ja da,vec dugo nisam,poceo sam citat "Covjek bez sudbine",
Imre Kertesz,dobio je Nobelovu za tu knjigu..:hrv:
Printable View
ja da,vec dugo nisam,poceo sam citat "Covjek bez sudbine",
Imre Kertesz,dobio je Nobelovu za tu knjigu..:hrv:
Ovako pokazujes svoju kulturu inace... Ako se preko ljeta odlucis procitati nesto znaci da preko godine ne procitas nista, jelda?
Čitanje knjiga nema veze sa nečijom kulturom. Može imati veze sa nečijom naobrazbom. Ja ne čitam knjige iz razloga jer ne volim čitati knjige. Lektira mi ju ogadila.
Mah, covjek se ide hvaliti kako ce preko ljeta procitati neku knjigu i sad se sigurno osjeca kulturnije i nacitanije.
Meni je ostao "defekt" iz srednje da moram voditi "dnevnik čitanja", yebo ih dn. čitanja-uprskao mi je svaku knjigu!
Tako kad krenem čitati knjigu bez tog famoznog dnevnika čitanja, osjećam se da nešto ne radim kako treba. A onda kad sam sa sobom sredim da je OK, da ne moram voditi taj dnevnik, onda me prođe volja za čitanjem.
Zadnje što sam pročitao-Jergović-Sarajevski Marlboro.
hahahahahahaahha , zadnja knjiga koju sam ja procito je segrt hlapic i to je bilo u 4. razredu osnovne (lektira)
i nemam namjeru vise citat knjige , pogotovo preko ljeta ... bolje mi je otic u kino pogledat neki film neg citat ...
... ovaj topic je bzvz :D
E, baš si me nasmijao! Šegrt Hlapić? LOL
Ja sam morao u gimnaziji čitati knjige jer smo imali opasnu profesoricu iz hrvatskog. Nakon svake lektire bi nam dala blic test od cca 10-ak pitanja u kojem bi provjerila jesam pročitao knjigu.
Pitanja tipa-Koje boje i od čega su bile rukavice barunice Castelli kad je pričala s Leonom dok su promatrali neku sliku; kakva je bila kvaka na vratima na početku Povratka F.Latinovicza... Koje je boje bila vrpca koju je Lota darovala mladome Wertheru...
Ja, bogami, sve i da sam htio (a jesam :)), nisam SMIO ne pročitati.
Ja sam morao u gimnaziji čitati knjige jer smo imali opasnu profesoricu iz hrvatskog. Nakon svake lektire bi nam dala blic test od cca 10-ak pitanja u kojem bi provjerila jesam pročitao knjigu.
Pitanja tipa-Koje boje i od čega su bile rukavice barunice Castelli kad je pričala s Leonom dok su promatrali neku sliku; kakva je bila kvaka na vratima na početku Povratka F.Latinovicza... Koje je boje bila vrpca koju je Lota darovala mladome Wertheru...
:bat: mene izluđuje naš cucak, pa ću se potrudit pročitat knjigu kak da ja njemu zagorčam život!!!:bat:
nemrem film pogledat,a kamali knjigu procitat.Proslo ljeto sam citala Davinciev kod i to doslovno cjelo ljeto!
ja cvrsto odlucio da necu procitati niti jednu kjigu preko ljeta a ni preko zime...i to sam odlucio prij 10 godina...
btw. sto se mora odlucivati oce li se citati knjiga preko ljeta :S ?
Ja ne znam citati,buuuuuuuuuuuuu
A ti ovako pokazujes da zivis u vlastitoj mentalnoj kutiji.
Ne znam koju sam zadnju knjigu procitao, znam da je proslo preko 10 godina i da je to bilo prije 7 razreda. U srednjoj nitko nije citao, skidali su se sazeci, ali nas par smo bili pametni; skinuli bi s neke US str i preveli, dok bi obicno naj.... oni koji su skidali s lektirice.net-a :)
Iskreno, ne volim citati, i dovoljno sam siguran u sebe i samopouzdan da se ne prisiljavam na nesto sto mi je uzasno dosadno i beskorisno samo zato da bi mogao reci da sam NACITAN! Radije svoje vrijeme provodim zaradjujuci novce, s prijateljima, s curom, ili na motoru.
A klince bi u skolama trebalo poucavati kako se koriste racunala, mobiteli, kako se osniva doo i izbjegava porez, kako se pregovara sa sefom i ostale stvari koje ce im zapravo trebati a ne ih biflati drzicevim metaforama i trigonometrijom koja se radi po programu iz 1956, uspjesno ignorirajuci pojavu kalkulatora i zdrav razum. :comp:
lektiru nisan ni jednu pročitao al zato kroz cijelu godinu čitam razne knjige knjige koje meni pašu
nemam bas ni vremena a ni volje za citanje knjiga... uglavnom citam magazine koji me zanimaju a ima ih dosta te novine
Ne čitam nikakve knjige niti ne mislim...zadnja knjiga koju sam pročitao bila je "Pale sam na svijetu" ...nemam pojma koji razred je to bio...;D