Ima neko ovaj gadget? Izgleda fenomenalno, procesor 312 mhz...Cijena 3000 kn. Ima 3.5 inčni utor za sluške, ne mogu mu naći nikakvu manu osim što nema tuchscreen. Kakav je u praksi?
Printable View
Ima neko ovaj gadget? Izgleda fenomenalno, procesor 312 mhz...Cijena 3000 kn. Ima 3.5 inčni utor za sluške, ne mogu mu naći nikakvu manu osim što nema tuchscreen. Kakav je u praksi?
ma smartf. bez wifi mi je bez veze .
Eto da napišem nešto i ovome cudu kada niko nece...hihihi;D
U pkairanju se dobije memorijska kartica, usb kabel, handsfree stereo sluške(3,5mm), kožna futrola, cd(software) te punjac za 3 razlicite kategorije.
Na prvi pogled tipke na mobitelu se cine premale no međutim lagane i brze su za priviknuti se. Cjeli uređaja je dobro i cvrsto izrađen, treba privikavanje na uređaj tj na software jer u prvom trenu steknete dojam da nemate pojma koristiti se uređajem no međutim nije tako, jednostavno je i prilagodivo samo trebate znati strani jezik jer na hrvatski možete zaboraviti. Senzori na uređaju pale i gase svjetlo na tipkovnici ovisno o vanjskoj svjetlosti i to odlicno funkcionira, senzori također prilagođavaju svjetlost tj kontrast ekrana u odnosu na vanjsku svjetlost i uvijek se lijepo i normalno vidi, također i na suncu. Crna kožna futrola je također kvalitetno izrađena te kada se mobitel gurne u futrolu automatski se na uređaju gasi svjetlo i ukljucuje standby. Kada imate propušten poziv ili neprocitanu poruku a uređaj se nalazi u futroli te kada ga vi vadite iz futrole automatski se otvori tj prikaže neprocitan sms ili propušteni poziv. A kada je uređaj u futroli i netko vas zove mobitel zvoni ali cim ga izvadite iz futrole zvono se ugasi. Ima i indikator za propuštene poruke, pozive, sastanke itd tj ledica pocne blicati(crveno). Kada se futrola ne koristi onda morate stisnuti gumb na vrhu uređaja da bi ukljucili standby, kod standby-a se automatski svjetlo ugasi i tipkovnica zakljuca i možete ga koristiti tek kada ponovno stisnete taj gumb, ima i posebno da se može samo tipkovnica zakljucati ali je standby puno korisniji zbog štednje baterije. Baterija je odlicno odmjerena, uz poruke i pozive drži do 5-6 dana dok mi uz poruke, pozive i dosta surfanja putem w'n'w izdrži 3 dana. Soft je vrlo prilagodljiv pa tako možete birati teme, premještati ikone, birati boje i ikone foldera, mjenjati velicinu slova, mjenjati font itd. Trackball ima specifican zvuk tijekom korištenja te je također vrlo prilagodljiv jer možete namještati osjetljivost posebno vertikale posebno horizontale. Trackball na 8310 je nešto tvrđi pa tako i ugodniji za koristiti nego na 8300. Svjetlo tipkovnice na 8310 je bjelo ali lagano baca na plavkasto za raz od 8300 jer on ima cisto bjelo svjetlo, to se primjeti tek kada stavite uređaj do uređaja. Zvucnik producira cisti i glasan zvuk, dosta je glasan ali ne sada toliko da bi ga mogli uspoređivati sa 6233 ili N73. Kamera za takav tip uređaja je solidna dapace iznenadila me je, mislio sam da je lošija, cisto solidno ispadnu fotke i u mraku no nije to uređaj za fotkanje.;D Surfanje je ok i pregledno, može se rihtati više modova prikaza. Nedostatak mi je umts tj brži prijenos od edge-a. 8300 mi je lijepši jer je srebrni tj u skladu je boja maske i boja tipki dok je na 8310 maska siva a tipke srebrne.
Slobodno pitajte ako vas nešto zanima, budem nadopunio ako sam nešto propustio:comp:
Da li mi moze netko napisati glavne razlike modela 3010 u odnosu na 8800 i koji je generalno bolji i zasto
Hvala
ups, krivo sam napisao, poveli me neki drugi uređaji (LCD TV). Da, mislio sam 8310 u odnosu na 8800
A cuj najbolje bi ti bilo da odeš u vip i pogledaš i isprobaš oba jer ih oba imaju u ponudi.:mega:
Eto par osnovnih razlika:
-8800 nema kameru, 8310 ima
-8310 je kvalitetnije izrađen za raz od 8800
-8800 je nešto vecih dimenzija i teži od 8310
Da li mi netko moze napisati kako radi taj GPS. Mislim, jel to isto ide preko satelita ili se pozicionira na neki drugi nacin, ili sam ja to sve krivo shvatio.
Kako bi drugačije nego preko satelita? Zato se i gubi signal u zatvorenim prostorima.
Pod ovom temom naravno govorim o GPS-u u Blackberryju.
Evo bas sada citam u BUG-u od svibnja gdje su testirali model 8800. Pise da je u hrvatskoj rubno upotrebljiv jer nema karata Hrvatskih gradova !?!?!? onda valjda nije uopce upotrebljiv. Takodjer koliko sam shvatio, GPS radi gdje ima GSM signala, znaci nema veze sa satelitom i klasicnim GPS-om.
