ovako imam 2.1 sustavi i kad slišam mjuzu tv pošandrca koda se gubi signam kad woofer opali a smanjen je do kraja i nalazi se pod stolom koji je udaljen od tv-a 2-3 metra sad ne kužim kako taj problem riješit tv je samsung a zvučnici lođitek
Printable View
ovako imam 2.1 sustavi i kad slišam mjuzu tv pošandrca koda se gubi signam kad woofer opali a smanjen je do kraja i nalazi se pod stolom koji je udaljen od tv-a 2-3 metra sad ne kužim kako taj problem riješit tv je samsung a zvučnici lođitek
vjerojatno su ti u sobi sve utičnice na istom osiguraču? koliko je ampera osigurač? jesu li zvučnci, komp i tv na istoj utičnici?
kolko si platio TV?
osigurač je 16A nisu na istoj utičnici...
TV je došo oko 1600kn(i još sad tolko dođe) katodni je naravno...
woofer je 20W RMS-a
Imam osjecaj da ti nesto nije u redu sa TV-om, sta se sve dogadja sa TV-om?
kada woofer udara?
meni se nesto dogadjalo sa monitorom dok su mi zvucnici bili pokraj njega.... onako plava slika(od magneta valjda)
Sve ovo dalje važi ako se radi o aktivnom woofer-u!!!
Dakle ovako, tebi smetnje stvara pojačalo u woofer-u koje iz tko zna kojih razloga oscilira na nekoj od međufrekvencija televizora i ponaša se kao minijaturni odašiljač. S obzirom na blizinu ipak je dovoljno jako da zaguši sve ostale signale.
Ono što možeš napraviti, osim micanja woofer-a, je :
staviti kvalitetan kabel između pojačala i woofera (pod kvalitetan prvenstveno mislim na kvalitetno oklopljeni kako se nebi ponašao kao antena)
oklopiti pojačalo u samom wooferu ( ugraditi ga u limenu kutijicu, zatvorenu sa svih strana, ostaviti jedino prolaze za žice. Normalno da samo pojačalo mora biti izolirano od te kutijice da ne bi došlo do kratkog spoja :D )
Ako to ne pomogne onda je jedino rješenje micanje woofera.
A ako je u pitanju pasivni woofer, onda je u pitanju isključivo kabel i njega treba mijenjati prema gornjim uputama.