meni se nikako ne sviđaju,ružni,glomazni i nepotrebni,jedini koji mi je ok je iPhone pa me zanimaju vaša mišljenja :flame:
Printable View
meni se nikako ne sviđaju,ružni,glomazni i nepotrebni,jedini koji mi je ok je iPhone pa me zanimaju vaša mišljenja :flame:
To što su tebi ružni nemora znacit da nekom drugom nisu,ima dosta ljudi koji imaju smartphone a ni neznaju sve njegove mogucnosti nego su ga uzeli samo zbog izgleda..Glomazni jesu ali su zato puni mogucnosti makar sve vise i vise se smanjuju..A to da su neupotrebljivi to ti obicno kazu ljudi koji imaju smartphone za obicni mob..Koji si ti imao smartphone ili vidio a da ti je bio neupotrebljiv?
-meni se posebno svidjaju zbog mogucnosti stavljanjanja programa i igrica koje su bolje nego na dumy mobitelima!
ma i ja sam mislio kad svi kazhu symb je zakon pa rekoh aj da i ja kupim symb,sad mi je bezz i nemogu ga se rijeshit
kao prvo nikad mi nije bilo jasno zasto netko dode na forum o mobitelima i ne napise koji mob ima.A kaj se tice simbaca super su.!
Vidim pogrešku što sam si ga uzeo, ali mjenjam ga, hvala dragome bogu :D
@kljukica_kviki
odgovor na pitanje iz naslova: potrebu ... ako ona ne postoji smartphone je suvišan.
Ja imam N73 i mogu reći da sam se "preporodio".
Najprije,možeš stavljati hrpu igrica,programa i aplikacija u mob,što nije slučaj kod običnih dummy mobova.Soft im je općenito bolji,opširniji od dummy-a.
Uz to N73 ima golem ekran,jebenu kameru,a kao mp3 player je odličan. Što još reći?
odlicni mobovi, i meni bas ljepog izgleda!
i najvaznije kaj ti ne dosadi za 1dan
po meni tek pravu snagu symba dobiš sa touch screenom...
edit: naknadno vidio da mislis na uiq
symbian je direktan konkurent wm smartphonu,a uiq wm-u
pomeni uiq nije dovoljno softverski podržan od strane developera a niti dovoljno razvijen od strane proizviđača..tako da sa sveukupno 6-7 modela (se i motorole zajedno) nije gotovo niti konkurencija
ma krivo sam ja napisao,mislim općenito i na windowse..
npr. usporedi vario i mpx200...touch screen ipak donosi neku slobodu i prednosti i tu tek vidiš šta sve pametni mobać može...
a što se tiće uiq,zasad sam iznimno zadovoljan,makar nisam niti jednu sitnicu stavio na mob,prije ovoga intenzivno sam koristio vario od smartova i ovaj je neusporedivo bolji...
U Symbianu (na mojem mobu) vidim veliku slobodu personalizacije mog moba. To radim instaliranjem programa koji itekako koriste. Npr. program koji služi za evidenciju zarade i potrošnje...
Za paver juzera kao JA to je od neprocijenjive vrijednosti...mob na koji možeš staviti samo neku očajnu java igricu mi nije dovoljno dobar.
Pa symbian je puno bolji, naprimjer na N-Gage QD nemas mp3, samo instaliras neki mp3 player i ocitavas mp3-ice bez problema. Volio bih imat neki symbian, ali imam ovo smece K750i:sheriff:
sinkronizacija sa kompom u svakom slučaju...mali mutifunkcionalnu uređaji koji mogu poslužiti kad nisi za kompom...olakšavaju život eto to....opčenito smartphonei, symbian ima veliku ulogu u tome
Ne smijemo zaboraviti ni da su igre za symbian definitivno najbolje što se svijeta mobitela tiče...
PS iPhone nije symbian
vidis jedan symbian mob,vidio si sve. imao sam ih 9-10 i stavrno su mi dosadili. uglavnom su to sporiji mobiteli i kad ih koristis vise modela postanu ti monotoni.
ako vec netko kupuje symb preporucam mu UIQ (SE) jel su brzi, veci ekran i naravno tipkanje po njemu :D
dimenzije...glomazni,debeli,jedino 7610 nije losa dimenzijama i masom
Imas u proslom broju Mobila temu broja smartphones (ili je mozda pretprosli...) gdje ti pise koje su prednosti smartova.