Volio bih kada bi netko tko ima 8800 ili 8310 da malo napise o tom GPS-u.
BTW: Bio sam na stranici blackberry.com i tamo negdje pronasao software za download pa sam nasao za GPS karte i pise Croatia. Evo iz BUG-a vele da nema, a cini se da ima, ili je to tek sada dostupno ili te karte nisu bas detaljne.
jos nesto.....citam da mailovi ustvari bivaju prosljeđeni unutar 15 minuta . Zasto je to tako, zasto nije instant kada dodje u Inbox na server ?
i mene zanima gps na 8300 i gdje mogu pronaci blackberry usb driver ? ne mogu ga naci nigdje na internetu, vjerojatno na krivim stranicama trazim :)
Danas sam kupio gore navedeni uređaj u vip-centru pa kao i svi imam dosta nejasnoća po pitanju nekih stvari koje su mi nove. Napominjem da nisam uzeo BB uslugu.
1. Da li je moguće ubaciti besplatne navigaciske mape u gore navedeni uređaj preko PS-a (ako mogu s koje stranice ih skinuti).
2. Postoje mape na stranici www.nav4all.com za one koji imaju instaliranu BB uslugu, jer imaju 48 mb, ako ih ides skinuti ovako na mobitel iznose cca 2500 kn (cca 5 kn = 100 mb) jer im je na start paketu preskup download (odnosi se na Vip mrežu)
3.Kako se uključiva GPS i čemu konkretno služi?
4.Da li se može ovaj mobitel otključat da bude slobodan na sve mreže?
5.Vip nudi navigaciske sustave od Garmina neznam da li se naplaćuje svaki ulaz u te mape ili ih jedan put skineš i one ti traju neko vrijeme dok ne izađe neka nadopuna pa se spojis i skineš.
6.Naplaćuje li se promet pri spajanju na navigaciju (tj. da li funkcjonira kao obična auto navigacija ili nekako drugačije):hrv:
Ad. 1. - Najdetaljnije mape su one od Gramina tj. AdriaRoute. Trenutna verzija je 2.10. Potrazi malo u garmin XT topicu u Nokia podforumu i naci ces mape bez problema. Ono sto ti uz to treba je Garmin za BlackBerry koji znam da postoji, ali ne znam da li ima crackirani. Ali Google je tvoj prijatelj.
Ad. 2. - Nisam bas razumio pitanje, ali cini mi se da iz ovoga izlazi da imas BB a nemas BB uslugu, sto je greska jer taj mobitel je veoma povezan s tom uslugom i ne aktiviranje iste je problem ne samo za ovo vec i za mnoge druge situacije. Razmisli o aktivaciji.
Ad. 3. - GPS zanci Global Positioning System i sluzi utvrdjivanju tvoje lokacije, ali i odredjivanju smjera do neke zadane lokacije, sto je super korisno ako uz GPS imas detaljnu mapu npr. Zagreba ili Hrvatske, jer ga samo ukljucis i upises da zelis ici u Cesarcevu 24 i on te "vodi" do tamo glasnovno ti davajuci upute gdje skrenuti i pokazujuci ti na karti.
Ad. 4. - Da, ali koliko ja znam nije bas jeftino (oko 50$)
Ad. 5. - Sluzba za korisnike.
Ad. 6. - Ukoliko ti skida kartu zasigurno da, a ukoliko ne skida onda vjerojatno ne, ali i onda postoji mogucnost slanja i primanja jedne manje kolicine podataka.
Hm, mislim da si izveo budalastinu tipa kupovine tramvaja u Varazdinu gdje nema tracnica i ne mislis voziti putnike.
Al dobro zanemarimo to :)
Vecina navigacijskih programa je izvedena tako da karte vuce preko neta jer je promet besplatan breko blackberry.net APN-a kojeg ti nemas posto nemas uslugu aktivnu. to ti je ujedno odgovor i na zadnje pitanje.
Nav4all mi je malo celav program i uopce nisam zadovoljan njime. Ima puno boljih.
GPS sluzi za pozicioniranje uredjaja, a navigacijske karte te mogu voditi do odredista turn by turn.
Vipova navigacija se moze zakupiti na dnevnoj i mjesecnoj bazi. Imas na www.vipnet.hr
I za kraj prijedlog. Ili se rijesi uredjaja ili aktiviraj BB uslugu jer ti ovako nicemu ne sluzi osim za telefoniranje i slanje SMS-a.
Jel onih 91 kunu pretplate za BB uslugu podrazmijeva i općenito prijenos podataka pa da ti se surfanje dodatno ne naplaćuje?
tako je. Pod uvjetom da koristis Internet browser. Za 3rd party aaplikacije ti nitko ne odgovara da li ce se one spojiti preko drugog APN-a i izvrsiti naplatu.
Znaci neograniceno surfanje i primanje i slanje mailova.
Čudno da to ne reklamiraju, jer je to onda daleko najpovoljniji mobilni internet. Dakle, flat koji to ipak je.
Hvala svima, aktivirao sam BB uslugu i rijesio sve probleme. Uistinu ovaj aparat ne funkcijonira bez nje
:tclosed: