Moze preporuke za ovaj OS,izgleda mi bolje od Viste
http://www.youtube.com/watch?v=nPecBxM2f6c
Printable View
Moze preporuke za ovaj OS,izgleda mi bolje od Viste
http://www.youtube.com/watch?v=nPecBxM2f6c
Iako ovom filmu ništa ne treba dodati, ipak bih rekao da Beryl tako glatko radi i na Intel Extreme (GMA900) i pri tome OS troši oko 250MB RAM-a dok na istoj grafičkoj Aero ne radi, a i bez Aera, vista koristi 500-600MB RAM-a
A jel znas mozda jel pruza vise mogucnosti od XP-a?
heh, ubuntu sam po sebi ne pruža više vizualnih mogućnosti od VIste, ali ako instaliraš beryl i još jedno par dodataka za efekt vode, itd... onda sve to izgleda ljepše i radi iznimno dobro na linuxu...
jedino je problem što trebaš bit napredni korisnik da bi to mogao instalirat i uštimat.
prednost linuxa je u tome što se beryl može manje više na svaku distribuciju instalirat.
od verzije 7.04 stvarno nije problem podesiti beryl jer se instalira samo s nekoliko klikova, a konfiguracija je vrlo jednostavna.
ako netko hoce instalirat ubuntu evo mu link pa nek prati tutor...
veoma korisno.
Linux nije tesko instalirat vec treba vremena da sve opcije nasimas u samom OS-u. najlakse ga je inst ;)
Ubuntu tutorial
Kad već postoji tema, samo mala nadopuna. Od verzije 7.10 Ubuntu podržava i NTFS particije bez instalacije dodatnih programa.
a je li free za download ili se mora pay???
Ubuntu je free, i mozes sve njegove verzije besplatno skinuti sa njihovog weba.
jel tko stavio 7.10? Ima kakvih problema/bugova il sve 5?
Stavio sam ga čim je izašao, do sada nije bilo nikakvih problema. Imam ga doma i na poslu. Uz dodatak Crossovera vrti i dosta windows programa. Npr. neke programe za komunikaciju s mobitelima. Jedino nisam riješio samu komunikaciju s mobitelom zbog drugačijeg označavanja portova.
MS office 2003, Winrar, Irfanview, drugih se sad ne mogu sjetiti.
Čak je prošla i instalacija DirectX 9.0c, ali nisam uspio pokrenuti igre.
Neki dan sam probao i 64-bitnu verziju, ali osim da radi kao live distribucija ne mogu više reći.
Za one koje zanima vizualna strana, 3D efekti već su uključeni u distribuciju, ali nisu uključeni po defaultu nego ih treba posebno uključiti. Meni osobno Ubuntu djeluje vizualno puno bolje od XP-a, ali bi ga ipak svrstao ispod Viste.
Samo u odnosu na Vistu, Ubuntu ima jednu veliku prednost. Nema problema s driverima.