Zamjena na tungsten E i k750i (Blackberry 8300 vs Nokia E61i)
Vidim da vec ima hrpa threadova na istu temu, ali kako ne znam kome bi hijackirao, a ne bi zelio nikom i ja cu otvorit novi. :)
Razmisljam između E61i i blackberryja 8300, koliko vidim Vario II je bolji, ali i skuplji.
Trenutno imam Palm Tungsten E i k750i kojeg bi zamijenio jer tungsten nema BT (jedino IR), a k750i nema umts vec jedino gprs. Nezgrapno je nositi dva uredaja (i punjace) pa bi uzeo jedan all-in-one uredaj (smartphone ili palm+gsm).
Otisao sam danas do T centra pogledati spomenute uredaje, na Berryju 8300 je bila prazna baterija pa ga nisam testirao (a zbog njega sam otisao do t-mobilea), P1i mi se cini skroz nezgodan, soft losiji i od tungstena kojeg vec imam duze od 4g.
Za E61i nisam ni znao do danas, i na njemu je bat. bila prazna ali ga je napunio dok sam otisao pogledati ducane u shoping centru te iako sam "nokia hater" i SE fan, moram priznat da mi se svidio. BBerry je zaboravio napunit. :( Nazalost opcija wnw na e61i izgleda nije bila aktivirana, sto mi je vrlo bitno provjerit tj. najbitnije mi je da mogu obavljati transakcije na net.pbz.hr - to je dealbreaker, a P1i mi je potpuno nezgodan (i tipkovnica i softver).
Nego da skratim, ako bi produzio ugovor 300 na 24mj. Nokia E61i bi me dosla 698kn, P1i 2898kn (!!!), vario II 2398kn, a blackberry 8300 798kn.
Sto bi vi napravili na mom mjestu, znaci da imate tungsten E i k750i i zelite ih zamijeniti za uredaj s kojim mozete ici na net (gprs je 5kn za 100kb), a da platite sto je manje moguce?
update: ne vidim opciju za pobrisat thread, usporedio sam ih na gsmarena.com i e61i je nedvojbeno dosta bolji uredaj od blackberryija, tako da vise nema dvojbe. :)