Zar nemate sistem administratora? Bez uvida u samu mrežu nemoguće je nešto reći. Sumnjam da itko od vas učenika ima dovoljno privilegija da može nešto promijeniti.
Imam sljedeći problem:
U školi svi kompovi(uključujući ravnatelja, tajništvo i pedagoga) izgleda idu preko jednog routera. Sada imamo problem da, kada je tajništo na netu(upale kompove prije nego u informatici) informatika ne može u net, a tako je i obratno, ako je informatika na netu, tajništvo ne može. Prije praznika je to sve radilo kako spada, no sada ne radi. Imate možda neki savjet kako to napraviti?
Zar nemate sistem administratora? Bez uvida u samu mrežu nemoguće je nešto reći. Sumnjam da itko od vas učenika ima dovoljno privilegija da može nešto promijeniti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ocito da je neko prcao po ruteru i mjenjao nacin rada.Nemogu reci vise jel nemogu vidjeti taj ruouter.
Ili netko iz tajništva brutalno prži P2P pa zaguši router, ali tada bi barem malo neta išlo.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Problem je što nemamo pass za rountera, ali ja kao učenik imam privileg raditi što hoćuNije, zezam se, ali me prof pitao ako mogu nešto srediti pa vas pitam. Ako želite mogu uslikati routera, ali ne vjerujem da će vam to pomoći. Kakve još info trebate?
a sad...u skoli se bas ne da nesto puno raditi...najpametnije je probati iskljuciti net u tajnistvu pa se konektirat u ucionici informatike...
Problem riješen, problem je bio što je jedan router u školi pregorio, a to meni nitko nije rekao! Onda su kopirali postavke sa routera u informatici, znači isti user i pass, pa je to bio problem, sada radi.
Može lock
![]()
Bookmarks