Trebao bi povečati particiju na kojoj su mi win, imam jednu potpuno praznu particiju, pa jel postoji koji program koji bi mogao uzeti od prazne particije i pridružit particiji na kojoj su win bez formatiranja diska?
Printable View
Trebao bi povečati particiju na kojoj su mi win, imam jednu potpuno praznu particiju, pa jel postoji koji program koji bi mogao uzeti od prazne particije i pridružit particiji na kojoj su win bez formatiranja diska?
partition manager
koristi powerquestov jer ovaj novi od northoa jer ne valja, mislim dobar je ali je stariji kad je jos vlasnik bio powerquest bio je bolji
Pazi. Uvijek postoji rizik od gubitka podataka.
e nemoguce ti je to napravit sa diskom na kojem su windowsi...
1. nemoj ni pokusavat
2. to ionako ni ne mozes napravit iz wndowsa
3. nakon mjenjanja particija hard zahtijeva formatiranje tako da....zaboravi bez reinstalacije
Sa partition magicom ide bez problema i to iz windowsa,samo treba izabrat resize partition opciju,odredit kojoj dodaješ prostor od koje i pusti preko noći da radi na tome.
Ja sam to isto radio davno i nikakvih problema ni gubitaka nije bilo kad je završio.
oprosti, al nemoj davat krive informacije. moguče je, itekako je moguče, bez obzira što je to sistemska particija, teoretki i je primarni cilj dotičnom programu jer ne možeš niakak drugačije to napravit osim formatiranja diska, što i nije cilj. a sve dalje potpisujem ovo što je sms freak napisao. slobodno koristi partition magic, preporuka v8.0, odličan je i vrlo jednostavan program. uz to naravno, vrlo močan.
eh da, obavezno prije svega defragmentiraj HDD ( ako nisi često, može i 2 puta )
ili propusti defragmentaciju kroz system mechanic, ne defaultnu iz windowsa ;)
a moreš probat i acronis disc director, mnogi kažu da je bolji nego partition magic...
i ako misliš povećavat particiju povećavaj samo u desnu stranu, jer su ti šanse da ti se sve sjebe ako povećavaš u livu stranu puno veće