Za sad ima tutorijali kako: Otključati mobitel bez TP, maknut Bootscreen, RSA zaštitu s TP i bez....
Printable View
Za sad ima tutorijali kako: Otključati mobitel bez TP, maknut Bootscreen, RSA zaštitu s TP i bez....
boot nikako, ali ovo prvo što tražiš je previše. tu bi trebalo mjenjati aplikaciju...
a kak pokrenut real walkman player jer on je corelet i nema ga u izborniku za java alpikacije, nema ga ni u menu od pjesama... nema ni shortcut u meniu neznam kak ga pokrenut?
prvo u motomidman-u maknes onaj atribut corelet sa java aplikacije, restartas, i sada bi trebao u popisu java aplikacija imati i taj player. sada na mobu napravis shortcut za tu aplikaciju, i opet spojis s kompom , te na midmanu mu vratis atribut corelet. tak se inace radi kod instalacije media viewera i itunesa. pozz
nemože se maknut atribut coreleta... tj onak je sivo nemože se ni uključit ni isključit...
nema u menu-u onak ko v360 baš ikona shortcuts da odabereš npr iTunes i on se pokrene, nego sam mislio da si stavim na smart key shortcut za walkman player, ali neznam jel se može kako to ručno ( da instaliram ručno ) sve napraviti da mi radit taj walkman tj da ga mogu upalit ( doć do njega ) da ga koristim
ja sam ti ovo reko da ga upalis a mislim da se nemoze ovako stavit na smart key. jesi probo sa novijom verzijom midman-a, ili neki drugim editorom za java aplikacije na motoroli, mozda ovaj ne podrzava z3, ali koristi ovu moju shemu.
Da li zna itko kako jel se može kao u MonsterPack za v3x - Technology world
( -Press C+C on home screen to turn on flashlight, repeat to turn off ) stavit da mi kad kliknem dvaput brzo C da mi se upali Rythm Light?
to je zapisano u seemu, a sada, trebalo bi naći offset koji to regulira tražio sam riješenja po forumima, ali nisam našao.
To je nešto slično kao kad se raspravljalo jel je moguće na triplets modelima čitati poruke ako je mobitel zaklopljen. Riješenja nije bilo, ali se komotno moglo kretati po meniu i recimo slikati sa zaklopljenim mobitelom, kontrolirajući sve to sa side tipkama.
uopće ne palim Rythm Lights jer mi se neda stalno ić u meni u podešenja i palit ih pa kad mobitel zaključam opet palit.... tak da bi taj shortcut dobro došao
@ jehudijel
kad bi koristio taj tutorial, mobitel nebi radio. tj morao bi ga flashat s nekim ispravnim mp, taj tutor je za L7 a ne Z3... ja sam maknuo svoj bootscreen u međuvremenu, RSA zaštita mora bit maknuta, jedini način za sad je TP-om maknut zaštitu, a tutor za z$ za mjenjanje bootscreena je ovaj:
Heres what you need.
rsa removed z3 THIS IS ONLY FOR RSA REMOVED PHONES!!! (only tested on R452B 0DR f/w
moto bootscreen replacer
flash and backup 3
176x220 jpg or bmp picture to insert into your firmware.
pazite da vam je u SEEM uključena orginal hellomoto slika a ne custom...
1. you back up your cg1,3,7,18 in shx format using fb3.
2. split the flash with fb3 by going into firmwares tab, open the firmware, and save as smg. DO NOT SPLIT WITH SBF RECALC OR ANYTHING OTHER THAN FB3!! IT WILL CAUSE BRICKS!
3. open moto bootscreen replacer folder
4.add the following lines to the offset.ini
Code:
[Z3 RIZR ]
Hellomoto=0022FE0B
5. open moto bootscreen replacer.exe
6. click change image in firmware
7. open your cg1.smg
8. choose the z3 rizr profile
9.click load image from flash to make sure the offset is correct on your firmware
10. click load from file to load your image into the cg1
then press save as
11. save it as "changed bootscreen cg1"
12. go back into fb3 and open the firmwares tab.
13. open your shx backup of your cg1,3,7,18
14. click on cg1 and click the replace button
15. replace it with the "changed bootscreen cg1"
16. click save as and save it as "modded bootscreen" (be sure to select shx as the format to save it)
17. make sure you set your phone to s blank neptune (with dualboot its *+pwr)
18. confirm blank mode with rsdlite
19. close rsdlite, go to fb3 "write data" tab and flash the "modded bootscreen.shx"
evo kako maknuti RSA zaštitu:
* + # s paljenjem će mob upaliti u normalnom bootloaderu
* i paljenje će upalit mobitel u S Blank Neptune LTE2 modu, tj kao da ste TP napravili
Prije svega vam preporučam da napravite cijeli backup mobitela u Flash i Backup3 da vam ostanu poruke,memorija telefona i slične stvari..
