ovako imam 2.1 sustavi i kad slišam mjuzu tv pošandrca koda se gubi signam kad woofer opali a smanjen je do kraja i nalazi se pod stolom koji je udaljen od tv-a 2-3 metra sad ne kužim kako taj problem riješit tv je samsung a zvučnici lođitek
ovako imam 2.1 sustavi i kad slišam mjuzu tv pošandrca koda se gubi signam kad woofer opali a smanjen je do kraja i nalazi se pod stolom koji je udaljen od tv-a 2-3 metra sad ne kužim kako taj problem riješit tv je samsung a zvučnici lođitek
A KAJ SAD TI GLEDAS�
vjerojatno su ti u sobi sve utičnice na istom osiguraču? koliko je ampera osigurač? jesu li zvučnci, komp i tv na istoj utičnici?
After all...
kolko si platio TV?
osigurač je 16A nisu na istoj utičnici...
TV je došo oko 1600kn(i još sad tolko dođe) katodni je naravno...
A KAJ SAD TI GLEDAS�
woofer je 20W RMS-a
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Imam osjecaj da ti nesto nije u redu sa TV-om, sta se sve dogadja sa TV-om?
kada woofer udara?
meni se nesto dogadjalo sa monitorom dok su mi zvucnici bili pokraj njega.... onako plava slika(od magneta valjda)
Sve ovo dalje važi ako se radi o aktivnom woofer-u!!!
Dakle ovako, tebi smetnje stvara pojačalo u woofer-u koje iz tko zna kojih razloga oscilira na nekoj od međufrekvencija televizora i ponaša se kao minijaturni odašiljač. S obzirom na blizinu ipak je dovoljno jako da zaguši sve ostale signale.
Ono što možeš napraviti, osim micanja woofer-a, je :
staviti kvalitetan kabel između pojačala i woofera (pod kvalitetan prvenstveno mislim na kvalitetno oklopljeni kako se nebi ponašao kao antena)
oklopiti pojačalo u samom wooferu ( ugraditi ga u limenu kutijicu, zatvorenu sa svih strana, ostaviti jedino prolaze za žice. Normalno da samo pojačalo mora biti izolirano od te kutijice da ne bi došlo do kratkog spoja)
Ako to ne pomogne onda je jedino rješenje micanje woofera.
A ako je u pitanju pasivni woofer, onda je u pitanju isključivo kabel i njega treba mijenjati prema gornjim uputama.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks