Mda Pro vs P1 vs N95 8GB vs LG KU990
Ovako, nisam očekivao da ću se naći u ovakvoj dilemi. Obično sam ja taj koji daje savjete ali eto, kad se čovjek nađe u pomutnji ne razmišlja čisto pa ne može donijeti neku odluku :)
Naime stvar je ovakva.
Imam Mda Pro. Garancija mu je istekla i nakon toga gore je stavljen WM6 i hrpetina dobro i uredno organiziranih aplikacija. Koristio sam ga više manje i za office i dobro me je poslužio.
Sa hardverske strane uređaja mogu reći da se još uvijek nalazi na samom vrhu i malo je boljih uređaja. Ali...uvijek postoji ali :)
Sada više nemam neku tako veliku potrebu za takvim uređajem a i moram reći da sam se eto zadovoljio nakon tolikog vremena kroz koje imam WM uređaje.
WM mi je već lagano dosadio i htio bih promjeniti malo mobitel.
Iskreno ne bih mjenjao ništa da je ovo moje čudo eto nešto manje, ali nije. Preko ljeta me je doslovno dotukao...svi u kratkim hlačama, niki mali mobitelčići a ja teglim pederušu koja mi visi na stranu kao da sam ukrao polugu zlata i stalno ju teglim sa sobom da ju netko ne ukrade :)
Sada bih si htio uzeti nešto manje.
Gledao sam iPhone ali...nije to za mene. 2Mpx kamerica mi je malo. ostalo je sve ok ali sam odustao od njega bar dok ne riješe taj problem sa zaključavanjem svaki puta kada se update-a i mreže na koje ide.
Onda sam si gledao Lg KU990 koji mi je savršen ali...opet onaj "ali", nigdje ga ovdje ne mogu naći. Nitko ga ne prodaje ili općenito nitko ga nema još u Hrvatskoj. Ebiga, što sad?
Potom se bacam na model N95 8GB i sviđa mi se. Dogovaram da ću ga uzeti ali...hehe opet taj "ali", moram čekati da ga otključaju i da to prokljuve. I tako ja držim jedan primjerak u rukama, proučavam funkcije ali je beskoristan jer ne radi na niti jednu karticu. Ali eto sviđa mi se.
Kako i to moram čekati ostajem razočaran. A što sada? Gledam na newsima nude se neki P1 modeli.
Hajde velim si ja, nema 5mpx kameru i VGA video ali je kamerica ipak zadovoljavajuća a i sviđa mi se UIQ sustav. Cijena je tu negdje kao i mojem MDA Pro oko 3k kN pa bi možda mogla pasti i kakva razmjena. No ne sviđa mi se tipkovnica. Hebemu :(
I tako opet u muke. Dakle ne treba mi uređaj pun nekih funkcija. To imam i moram reći da dobar dio toga i koristim i vjerojatno će mi biti žao ostati bez tolikih funkcija ali zaista mi treba nešto manje, lakše i više okrenuto jednostavnosti korištenja i multimediji (kamerici i audio).
Znam da sam naveo nekoliko potpuno različitih platformi ali mi to nije toliko bitno. Radio sam na svima i znam koje imaju kakve nedostatke otprilike (osim iPhone-a i LG-a).
Možda neki potpuno deseti uređaj da pogledam...samo koji...i da li ga ima kod nas na tržištu?
I koliko ću biti zadovoljan njime.
Ili da ipak uzmem neki od ovih nabrojanih modela, samo koji i gdje?
Ufff...
Any advice?