vidim preko oglasnika da ljudi dijele pisane garancije. Sada me zanima kak taj sistem funkcionira????
Sta ako lik koji mi je dao garanciju ne zeli popravit mob???
Sto sve treba napravit da bi takva garancija bila vazeca???
Printable View
vidim preko oglasnika da ljudi dijele pisane garancije. Sada me zanima kak taj sistem funkcionira????
Sta ako lik koji mi je dao garanciju ne zeli popravit mob???
Sto sve treba napravit da bi takva garancija bila vazeca???
hahahaha...
stvarno me zanima ako bi netko mogao objasnit.... jel ides sa privatnom tuzbom ili kaj???? a opet tuzba zbog 2000 kn, na koju ces izgubit jos barem toliko???
moze nek odg. na pitanja iz prvog posta
A čuj, takve garancije u pravilu daju privatni servisi, pa ako na tom papiru stoji potpis vlasnika i pečat firme, onda je to pravno važeći dokument i s time se, taj koji je to izdao, obvezuje na to što tamo piše tako da u slučaju nekakvog odbijanja servisiranja i nepriznavanja garancije u opravdanom slučaju imaš mogućnost podnošenja privatne tužbe koja će uz dobrog odvjetnika završiti na njegovu štetu, a ti bi mogao dobiti i puno više love od onog što si npr. dao za mobitel.
ma radije odvoji 100 kn ili par stotina kuna vise i dobijes original garanciju. uostalom kak ga mislis tuzit, jer da bi garancija bila vazeca treba imati i racun, a cisto sumnjam da ce ti ga dat.
Pa gle, nije bas 100, ili par stotina kuna, kod skupljih modela se ta razlika bitno osjeti...
evo kakvu sam ja imao situaciju sa "pisanom garancijom"
Kupovao e250 novi. Vidio - mob sve oke, uzimam ga i sad lik vadi neki papir - na njemu isprintano/kopirano nesto kao "garantni list" od xyz firme. I, lik uredno odlijepio imei sa kutije moba, napiso svoj broj moba na taj papir ispod se potpiso i dava mi to.
Ja u cudu, poceo sam ga ispitivat kakva je to garancija. On poceo nesto muljat, servis na savici, ne treba pecat.. da bi mi na kraju rekao da to ide na principu: ako se mob pokvari, ja ga odnesem u servis, oni njega zovu - ON DODJE I PLATI POPRAVAK!!! LOL
Rekao sam mu: hvala lijepa, bog
razlika je soma kuna. a mislim da je ta garancija ko da nis i nemas, jedino da ti ju da takav nek servis a ovo privatna osoba i ne svidja mi se bas.
bpodnar
Dobiješ R-1 ako mu dodatno platiš PDV a onda ti je bolje ić u Vip ili Tcom. Mob više nije 2000 kun nego 2440 kun. U pravilu ljudi odustanu od toga.
Ja sam kupio Motorolu K1 preko oglasa (kupiprodaj. net), išao sam na povjerenje, tipu iz ZG platio za mob na njegov tekući račun, on mi isti dan poslao busom mob sa pisanom garancijom servisa, bez računa. Mob se nažalost pokvario poslije cca 10 dana, riknula kamera. Mob sam poslao tipu i čekao na popravak cca 2 mj. i dobio ispravan mob. Jest da je mob bio dugo na popravku (bio je na popravku u Njemačkoj jer je tamo ostvarena garancija - u pitanju je bila tvornička greška) ali kako čujem i kod nas to zna potrajati preko ovlaštenih servisa. Ja zadovoljan kupovinom i garancijom, jer se isti mob po oglasnicima prodavao po istoj cijeni ali bez garancije, a ne smijem ni pomisliti da sam mogao takav kupiti pa da mi je riknuo.
A čuj mob je iz Njemačke mreže O2 pa vjerujem da je i išao tamo na popravak. Slažem se da je popravak trajao predugo, ali rođak u CH je jednom prilikom također u ovlaštenom servisu čekao čak i više od 2 mj. - na kraju je dobio novi mob. I ja sam ludio zbog dužine popravka, ali kako rekoh, ipak sam na kraju zadovoljan.
Pisana garancija kod dilera je obicno komad papira na kojem on upise datum prodaje, IMEI i svoj broj moba...
Kako vecina dilera iz oglasnika prodaje po 10tke telefona dnevno/tjedno imaju i svoje servisere koji im te telefone odkodiravaju/stavljaju HR menu/popravljaju i sve ostalo vezano uz njih...
Dakle ako kupujete mobitel iz oglasnika pregledate malo sta se nudi i sa malo inteligencije cete skuziti tko dila s telefonima i od njega ga kupite...jer se tom liku ne isplati zezat sa vama za jedan jedini telefon koji u prosjeku vrijedi cca 200 eura...
Naravno da takvom kupovinom preuzimate i rizik da cete se mozda zeznut kupiti mob od nekakvog debila i ako crkne vam nece priznati nikakvu garanciju ali to je u danasnje vrijeme sve manje slucaj jer njemu vise zarade donese kaj cete prenjeti njegov broj jos trojici svojih frendova nego kaj ce on izgubiti ako ti plati popravak koji njega kosta mizeriju jer ima dogovor sa nekim serviserom...
Tako ili ne kenjkajte i kupujte mobitele u ducanima ili ustedite lovu i piknite iz oglasnika (op.a. ovom izjavom ne poticem nikakvu ilegalnu trgovinu)...
I jos jedna stvar oko garancija - trebate vidjeti muke po ovlastenim servisima kod kojih je ponekad teze ostvariti garanciju nego kod dilera i kod kojih se zna dogoditi da cekate tjednima popravak moba. Osobno sam imao takva iskustva sa RAM3, Europatradeom i Mobisom...
Eh i samo da spomenem finacijsku racunicu kod skupljih modela - placanje popravka vam obicno izade ukupno manje nego da ste taj mob kupili u ducanu, pa ste opet u plusu...
So go figure ;D