Za pocetak lijep pozdrav svima i unaprijed zahvala na pomoci.
Dakle, jako sam zagrijan za fotografiju i odlucio sam krenuti u avanturu i istraziti svoje sposobnosti, mogucnosti i talent za istu. Nemam gotovo nikakvog predznanja i jako malo iskustva.
Naravno, odlucio sam se se za Canon EOS 400D. Iz svih recenzija, testova, komentara i ponesto iskustva sa 350D Canon je moj konacni izbor. Uvjeren sam da je to ono sto zelim (i sto si mogu priustiti). Dakle, nedoumice oko izbora aparata nema.
Ali ...
Pocetnik sam ali nisam bas odusevljen objektivom koji dolazi u kitu s aparatom. Vjerovatno cu na kraju uzeti kit, ali razmatram mogucnost kupovine samo tijela + neki ipak malo kvalitetniji (a cijenom prihvatljiv) objektiv, koji bi mi omogucio malo vecu komociju. Nemam posebno odredjen stil ni smjer u kojem mislim ici, ali osim stardandne pejsaz i portret imam potrebu za dosta sportske i akcijske fotografije. Tu se javlja i problem fotkanja, na primjer u sumi, koja je dosta tamna s izbojima jakog svjetla kroz krosnje (a ja pokusavam uloviti covjeka koji jurca na biciklu ...). U takvoj situaciji fotkanje Canonom 350D s kit objektivom 18-55 bas se i nije pokazalo uspjesnim, i mozda je krivo moje neznanje, ali vjerujem da bi bolji izbor objektiva ne bi odmogao.
Sve u svemu, s obzirom na financijske mogucnosti, uzeo sam u obzir dva Sigmina objektiva koji bi mogli zamjeniti ovaj standardni u kitu. A to su:
Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC macro
Sigma AF 18-125mm f/3.5-5.6 DC
Prvi kosta cca 2500 kn, a potonji cca 2000 kn. Da li moj izbor ima smisla i sto mislite o ovim objektivima u kombinaciji sa 400D?