U zadnje vrijeme dobivam na meil nešto u stilu:
netko@yahoo.com
U subjectu je ili unknown ili stolen a attachment ima 22,2KB. Jeli tko još imao ovakve mailove?
Printable View
U zadnje vrijeme dobivam na meil nešto u stilu:
netko@yahoo.com
U subjectu je ili unknown ili stolen a attachment ima 22,2KB. Jeli tko još imao ovakve mailove?
definitivno novi crv ... mislim da imash detaljan opis na bug stranici o tom virusu ... hara vec par dana, vrlo zanimljiv :)
pa kaj opce pitas kaje... pa otvori pa vidi :D
Da, ziher :D
samo da ti kazem nemoj ga otvarati jer ga nativirus ne prepoznaje i nece napraviti scan ...
Kaj se desi ak ga otvorim? Neću pokušavat al me zanima
ej memam pojma sta se dogodi ... nisam probao :) odma sam obrisao mail jer sam znao sta je ...
potrazi po netu sigurno pise nesto o tome....
Jedno i jedino pravilo koje vazi uvjek.
Ne otvaraj atachmente od nepoznatih posiljaoca to ti je kao i otavranje vrata nepozbatim ljudima (rekla ti je mama to).
Ako si vec i toliko znatizeljan onda bar imam uredan anti virusni program s redovnim updateom, sto opet nije garancija.
ak spajas preko htneta uključi spam i antivirus zastitu na njihovoj stranici, a ak ne instaliraj neki besplatni antivirus za kucnu uporabu
Napravio sam ovo od HTnet-a. Stvar odlično funkcionira
ja imam karnet kaj da ja aktiviram? i da ja isto dobivam te mejlove sa 22 kilanbajta od nekih anonimusa. ali problem je kaj ih dobijem po 15 na dan ,ak par dana nejdem an net to zgleda uzasno , da ne prcam o tome da mi se moze dogodit da zbrisem mejl od nekog poznatog .
sta da radim?govorim o mailu hrvojexyz@net.hr
Najbolje bi ti bilo da napraviš pravilo u Outlook Expressu (ako to koristiš). Recimo staviš da ako se neka riječ iz subjecta ili iz poruke pojavi, OE automatski šalje mail u ( npr.) Recycle bin
s net.hr adresom nista. napravi novu i nikad nemoj davat pravu (onu od karneta), napravi na yahoo ili net.hr i uvijek se koristi tom, a carnetovu samo davaj prijateljima i poznanicima. (ja to tak rijesavam)= Citat =:
Poslao: Hrvoje xyz
ja imam karnet kaj da ja aktiviram? i da ja isto dobivam te mejlove sa 22 kilanbajta od nekih anonimusa. ali problem je kaj ih dobijem po 15 na dan ,ak par dana nejdem an net to zgleda uzasno , da ne prcam o tome da mi se moze dogodit da zbrisem mejl od nekog poznatog .
sta da radim?govorim o mailu hrvojexyz@net.hr
...još bolji prijedlog je skinuti eprompter i onda sve brišeš sa servera bez skidanja (u biti odabireš što češ skinuti); naravno ovo vrijedi samo za pop mail-ove...
kakav je taj eprompter, jel to nekaj slično mailwasheru?
...ovo čudo ti poskida subject-e sa servera pa si selektiraš što da ti pobriše direktno na serveru a ono što ne pobrišeš uredno skineš svojim mail programom (ovako se riješavam obavijesti s foruma ;))...
Naravno ovo čudo podržava više pop accaunta pa je i to dodatna draž...
da, sličan je mailwasheru koji ima i opciju bouncea i prikazuje nešto znakova u mailu, tek tolko da se vidi o čem je riječ.....probat ću i taj eprompter
ili neki anti spam program koji kad poruke stizu dijeli na spam i one koje to nisu. tako da nema citanja da se vidi je li stigla koja od frenda medu spamom