Potrebno nam je:
RSD Lite 4.1
Orginal ODR MP
Flash & Backup 3 + fileovi za rad sa Z3 LINK
Z3 RSA Removal Pack koji sadrži:
* TestPoint Image
* RAMLDR2
* Boot_0AC0_patch.bin
* RSA-Removed 0DR
* DualBoot 3.3 by GandjaFuzz & Vilko
* Boot_Start_SW.bin
* For Self-Creation of Firmware:
* RunPhoneLTE2
TestPoint slika:
http://www.modmymoto.com/forums/atta...4&d=1194748944
TUTORIAL:
- Samo jednom je potrebno radit TP, u drugom koraku
- Svrha "zakrepe" Boot_0AC0_Patch.bin je da zavaramo mob u Blank mode
ostatak procesa
- Zato NIJE potrebno raditi TP SVAKI put, pustite Boot_0AC0_Patch.bin da
odradi svoj posao
- Svaki korak nakon zapisivanja Boot_0AC0_Patch.bin proces zahtjeva da
se baterija moba lagano digne da se mob ugasi i onda se baterija ponovo
spusti da se dobije BLANK mode za sljedeći korak
- Boot_Start_SW.bin će napraviti da RSA-Removed firmware radi pravilno
nakon procesa
1. RSD Lite; - Flashajte orginal 0DR MP s RSD Lite
2. TestPoint; - napravite TP da postignete S Blank Neptune LTE2
( potvrdite s RSD Lite stanje Blank )
3. RAMLDR2; - kliknite Send loader, pričekajte OK
4. RAMLDR2; - kliknite Write Boot - odaberite Boot_0AC0_Patch.bin,
pričekajte OK
5. Lagano podignite bateriju - da se mobitel isključi pričekajte par
sekundi i vratite bateriju
6. Flash&Backup3;flashajte RSA-Removed 0DR
7. Lagano podignite bateriju - da se mobitel isključi pričekajte par
8. Flash&Backup3; - flashajte dualboot iz RSA Removal Pack
9. Lagano podignite bateriju - da se mobitel isključi pričekajte par
10. RAMLDR2; - kliknite Send loader, pričekajte OK
11. RAMLDR2; - kliknite Write Boot - odaberite Boot_Start_SW.bin,
pričekajte OK
12. Lagano podignite bateriju - da se mobitel isključi pričekajte par
13. Pogledajte što RSD Lite detektira
Ako RSD Lite detektira 'Motorola Phone (Z3)' tada je proces uspješan, ako ne onda slijedite Pomoć
Pomoć
Ako RSD Lite detektira S Flash Neptune LTE2, znači da ste zapeli u Bootloader modu s greškom PHONE CODE SIG ERROR 35:02 i da Boot_Start_SW.bin nije uspio, napravite ove korake:
* TestPoint
* RAMLDR2, Write Boot - Boot_0AC0_Patch.bin, pričekajte OK
* Lagano podignite bateriju- da se mobitel isključi pričekajte par
* RAMLDR2; Write Boot - Boot_Start_SW.bin, pričekajte OK
* Lagano podignite bateriju- da se mobitel isključi pričekajte par
* Pogledajte što RSD Lite detektira
Ako dobijete poruku 'USB Device Unrecognized':
* Napravite ponovno TestPoint i ponovite sve korake
Nakon uspješnog obavljenog postupka slobodno vratite backup prijašnje napravljen.
OVAJ POSTUPAK JE PROVJEREN I RADI NA VIŠE MOBITELA MOTOROLA Z3, NE SNOSIM ODGOVORNOST ZA IKAKAV KVAR MOBITELA.
jel ima u zgb servisa sa opremom za tp bez raskopavanja moba??
Bez TP da makneš zaštitu neznam mislim da se to može ako se može samo s Box-om za motorole nikako drugačije nemože....
Evo kako otključati Motorolu Z3 i K1 bez TP::njanja: ( upozorenje ovo nisam isprobao jer je moj mobitel već otključan tako da nemogu, te ne odgovaram za posljedice )
Prvo je potrebno pogledati jel vaš mobitel uopće podržava Unlock preko ovog tutora!!
1. Pokrenite mstool, kliknite "Handset" i odaberite svoj model K1 ili Z3;
2. Spojite mob u boot modu * + # + power ;
3. Klikni na "Read Backup" i odaberite PDS;
4. Budite sigurni da je Backup napravljen uspješno.
Ako se pojavi išta kao "Critical error" tijekom Backup-a nemojte slijediti ovaj tutor!!!
Ako je backup napravljen bez ikakvih pogrešaka znači da se za vaš mobitel može koristiti ovaj tutorial zato štmo mstool može pročitati podatke iz RAMDLD i zapisati bootloader te pročitati PDS!
Sada samo nastavite ako je sve bez pogrešaka: napunite bateriju i izvadite iz mobitela Sim i memorijsku karticu.
Kako ju otključati:
1. Spojite mob u boot modu * + # + power ;
2. Pokrenite mstool i odaberite "Write Backup";
3. Odaberite file "K1__BOOTCORE_TP.bkp" za K1 ili "Z3__BOOTCORE_TP.bkp" za Z3;
4. OK. Nakon što se mob automatski ugasi, maknite bateriju te pričekajte par sedundi i vratite ju nazad. Kompjuter bi trebao prepoznati mobitel. Da se uvjerite da je sve u redu, pokrenite RSDLite i budite sigurni da je detektirao "S BLANK NEPTUNE LTE2"... Nema veze što je ekran crn! To je u redu.
5. Sada otvorite mstool i kliknite "unlock". Pričekajte dok se mobitel ne "otpoji" (trebate čuti onaj zvuk kao da ste odštekali mobitel) , maknite bateriju i pričekajte par sekundi te ju vratite nazad;
6. U mstool kliknite "Write Backup";
7. Odaberite bootloader 0A.B2 za k1 ili 0A.C0 for Z3;
8. Unlock gotov!:notooth:
Mob će se normalno upaliti. Ova metoda je testirana od strane orginalnog autora tutoriala za k1 i z3.
Više ljudima je ovaj tutorial otključao mobitele...
Potrebni programi: Ljink
kako maknuti RSA zaštitu bez TP:
1. Pokrenite mstool i u "Write Backup", klinite Select the file Z3__BOOTCORE_TP.bkp" za Z3
Kada se mob ugasi, maknite bateriju i vratite ju nazad za par sekundi.
2.U RAMLDR2, kliknite Send loader, PRIČEKAJTE 'ready'
3.U RAMLDR2, kliknite Write Boot i odaberite: Boot_0AC0_Patch,
PRIČEKAJTE 'done'
4.Kada se mob ugasi, maknite bateriju i vratite ju nazad za par sekundi.
u RSD-u će detektirati 's blank neptune'
5.Otvorite F&B3, i flashajte RSA FREE REFLASH Z3.0DR
6.Opet, kada se mob ugasi maknite bateriju i vratite ju nakon par sekundi tako da nam u RSD-u detektira 's blank neptune'
7.U Fb3, flashajte m3 modded dualboot 3.3
8.Kada je flashanje gotovo, opet, kada se mob ugasi maknite bateriju i vratite ju nakon par sekundi tako da nam u RSD-u detektira 's blank neptune'
9.Pokrenite RAMLDR2, kliknite Send Loader, pričekajte 'ready'
10.U RAMLDR2, kliknite Write Boot i odaberite: Boot_Start_SW.bin,
PRIČEKAJTE 'DONE'
Potrebne datoteke (RAMLDR2, F&B 3.07 [s serialom ], Boot_Start_SW.bin, m3 modded dualboot3.3, RSA FREE REFLASH Z3.0DR, Z3__BOOTCORE_TP.bkp, Boot_0AC0_Patch : LINK
I RSD Lite 4.1: Download
night,si ti skinuo RSA??
da bar to radi na k1,odmah bi isao to napravit...oce se ko mjenjat za z3:njanja:
da.
još prije dok se moglo samo s TP
ja cu radje pricekat,nego rastavljat mobitel...nac ce valjda uskoro za k1...P.S.,na to sve se moze flashati bilo koji MP??
bilo koji MP za (u tvom slučaju K1) tvoj mobitel
ISPRIKA!! na K1 se koriste drugi fileovi za micanje RSA zaštite
kako da provjerim jel na z3 maknuta rsa zastita?
instaliraj si neki file manager (mediaviewer) i pokušaj s nijme ući u mob.
Čime si flešao mob, obično autor navede modifikacije. Ako imaš stock moto MP tada ti RSA nije maknuta.
imam Thelaxplaya7 MP Vol 2
pokusao sam ovo micanje rsa zastite bez tp ali mi npr itunes i dalje ne radi pa me zanima jesam li uspio ista s tim napravit ili je zastita i dalje tu