Pao mi mob u more i nije odmah ispran sa slatkom vodom vec nakon nekoliko dana. Sada se mob nemoze vise upalit,poslan je na servis i rekli su da nemogu nista... (servis nije SLUZBENI)
Mogu li ikako spasit mob?
Printable View
Pao mi mob u more i nije odmah ispran sa slatkom vodom vec nakon nekoliko dana. Sada se mob nemoze vise upalit,poslan je na servis i rekli su da nemogu nista... (servis nije SLUZBENI)
Mogu li ikako spasit mob?
sumnjam , nagrizlo je matićnu i sklpove na njoj ...
Bas nikako nemogu spasit mob?? Ma ne...
Ja mislim da ti tu nema popravka:(...jedino što možeš uradit izvadi bateriju i još neke dijelove koji nisu otišli i prodaj ih...:)
Mojoj je curi pao fon u morsku vodu i odnjela na popravak i rekli joj 1100 cuna za popravak!(D820)
elektronika i slana vode- nisu baš na ti ako ga nisi oprao faktički odma u slatkoj vodi slo je učinila svoje neznam kaj ti je tu čudno?!! :respect:
Ma kakvo pranje, da je pao u obicnu vodu ajde jos bi se dalo pokusat, ovdije se radi o slanoj vodi, zaboravite to!
Znam decka koji spasava mobitele samo tip je izvan HR i mogu vam reci da mu vjerujem na rijec ako kaze da od slane vode nema spasa..
- slana voda je vodič
- ako se izvadi baterija odmah,ima spasa ( u roku odmah,5-10 sekundi ),tj odvisno o stanju baterije---
- na vraćati bateriju nazad
-isprati pod mlazom slatke vode,mada je to upitno,jer ostaju fleke pod folijama LCD-a
-odnijeti u servis,lokalnom maheru ili sam rastaviti cijeli mobač
-isprati svaki dio za sebe
-nasprejati s kontaktsprejem ( NE WD40),nego elektroničarski kontakt sprej koji nagriza okside,i to ne onaj s grafitom i ne onaj s teflonom,neko onaj koji nagriza
-kistom dobro istrljati ploču
-ponovno nasprejati i ostaviti preko noći
-dijelove koje je moguće mehanički očistiti ( kon flat kebela) malo pobrusiti i ispolirati
-ako sad ploča "izgleda bolje",sve sastaviti i isprobati spojiti na ispravljač s voltmetrom i a-metrom,da se vidi potrošnja struje kod paljenja...
- ako je sve ok, i ne poteže struju ugašen, pali i ,
-ako radi,sastavljaj,
-ako ne radi,plači !
-ako radi i sastavljen,nakon 2-3 mjeseca opet ga rastavi i provjeri ako je opet negdje oksidirao ( ili ga prodaj odmah)
- ponekad ,telefon proradi i bez svega toga,jednostavno ,dobro je posušen i proradi, jer sol ne vodi struju,ALI, ALI, ALI.........
prvom prilikom,kad dođe u vlažnu atmosferu,sol će privući vlagu,postati će vodljivi medij i mobač izgara 100% jer nema pravovremene reakcije.!
kakva je razlika između slane i slatke vode..voda je voda
Popij malo mora....
šalim se...koliko si imao kemiju,ili elektrotehniku???
mjenjaj ga za kilu krumpira!
koji si car :D
nema te sanse da mos vise ista sa mobitelom ... jedino mos prodati masku...
ako se brzo reagira,ima sanse i naravno ako nije bio dugo pod vodom.
Ova tema je riješila dosta odgovara.....
:tclosed: