-
"Zauzeti" internet
Imam sljedeći problem:
U školi svi kompovi(uključujući ravnatelja, tajništvo i pedagoga) izgleda idu preko jednog routera. Sada imamo problem da, kada je tajništo na netu(upale kompove prije nego u informatici) informatika ne može u net, a tako je i obratno, ako je informatika na netu, tajništvo ne može. Prije praznika je to sve radilo kako spada, no sada ne radi. Imate možda neki savjet kako to napraviti?
-
Zar nemate sistem administratora? Bez uvida u samu mrežu nemoguće je nešto reći. Sumnjam da itko od vas učenika ima dovoljno privilegija da može nešto promijeniti.
-
Ocito da je neko prcao po ruteru i mjenjao nacin rada.Nemogu reci vise jel nemogu vidjeti taj ruouter.
-
Ili netko iz tajništva brutalno prži P2P pa zaguši router, ali tada bi barem malo neta išlo.
-
Problem je što nemamo pass za rountera, ali ja kao učenik imam privileg raditi što hoću ;D Nije, zezam se, ali me prof pitao ako mogu nešto srediti pa vas pitam. Ako želite mogu uslikati routera, ali ne vjerujem da će vam to pomoći. Kakve još info trebate?
-
a sad...u skoli se bas ne da nesto puno raditi...najpametnije je probati iskljuciti net u tajnistvu pa se konektirat u ucionici informatike...
-
Problem riješen, problem je bio što je jedan router u školi pregorio, a to meni nitko nije rekao! Onda su kopirali postavke sa routera u informatici, znači isti user i pass, pa je to bio problem, sada radi.
Može lock
:tclosed: