65 se sama praktički otvori a kod n80 moraš skorz gurnut gornji dio nema onaj klik mehanizam tak da baš i netreba uspoređivat mobove kad nemaju isti mehanizam
sad sam baš vidio da je samsung i600 za 2000kn, a kakav je on mob ovak ak ga je netko probao?
a gle , n80 i nema mehanizam nego samo šine koje imaju više zazora pa se zato više rasklima no ako nema mehanizna nema se i šta pokvarit . meni je to prednost , al kažem imao sam e65 i nakon 2mj i ona se zna rasklimat koliko god da izgleda pouzdano
pa cekaj ako imas n80 onda bi se lako navikao na isto tako jedan stari model P990i...ima ti lijepo veci ekran od n80 i wlan i touchscreen je i do 1500kuna je...inace da imas malo dublji dzep uzmi si neki WM pocket pc (ne smartphone) tipa tytn ili vario...je da su malo veci ali pogledaj ekran pa ga usporedi s n80...
ekran je veći , al je manja reza ekrana ... nije sve u kvantiteti
imao sam ja hp pocket pc koji je rezu 320x240 razvukao na 3.5"ekran(cini mi se) pa je opet iako je to bila premala reza za toliki ekran ugodnije bilo surfanje na njemu nego na n93 ili sad trenutno p990
nokia e60 mozda... dost je velika al nije debela